Gemeente Tilburg kiest voor Salesforce om haar burgers centraal te zetten in haar dienstverlening

Gemeentelijke dienstverlening naar een nieuw niveau brengen

| Salesforce | 2 min | 29 september 2021 11:16
Afbeelding: Marjon van der Maat, afdelingshoofd dienstverlening bij de Gemeente Tilburg, (r) Michiel van Vlimmeren, General Manager van Salesforce Nederland en (l) Dirk Deroost van Brightfox bij de contractondertekening | Copyright: Salesforce
Salesforce, wereldwijde leider op het gebied van CRM, kondigde deze week aan dat de gemeente Tilburg voor het omnichannel-platform van Salesforce kiest om haar gemeentelijke dienstverlening te organiseren rondom de burger. De gemeente Tilburg wil haar gemeentelijke dienstverlening naar een nieuw niveau brengen en gelooft dat dat begint met een goede service in alle kanalen van contact met de burger.

Gemeente Tilburg kiest voor een combinatie van cloud-oplossingen om de digitalisering van de gemeente vorm te geven en haar burgers centraal te zetten in haar dienstverlening. Met de implementatie van Salesforce Service Cloud en Marketing Cloud krijgt de gemeente Tilburg een 360-graden beeld van de inwoners van de stad. Hierdoor kan de gemeente haar dienstverlening personaliseren en op het juiste moment via het juiste kanaal inspelen op wensen en behoeften van burgers. De nieuwe mogelijkheden stelt de gemeente daarmee in staat meer proactief te communiceren met burgers en een betere ervaring te creëren. Brightfox, Platinum Consulting partner van Salesforce, zal de implementatie van de multicloud-oplossing verzorgen.

“Als gemeente zijn wij het eerste aanspreekpunt in de publieke dienstverlening. Je wilt dat de burger meteen een goede ervaring heeft,” zegt Marjon van der Maat, afdelingshoofd dienstverlening bij de gemeente Tilburg. ”Dat een burger een melding krijgt als het paspoort verlengd moet worden, is makkelijk voor te stellen. Maar ook op andere manieren kan de gemeente zorgen voor een betere klantervaring. Bijvoorbeeld door bij een verhuizing automatisch een bericht te versturen voor de aanvraag van een parkeervergunning, of een suggestie voor WhatsApp-groepen die beschikbaar zijn voor buurtbewoners,” aldus Van der Maat.

“Salesforce is de enige partij die biedt wat wij nodig hebben”, aldus Marjon van der Maat. “Op het platform worden uiteenlopende bronnen gebundeld waardoor een 360-graden beeld ontstaat. Zo kunnen wij op het juiste moment via het juiste kanaal inspelen op de wensen en behoeftes van de inwoners van onze stad. Dat verwachten mensen anno 2021, niet alleen van commerciële bedrijven, maar ook van hun gemeente. Het mooie is dat de oplossing van Salesforce ons IT-landschap niet vervangt, maar de huidige systemen met elkaar verbindt.”

“Het is geweldig om te zien dat onze technologie wordt ingezet door gemeenten om het contact met hun inwoners te personaliseren” aldus Jeroen van Rooy, Area Vice President Public Sector Benelux bij Salesforce. “Wij geloven dat organisaties sterker worden als ze datagedreven werken en innoveren in hun manieren van klantcontact. Ook bij gemeenten en andere overheidsinstellingen valt er veel winst te behalen in de optimalisering van de klantervaring, of in dit geval burgerervaring. De gemeente Tilburg loopt wat dat betreft voorop in een omnichannel-strategie door alle burgercommunicatie via één omgeving te beheren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Salesforce
Salesforce is wereldleider op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) en brengt bedrijven dichter bij hun klanten in het digitale tijdperk. Opgericht in 1999, stelt Salesforce bedrijven van elke omvang en branche in staat om te profiteren van krachtige technologieën - cloud, mobiel, sociaal, internet van dingen, kunstmatige intelligentie, spraak en blockchain - om een 360 graden beeld van hun klanten te creëren.
Meer over Salesforce
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.