Kaspersky behaalt ISO 27001 certicifering

| Kaspersky | 2 min | 19 februari 2020 18:16
Afbeelding: Kaspersky Global Transparency Initiative | Copyright: Kaspersky
Kaspersky heeft het ISO/IEC 27001:2013 certificaat behaald, de internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging. Het certificaat dat is toegekend door TÜV AUSTRIA, bevestigt dat Kaspersky’s databeveiligingssystemen voldoen aan de eisen binnen de industrie.
 
ISO/IEC 27001 is de meest toegepaste norm voor informatiebeveiliging. Het omvat vereisten met betrekking tot het implementeren, monitoren, onderhouden en continu verbeteren van een Information Security Management System (ISMS) binnen de context van de organisatie en haar zakelijke behoeften. De validatie van de certificering is na een beoordeling uitgevoerd door TÜV AUSTRIA, een onafhankelijke certificatie-instantie. 

“Het ontvangen van de ISO 27001 certificering is voor Kaspersky een belangrijke mijlpaal en onderstreept onze verifieerbare benadering van informatiebeveiliging. De grondige audit die is uitgevoerd, bevestigt dat we ons volledig inzetten om de hoogst mogelijke databeveiliging te realiseren. Daarnaast markeert het een volgende stap in onze inspanningen om de transparantie van het bedrijf te benadrukken", aldus Martijn van Lom, General Manager Noord-Europa bij Kaspersky.

“TÜV AUSTRIA heeft als doel de samenleving en ondernemingen te beschermen tegen allerlei risico's. Digitalisering is een van de grootste, algemene trends wereldwijd. Dit creëert zowel mooie kansen als grote risico's. Zo kunnen openbare en/of particuliere gegevens verloren gaan of vervalst worden. Daarom waarderen wij het enorm dat een bedrijf als Kaspersky zich toewijdt om te voldoen aan de internationaal erkende standaard voor informatiebeveiligingsmanagement”, zegt Detlev Henze, hoofd van TÜV TRUST IT GmbH van de TÜV AUSTRIA Group.

Global Transparancy Initiative

De ISO 27001 audit is een volgende stap in het Global Transparency Initiative, dat werd aangekondigd in 2017. Met dit initiatief garandeert Kaspersky haar partners en klanten dat de producten en diensten niet alleen het beste zijn wat betreft bescherming tegen cyberdreigingen, maar ook dat klantengegevens met respect en zorg van het hoogste niveau behandeld worden. 

Het certificaat is openbaar op te vragen in het certificaatregister van TÜV AUSTRIA en via op de website van Kaspersky.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.