Nederland vierde grootste in cryptotransacties in Europa

De Nederlandse markt is in de regio alleen kleiner dan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland

| Chainalysis | 2 min | 28 september 2021 13:20
Afbeelding: Alle landen per regio op basis van ontvangen waarde, waarbij de ontvangen waarde door DeFi-protocollen wordt genoemd | Copyright: Chainalysis
Nederland is de vierde grootste speler op het gebied van cryptocurrency in ‘s werelds grootste cryptomarkt. Dit blijkt uit het geografische rapport van Chainalysis, dat zich richt op de crypto-ontwikkelingen in de West-, Noord- en Centraal-Europese markt (CNWE). De regio heeft het afgelopen jaar Azië van de troon gestoten als regio met de grootste cryptocurrency economie. Met een cumulatieve transactiewaarde van meer dan $1 biljoen, vindt 25% van de wereldwijde cryptotransacties plaats in CNWE. De Nederlandse markt is in de regio alleen kleiner dan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, met een totale transactiewaarde van $101.791.515.903.

DeFi en Ethereum ondersteunen groei

De groei in CNWE is voornamelijk toe te kennen aan de flinke toename van grote, institutionele transacties. Dit zijn transacties met een minimale waarde van $10 miljoen. De meerderheid van deze transfers gaan naar DeFi. DeFi is een overkoepelende term voor transparante financiële toepassingen die gebruik maken van cryptomunten of blockchain om eventuele tussenpersonen overbodig te maken. Deze transacties werden voornamelijk in Ethereum en wrapped Ethereum (wETH) gemaakt.

Ethereum is de cryptomunt die staat voor innovatie. In tegenstelling tot Bitcoin, dat een gelimiteerde voorraad heeft en voornamelijk wordt gebruikt voor langetermijninvesteringen, is Ethereum ontworpen om services te ondersteunen die zijn gebouwd op de slimme, op contract-gebaseerde blockchain, zoals DeFi-platforms. Sinds januari 2020 hebben de meeste Ethereum-transacties betrekking op ten minste één DeFi-platform, waarbij de meeste tussen twee DeFi-platforms plaatsvinden.

Chainalysis is de wereldwijde marktleider in het analyseren van cryptocurrency blockchains om data, software, diensten en onderzoek te leveren aan overheidsinstanties, beurzen, financiële instellingen en verzekerings- en cyberbeveiligingsbedrijven in meer dan 60 landen.

Voor meer informatie over cryptotransacties verwijs ik graag naar het rapport hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Chainalysis
Chainalysis is de wereldwijde marktleider in het analyseren van cryptocurrency blockchains om data, software, diensten en onderzoek te leveren aan overheidsinstanties, beurzen, financiële instellingen en verzekerings- en cyberbeveiligingsbedrijven.
Meer over Chainalysis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.