Dell Technologies presenteert innovatieve oplossingen voor de edge

Uitgebreid systeem- en softwareportfolio biedt klanten nieuwe mogelijkheden om hun gegevens te verwerken, analyseren en het waardepotentieel te benutten, waar deze zich ook bevindt

| Dell Technologies | 5 min | 19 februari 2020 11:47
Gewaardeerd
Afbeelding: Dell EMC Modular Data Center Micro | Copyright: Dell Technologies
  • Dell Technologies helpt klanten zich aan te passen aan de veranderende aard van realtime mobiele streamgegevens, die aan de edge van het datacenter worden gemaakt
  • Nieuw aanbod helpt klanten met hun edge compute-, netwerk- en storage uitdagingen om zo nieuwe inzichten te krijgen via data-analyse van de edge, kerndatacenters en public clouds
  • Nieuwe features bieden beveiliging op datacenterniveau en controle in edge omgevingen
Dell Technologies kondigt nieuwe oplossingen aan om klanten te helpen zich aan te passen aan de veranderende aard van gegevens. Ook helpen de oplossingen bij het vastleggen van tijdgevoelige waarden van miljarden apparaten aan de edge, buiten een traditioneel datacenter. Met een groot aantal nieuwe oplossingen - waaronder new edge server designs, kleinere modulaire datacenters, verbeterd telemetriebeheer en een streaming analytics engine - kunnen klanten beter de waarde van hun gegevens benutten, waar deze zich ook bevinden.
 
Volgens onderzoek van Gartner Inc. zal “tegen 2022, als gevolg van digitale bedrijfsprojecten, 75% van de door organisaties gegenereerde gegevens worden gecreëerd en verwerkt buiten het traditionele, gecentraliseerde datacenter of de cloud.” [1]
"Nu we het volgende datadecennium ingaan, verschuift de uitdaging van het bijhouden van de hoeveelheid gegevens naar het verkrijgen van waardevolle inzichten uit de vele soorten gegevens en contactpunten op verschillende edge-locaties tot kerndatacenters en public clouds", zegt Jeff Boudreau, president, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. "We bieden een portfolio dat is ontworpen om klanten te helpen de beperkingen van edge-activiteiten aan te pakken en analyses te leveren voor betere zakelijke inzichten, waar hun edge ook is."
Hoewel er talloze definities van ‘edge’ zijn, missen velen het grotere plaatje: de edge is niet één plaats, maar wordt gedefinieerd door een reeks kenmerken en beperkingen, waaronder bandbreedte, IT-vaardigheden, beveiliging, werkomgeving, ruimte en kracht. Succesvolle technologieleiders denken na over de plaatsing van applicaties en infrastructuur en verspreiden ze zo dicht mogelijk bij het punt van datacreatie, om zo de latency te verminderen en de responstijd te verhogen. Dit maakt het mogelijk om realtime inzichten te krijgen aan de edge om besluitvormers te informeren en het concurrentievermogen te vergroten.
 
Dell Technologies biedt nu de volgende systemen en software om klanten te helpen bij de kansen en uitdagingen op hun edge-locaties.

Dell EMC PowerEdge XE2420 server biedt compacte rekenkracht en robuuste beveiliging voor edge-omgevingen

De nieuwe Dell EMC PowerEdge XE2420 is een compacte, ‘short depth’, high-performance server die is ontworpen voor beperkte ruimte en uitdagende bedrijfsomstandigheden die vaak voorkomen bij edge implementaties. Het systeem levert bijvoorbeeld de prestaties, beschikbaarheid en beveiliging die vereist zijn voor telecommunicatieklanten die out edge-netwerken bouwen die cruciaal zijn voor de implementatie van 5G.
 
De Dell EMC PowerEdge XE2420 biedt een systeem met twee sockets met lage latency en de flexibiliteit om maximaal vier accelerators en 92 TB opslag per server toe te voegen om te voldoen aan de groeiende eisen van bedrijfsapplicaties en analyses. Hij is ontworpen voor zware omgevingen en heeft Network Equipment-Building System-certificering met uitgebreide temperatuurtolerantie en is geoptimaliseeerd om te werken op stoffige locaties. Vanaf de voorkant toegankelijke input/output en stroom bieden gemakkelijk toegang voor onderhoud op elke locatie.

Dell EMC modulair datacenter Micro 415 brengt het datacenter naar verstrekkende en ruige omgevingen

Dit nieuwe, kleinere Dell EMC modulaire datacenter Micro 415 (MDC Micro) is ontworpen om aan de specifieke eisen van de klant te voldoen en biedt vooraf geïntegreerde datacenter IT, stroomvoorziening, koeling en beheer op afstand, in een formaat dat kleiner is dan een gemiddelde parkeerplaats. Hierdoor kunnen klanten een compleet datacenter inzetten op vrijwel elke locatie, zoals de basis van een telecommunicatieceltoren. De MDC Micro biedt verbeterde fysieke bescherming voor IT-apparatuur aan de edge met extreem temperatuurbestendige behuizingen, sleutelsloten en optie voor rookdetectie en brandbestrijding.
 
Dell EMC iDRAC9 Datacenter-software biedt op afstand toegang voor een uniforme, veiligere serverbeheerervaring van de edge tot de core tot de cloud
De nieuwe Dell Remote Access Controller, iDRAC 9 Datacenter, embedded managementtechnologie voegt streaming data-analysemogelijkheden toe die cruciaal zijn voor het begrijpen van edge-bewerkingen aan alle Dell EMC PowerEdge-servers. iDRAC 9 Datacenter helpt klanten aan de eisen te voldoen voor het implementeren, beveiligen en bedienen van edge-omgevingen. De externe implementatiemogelijkheid kan de tijd van de beheerder verminderen tot 99,1% per server na de eerste installatie in vergelijking met handmatige implementatie. Met streaming telemetrie op iDRAC9 kunnen klanten trends ontdekken, activiteiten afstemmen en voorspellende analyses maken om piekprestaties te garanderen, downtime te verminderen en risico's te voorkomen.
 
Nieuw, vereenvoudigd geautomatiseerd certificate enablement is ontworpen om zero-touch beveiliging te bieden aan de edge en op centrale locaties. Met tot twintig nieuwe metrische rapporten die bijna 2,9 miljoen datapunten per server bieden, kunnen de IT-afdelingen van klanten AI-activiteiten gebruiken om aangepaste routines te ontwikkelen op basis van de specifieke gegevens die ze willen analyseren voor één of alle iDRAC9-systemen, waar ze ook worden ingezet.

Dell EMC Streaming Data Platform slaat edge-gegevens op en analyseert deze

Het nieuwe Dell EMC Streaming Data Platform zorgt voor opname en analyse van streaming data van de edge. Klanten kunnen nu infrastructuurbeheer vereenvoudigen om kritische bedrijfsinzichten te verzamelen en zich te concentreren op nieuwe mogelijkheden om hun data-infrastructuur te verbeteren.
 
Dit enterprise-ready platform biedt één enkele oplossing voor alle gegevens van klanten (al dan niet streaming) die opslag in lagen met historische terugroepactie op aanvraag en uniforme analyses biedt voor zowel realtime als historische zakelijke inzichten.

Beschikbaarheid

  • Dell EMC PowerEdge XE2420 zal in het tweede kwartaal van 2020 beschikbaar zijn
  • Dell EMC Modular Data Center Micro zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf de tweede helft van 2020
  • Dell EMC iDRAC9 Datacenter en Dell EMC Streaming Data Platform zijn vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dell Technologies
Dell Technologies (NYSE: DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.
Meer over Dell Technologies
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.