Het World Economic Forum voegt intelligente fabrieken Western Digital toe aan Global Lighthouse Network

Een netwerk van bedrijven die succesvol 4IR-technologieën (Vierde Industriële Revolutie) op schaal toepassen

| Western Digital | 3 min | 27 september 2021 14:04
Copyright: World Economic Forum
Het World Economic Forum heeft twee van Western Digital’s slimme fabrieken in Azië toegevoegd aan het prestigieuze Global Lighthouse Network, een netwerk van bedrijven die succesvol 4IR-technologieën (Vierde Industriële Revolutie) op schaal toepassen. Van de in totaal 90 locaties binnen het Lighthouse-netwerk is Western Digital het eerste bedrijf dat deze onderscheiding ontvangt voor een intelligente fabriek in Maleisië. De faciliteit in Thailand is de eerste die in dit land wordt erkend als een end-to-end (E2E) Lighthouse voor het versnellen van digitale transformatie en het op grote schaal verbeteren van menselijke prestaties.

Western Digital past technologische innovaties toe op gebied van kunstmatige intelligentie, robotica, automatisering, geavanceerde analyses en IoT om de faciliteiten in Penang (Maleisië) en Prachinburi (Thailand) te transformeren.

In Penang werd een volledig productietraject op basis van 4IR-technologieën gerealiseerd. Door de automatisering van productie en logistiek verminderde de fabriekskosten met 32 procent en was de overstap naar een intelligent build-to-order planningssysteem mogelijk, waardoor de productvoorraad kleiner kon worden en de doorlooptijd van een bestelling met 50 procent werd verminderd.

De locatie in Thailand had te maken met een snel groeiende vraag, strenge kwaliteitseisen en kostendruk voor harde schijven (HDD). Western Digital maakte gebruik van connectiviteit en geavanceerde analysetechnologieën om de ​​verzadigde productielocatie om te vormen tot een digitaal besturingssysteem met realtime zichtbaarheid in leveranciers, productie, logistiek en klanten en op data gebaseerde inzichten en voorspellingen. Hierdoor werd de fabrieksoutput uiteindelijk met 123 procent verhoogd, werd 30 procent in inkoop- en productiekosten bespaard en het productretourpercentage met 43 procent verlaagd.

"Door de toegenomen wereldwijde bezorgdheid over de impact op het milieu is duurzaamheid een must om de levensvatbaarheid van bedrijven te behouden", zegt Francisco Betti, Head of Shaping the Advanced Manufacturing and Value Chains, World Economic Forum. “De Lighthouses maken duidelijk dat bedrijven met behulp van 4IR-technologieën nieuwe niveaus van duurzaamheid kunnen bereiken. Het laat een win-win-situatie zien: een groter operationeel concurrentievermogen én milieubeheer, resulterend in een schonere, duurzamere toekomst.”

De Lighthouse Award wordt uitgereikt door het Global Lighthouse Network (GLN), een initiatief van het World Economic Forum (WEF) in samenwerking met McKinsey & Company en erkent leiderschap in het opschalen van innovatie met next-gen productietechnologieën. De prijs eert productielocaties die uitstekende bedrijfsresultaten hebben behaald en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk hebben verminderd door de toepassing van 4IR-technologieën.

Lees hier meer informatie over de duurzaamheidsactiviteiten van Western Digital.

"De erkenning door het WEF Lighthouse Network is een eer en een bewijs van onze inspanningen in 4IR met zowel technologische innovatie als personeelsbetrokkenheid", zegt David Goeckeler, CEO van Western Digital. “In een wereld die steeds meer technologie-afhankelijk is, begrijpen we dat de verantwoordelijkheid die we hebben voor de toekomst van de industrie nog nooit zo belangrijk is geweest. Als wereldleider in data-infrastructuur zijn we toegewijd aan het mogelijk maken van duurzame groei en transformatie in onze faciliteiten wereldwijd om waarde te leveren aan onze klanten, medewerkers en partners."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Western Digital
Western Digital creëert omgevingen waarin data kan aarden. Als leider in data-infrastructuur stimuleert het bedrijf de innovatie die nodig is om klanten te helpen bij het vastleggen, behouden, benaderen en transformeren van een steeds groter wordende diversiteit aan data. Overal waar data leeft, van geavanceerde datacenters tot mobiele sensoren op persoonlijke apparaten, faciliteren hun leidende oplossingen de mogelijkheden van data. De gegevensgerichte oplossingen bestaan uit de Western Digital-, G-Technology-, SanDisk- en WD-merken.
Meer over Western Digital
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.