Webfleet Solutions en Bridgestone ontwikkelen geïntegreerd bandenspanningscontrolesysteem

24/7 inzicht in de bandenspanning van vrachtwagens en bussen, geïntegreerd in Europa's toonaangevende fleetmanagementplatform WEBFLEET

| Webfleet Solutions | 3 min | 28 september 2021 10:30
Copyright: Webfleet Solutions
  • WEBFLEET TPMS biedt 24/7 inzicht in de bandenspanning van vrachtwagens en bussen, geïntegreerd in Europa's toonaangevende fleetmanagementplatform WEBFLEET
  • De oplossing controleert continu de bandenspanning en -temperatuur en waarschuwt zowel chauffeurs als wagenparkbeheerders bij problemen om ongelukken of kostbare stilstand te helpen voorkomen
  • De lancering van die gezamenlijk ontwikkelde oplossing onderstreept de verdere integratie van bandenoplossingen en telematicagegevens binnen het Bridgestone bedrijf
Webfleet Solutions, Europa's grootste leverancier van telematica-oplossingen, brengt WEBFLEET TPMS op de markt. De oplossing, een gezamenlijke ontwikkeling van de telematica-leider en moederbedrijf Bridgestone, een wereldleider op het gebied van banden en rubber die oplossingen biedt voor veilige en duurzame mobiliteit, biedt voorspellend bandenbeheer dat is geïntegreerd in de bekroonde fleetmanagementoplossing WEBFLEET.

WEBFLEET TPMS is ontworpen voor zware bedrijfsvoertuigen, zoals vrachtwagens en bussen, en maakt gebruik van sensoren die continu de bandenspanning en de bandentemperatuur controleren. De informatie wordt naar het WEBFLEET Telematics Service Platform gestuurd voor analyse. Wanneer een probleem wordt gedetecteerd, waarschuwt WEBFLEET wagenparkbeheerders op kantoor en/of bestuurders in de cabine in realtime. Zo kunnen zij actie ondernemen voordat het probleem zich ontwikkelt tot een ernstiger probleem dat kan leiden tot ongelukken, storingen en kostbare stilstand van voertuigen.

Paul Verheijen, Vice President Product Management van Bridgestone Mobility Solutions, zegt: "Het merendeel van de pechgevallen met zware vrachtwagens op de Europese wegen wordt veroorzaakt door problemen met de banden, zoals een te lage bandenspanning. Handmatige drukcontroles zijn tijdrovend en langzame lekken zijn voor chauffeurs zeer moeilijk op te sporen. WEBFLEET TPMS digitaliseert en automatiseert niet alleen dat hele proces, maar stelt wagenparkbeheerders ook rechtstreeks in staat om snelle en geïnformeerde beslissingen te nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de bandengerelateerde kosten en stilstandtijd te verminderen."

De onmiddellijke meldingen die worden geactiveerd wanneer een abnormale bandenspanning of -temperatuur wordt gedetecteerd, zijn voorzien van een kleurcode. De kleuren geven de ernst van het probleem aan, wat gebruikers helpt de juiste actie te bepalen.

De WEBFLEET TPMS-sensoren zijn uiterst nauwkeurig en eenvoudig te installeren, aangezien ze kunnen worden gemonteerd zonder de band te verwijderen. Met die sensoren kan de TPMS-oplossing te lage of te hoge bandenspanning detecteren voordat dat zelfs maar zichtbaar is. Banden die op de juiste spanning zijn gebracht, verhogen niet alleen de veiligheid, maar zorgen ook voor een betere brandstofefficiëntie en een langere levensduur van de band. Dat alles vertaalt zich in minder CO2-uitstoot en een langere levensduur van de banden.

"Met WEBFLEET TPMS versterken we ons marktleiderschap in connected transportoplossingen. Door realtime inzicht in banden toe te voegen aan WEBFLEET, hebben transportbedrijven controle en zichtbaarheid over hun gehele wagenparkoperatie, allemaal vanuit één interface", voegt Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions, toe. "Bedrijfswagenparken maken al jaren gebruik van telematicaoplossingen om inzicht te krijgen in hun voertuiggegevens en die te benutten. Nu gebruiken we die telematicagegevens om de prestaties van banden te optimaliseren. Onze TPMS-oplossing is slechts het begin van verdere innovaties in connected bandentechnologie die mogelijk worden gemaakt door de gecombineerde kracht van Bridgestone en Webfleet Solutions", besluit De Vries.

Voor meer informatie over TPMS kan je terecht op: https://www.webfleet.com/nl_be/webfleet/fleet-management/tpms/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Webfleet Solutions
Webfleet Solutions is een van ’s werelds grootse aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. WEBFLEET, het paradepaardje onder zijn Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen, wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt voor het verbeteren van de voertuigprestaties, het besparen van brandstof, het ondersteunen van chauffeurs en het verhogen van de efficiëntie van het wagenpark. Webfleet Solutions biedt daarnaast diensten aan voor verzekeraars, leasebedrijven, auto-importeurs en dienstverleners die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als zakelijke klanten.
Meer over Webfleet Solutions
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.