Internationale samenwerking rondom nieuw Nederlands eventplatform Ensemble

Startup weet groeikapitaal en wereldwijde expertise aan te trekken en wil eventmanagement markt openbreken

| Ensemble | 3 min | 28 september 2021 12:49
Copyright: Ensemble
Voor iedereen die professioneel evenementen organiseert, lanceert de Amerikaans, Engels, Italiaans, Nederlandse samenwerking op 1 oktober het eventmanagement platform Ensemble.

Het product helpt mensen die geen professionele eventmanagers zijn om eenvoudig kwaliteitsevenementen te organiseren. Of ze nu een evenement online of op locatie organiseren, met Ensemble staat een event binnen 15 minuten live.

Bijzonder is dat de samenwerking tot stand is gekomen tijdens de coronacrisis en de ontwikkeling door een wereldwijd team is gebeurd. De totstandkoming van het platform gebeurde vrijwel geheel online.

Doordat het bedrijf zich richt op zowel online events, als events op locatie, ziet Ensemble voldoende mogelijkheden voor een succesvolle lancering en groei in deze tijd. Het bedrijf heeft internationale ambities en zal als eerste uitgerold worden in Nederland, België en Groot Brittannië.

Online en/of op locatie

Binnen Ensemble maakt het niet uit of een event online georganiseerd wordt of op locatie. Het is ook mogelijk een hybride event aan te maken. Deelnemers kunnen dan persoonlijk deelnemen, maar ook via de website of app aan het evenement deelnemen. Zo kan wereldwijd deelgenomen worden aan een evenement. Aan bijvoorbeeld een congres, (sales) presentatie, team meeting, seminar, workshop, webinar of training, maar ook een kerkdienst of ledenvergadering.

Oscar Bout, “Organisaties willen blijven communiceren, of dit nu in levende lijve of digitaal is. Wij zien een enorme verschuiving naar online en hebben Ensemble ook hier op ingericht. Voorlopig zal online de norm wel blijven. Maar zodra de markt weer opengaat kan ik mij voorstellen dat veel organisaties staan te springen om evenementen op locatie te organiseren. Ensemble kan beiden managen. En wil of durf je het nog niet aan om persoonlijk aanwezig te zijn, dan volg je het event online.”

Internationale samenwerking rondom eventplatform Ensemble

Het op SaaS gebaseerde Ensemble is tijdens de corona periode ontwikkeld. Software professionals over de hele wereld (Roemenië, Colombia, Groot Brittannië, Verenigde Staten, Italië, Nepal en Nederland) zijn betrokken geweest bij de bouw van de event applicatie.

Oscar Bout, CEO Ensemble, “Veel evenementen worden georganiseerd door marketingprofessionals, salesmanagers, community managers en andere mensen die geen professionele eventmanagers zijn. Ensemble richt zich in het bijzonder op deze doelgroep. Het geeft deze evenement organisatoren alles om een evenement van hoge kwaliteit te creëren en te beheren."

Ensemble richt zich met name op professionals waarbij evenementen organiseren geen dagtaak is. Niet iedere organisatie heeft een fulltime event planner in dienst, maar organiseert wel regelmatig een event.

Oscar Bout, “De eventindustrie kwam in 2020 volledig tot stilstand. Maar wij zagen hierdoor juiste mogelijkheden ontstaan. Meer en meer online events werden georganiseerd. Met Ensemble kunnen organisatoren binnen 15 minuten hun event vorm geven. Of dit nu een live event is of online.”
Huidige eventmanagement platformen zijn volgens Ensemble te duur, moeilijk in gebruik en alleen gemaakt voor grote evenementen.

Centraal events beheren

Aan de hand van standaard sjablonen, kunnen organisatoren die Ensemble gebruiken eenvoudig alle evenementdetails beheren, inclusief uitnodigingen, registratie, tickets, agenda's, sprekers, exposanten en locaties. Al deze informatie is overzichtelijk georganiseerd, waardoor eventmanagers één centrale plek krijgen om alle informatie te bewerken, de voortgang te monitoren, wijzigingen aan te brengen en te communiceren met bezoekers, sponsors en sprekers.

Bezoeker heeft alle informatie bij de hand

Met behulp van een browser of hun mobiele telefoon hebben bezoekers en andere deelnemers direct toegang tot alle informatie die relevant is voor het evenement. Ze kunnen door het programma bladeren, tickets downloaden, agenda's beheren, realtime updates van organisatoren krijgen en gemakkelijk met elkaar communiceren.

Mogelijkheid om online, fysiek of hybride evenementen aan te maken

Binnen Ensemble kunnen organisatoren een evenement creëren voor online bezoekers, bezoekers op locatie of een combinatie van beide. Door maatschappelijke veranderingen (pandemie) is veel behoefte aan flexibiliteit onder event organisatoren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ensemble
Ensemble is gebouwd tijdens het hoogtepunt van de pandemie, door een extern team van wereldwijde software- en evenement specialisten. Hoewel we al veel software hadden geleverd voor professionele evenementen planners, wilden we een systeem bouwen dat ook gewone mensen de mogelijkheid zou geven om eenvoudig succesvolle en gedenkwaardige evenementen te creëren. Mensen zoals gemeenschap-leiders, sales managers, marketing managers, vertegenwoordigers van verenigingen en iedereen daartussenin. We hebben Ensemble gebouwd om bedrijven, liefdadigheidsinstellingen en gemeenschappen te helpen de kracht van live-evenementen te benutten, ongeacht of ze een professionele evenementenmanager hebben om hen te helpen.
Meer over Ensemble
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.