Samenwerking Roosterplatform en PinkRoccade Care maakt geautomatiseerd plannen in de zorg mogelijk

De koppeling met Roosterplatform is een welkome nieuwe functionaliteit binnen het ECD

| PinkRoccade Care | 3 min | 29 september 2021 17:22
Copyright: PinkRoccade Care
PinkRoccade Care heeft een samenwerking gesloten met Roosterplatform, aanbieder van slimme planningssoftware voor zorgorganisaties. Dankzij deze samenwerking kunnen zorgorganisaties die werken met mijnCaress, het ECD van PinkRoccade, hun planningswerkzaamheden optimaliseren en vereenvoudigen. Roosterplatform plant het zorgpad van de cliënt, de agenda van de behandelaar en arts, de beschikbare ruimtes én de middelen integraal. Bovendien kan er rekening worden gehouden met additionele agenda-items, zoals de reistijd tussen locaties, vergaderingen of pauzes. De koppeling met Roosterplatform is een welkome nieuwe functionaliteit binnen het ECD, die momenteel bij zorginstelling Laurens wordt geïmplementeerd.

Roosterplatform laat zorgorganisaties verder kijken dan het plannen van activiteiten, waardoor de inzet van de tool bij kan dragen aan het bereiken van de algemene organisatiedoelen, zoals het creëren van meer behandelcapaciteit, meer plannen vanuit de cliëntvraag of het plannen zelf minder arbeidsintensief maken. Het streven naar het optimaal inzetten van personeel en deskundigheid kan een grote bijdrage leveren aan het organisatieresultaat en de kwaliteit en continuïteit van de zorg.

Door het automatiseren van de planningsprocessen kunnen planners meer gefocust met de roosterstrategie bezig zijn, zodat de wensen en eisen van zowel de cliënt, de behandelaar als de rest van de organisatie in balans zijn. De activiteiten worden niet langer gepland op basis van opgegeven eigen beschikbaarheid, maar op basis van de ruimte in de agenda. Roosterplatform ondersteunt ook gefaseerd automatiseren: afhankelijk van de behoeftes en mogelijkheden maakt de organisatie stap voor stap de overgang van handmatig naar geautomatiseerd plannen.

Saskia Prins, directeur bij Roosterplatform, licht toe: “De koppeling met mijnCaress is perfect uitgebalanceerd, zowel op het niveau van de cliënt als van de behandelaar en van het behandelplan. Zo is het behandelprogramma gewoon binnen de omgeving van mijnCaress beschikbaar, waardoor de zorgmedewerker niet tussen diverse programma’s hoeft te switchen. De koppeling wordt door iedere partner zelf gebouwd. Binnen mijnCaress is dat op een mooie gebruiksvriendelijke manier vormgegeven.”

Erik Schilperoort, Managing Director bij PinkRoccade Care: “De koppeling met Roosterplatform is een mooie toevoeging aan mijnCaress en een slimme manier om de zorg simpeler te maken. Een nieuwe ontwikkeling die echt in dienst staat van de zorg, en waarmee we onze klanten de mogelijkheid bieden hun planningswerkzaamheden volledig te automatiseren. Het resultaat is een grote administratieve lastenvermindering waardoor er ruimte ontstaat voor andere werkzaamheden. Het inzetten van slimme software die de zorgdruk vermindert, is een grote stap vooruit in het toekomstbestendiger maken van zorgorganisaties. Daar dragen we graag aan bij.”

Sylvana Bastiaanse, Directiesecretaris Domein Kortdurende Zorg bij Laurens: “We zagen direct de meerwaarde van de koppeling met Roosterplatform en zijn de eerste zorgorganisatie die ermee gaat werken binnen mijnCaress. De planners van onze revalidatie-locaties gaan met Roosterplatform binnen het ECD geautomatiseerd plannen, waarbij er direct rekening wordt gehouden met de persoonlijke agenda van de cliënt.”

SOW-aanvraag mogelijk

Voor zorginstellingen die wijkverpleging verlenen volgens de Zorgverzekeringswet en die projecten voor nieuwe werkwijzen en verbeteringen in gang willen zetten, is het vanaf 1 oktober mogelijk een aanvraag in te dienen voor Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW). De koppeling met Roosterplatform is een van de initiatieven die hiervoor in aanmerking komt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PinkRoccade Care
PinkRoccade Healthcare levert softwareoplossingen en diensten voor de gezondheidszorg: care-organisaties (ouderen- en gehandicaptenzorg), GGZ-instellingen en aan ziekenhuizen. Maar ook organisaties buiten de zorg kunnen profiteren van een aantal van de oplossingen. Inspelen op en slim toepassen van technologische ontwikkelingen zijn de sleutel tot succes.
Meer over PinkRoccade Care
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.