Cybercriminelen gingen afgelopen jaar 67% sneller te werk

Slechts 1 uur en 32 minuten nodig om binnen te dringen

| CrowdStrike | 2 min | 29 september 2021 16:29
Copyright: CrowdStrike
Cybercriminelen gingen het afgelopen jaar maar liefst 67 procent sneller te werk dan in 2020. De gemiddelde breakout time, de tijd waarin cybercriminelen zich na eerste toegang kunnen bewegen in meerdere systemen, bedroeg het afgelopen jaar slechts 1 uur en 32 minuten. In 2020 lag de gemiddelde break out time nog op 4 uur en 37 minuten. Dit blijkt uit het jaarlijkse Threat Hunting Report van CrowdStrike, leider in cloud-based cybersecurity.

Van malware naar hands-on eCrime

eCrime criminelen laten malware steeds vaker links liggen. Van alle door CrowdStrike Threat Graph® ontdekte aanvallen in de afgelopen drie maanden, was meer dan twee derde (68%) malwarevrij. In plaats daarvan kiezen criminelen voor hands-on keyboard aanvallen. Dit soort aanvallen nam het OverWatch team van CrowdStrike het afgelopen jaar zestig procent meer waar dan in het jaar hiervoor. In totaal zijn er meer dan 65.000 potentiële inbraken geïdentificeerd, wat overeenkomt met een potentiële aanval iedere acht minuten.

Ronald Pool, cybersecurity specialist bij CrowdStrike: “We zien dat eCrime actors over de gehele linie vele malen sneller te werk gaan. Dit geeft aan hoe geavanceerd deze cybercriminelen zijn en dat ze zich continu bezighouden met het optimaliseren van hun processen. Hierdoor kunnen ze heel dynamisch te werk gaan en zich binnen enkele minuten bewegen in jouw netwerk. Als organisatie kun je daarom niet achterblijven: stilstand betekent achteruitgang. Wie opgewassen wil zijn tegen de bad guys, moet cybersecurity zien als een 24/7 kwestie en de juiste expertise en tooling in huis halen. Daarbij kun je denken aan volledige endpoint bescherming inclusief Next-Generation Antivirus (NGAV) en EDR, een sterk wachtwoordbeleid met multifactor authenticatie en continue monitoring van je IT-omgeving. Door jouw organisatie zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor cybercriminelen, minimaliseer je de kans om het volgende slachtoffer van een cyberaanval te worden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over CrowdStrike
CrowdStrike® Inc. (NASDAQ: CRWD), een wereldwijde leider in cybersecurity, herdefinieert security in het cloudtijdperk met een endpoint protection-platform dat gebouwd is om inbreuken te stoppen. Het CrowdStrike Falcon®-platform maakt gebruik van Artificial Intelligence (AI) op cloud-schaal en biedt real-time bescherming en inzicht om organisaties te beschermen voor aanvallen op endpoints, zowel binnen als buiten het netwerk. Het CrowdStrike Falcon-platform, gedreven door de CrowdStrike Threat Graph®, correleert wekelijks meer dan twee biljoen endpoint-gerelateerde evenementen in realtime vanuit de hele wereld. 
Meer over CrowdStrike
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.