HPE GreenLake Edge-to-Cloud-platform stimuleert modernisering

Met baanbrekende Analytics en Data Protection Cloud Services

| HPE | 6 min | 29 september 2021 17:30
Copyright: HPE
 • HPE richt zich op de analytics sofware-markt, waarvan IDC voorspelt dat deze markt een waarde van $110 miljard zal bereiken tegen 2023[1], met de eerste cloud-native unified analytics en data lakehouse clouddiensten in de industrie die geoptimaliseerd zijn voor hybride omgevingen[2].
 • HPE pakt cyberbedreigingen en ransomware aan met nieuwe clouddiensten om data van klanten te beschermen van de edge tot de cloud.
 • HPE GreenLake edge-to-cloud-platform combineert controle en flexibiliteit, zodat klanten innovatie kunnen versnellen, unieke ervaringen kunnen leveren aan klanten en de beste bedrijfsresultaten kunnen behalen.
Hewlett Packard Enterprise presenteert vandaag een reeks nieuwe clouddiensten voor het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform. HPE betreedt hiermee twee grote, snelgroeiende softwaremarkten: unified analytics en databescherming. Samen versnellen deze innovaties HPE's transitie naar een cloud services bedrijf. Daarbij geeft HPE de klant meer keuze en vrijheid voor hun bedrijfs- en IT-strategie, met een open en modern platform dat overal de ervaring van de cloud biedt. De nieuwe services, die een aanvulling zijn op het groeiend portfolio van HPE GreenLake clouddiensten, stellen klanten in staat om flexibel te innoveren, tegen lagere kosten. Ze omvatten het volgende:
 • HPE GreenLake voor analytics - open en unified analytics-clouddiensten om alle data en applicaties overal te moderniseren; on-premises, aan de edge en in de cloud.
 • HPE GreenLake voor data protection - disaster recovery en back-up clouddiensten om klanten te helpen ransomware aan te pakken en data te beveiligen van edge-to-cloud.
 • HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework en automatiseringstools - een uitgebreide, bewezen set van methodologieën, expertise en automatiseringstools om het proces om overal de ervaring van de cloud te hebben, te versnellen en risico's te verminderen.

"De big data en analytics sofwaremarkt, waarvan IDC voorspelt dat het een waarde van $110 miljard zal bereiken tegen 2023[1], is klaar voor verandering. Klanten zijn nu op zoek naar een hybride oplossing voor enterprise datasets on-premise en aan de edge," zegt Antonio Neri, president en CEO, bij HPE. "Data vormt de kern van elke modernisering in elke branche. En toch zijn organisaties gedwongen genoegen te nemen met legacy analytics-platformen die cloud-native mogelijkheden missen, of platformen die complexe migraties naar de publieke cloud afdwingen. Hierdoor worden klanten verplicht om nieuwe processen aan te passen en vendor lock-in te riskeren. De nieuwe HPE GreenLake clouddiensten voor analytics stellen klanten in staat deze trade-offs te vermijden en biedt hen één platform om data overal te verenigen en te moderniseren. Samen met de nieuwe HPE GreenLake cloud services voor data protection biedt HPE-klanten een ongeëvenaard platform om al hun data te beschermen en te beveiligen en er waarde uit te halen, van de edge tot de cloud."

Het HPE GreenLake-platform heeft op dit moment meer dan 1.200 klanten en 5,2 miljard dollar aan totale contractwaarde. In HPE's meest recente kwartaal, Q3 2021, maakte het bedrijf bekend dat de Annualized Revenue Run Rate van het bedrijf met 33 procent is gestegen op jaarbasis en de as-a-service orders met 46 procent zijn gestegen op jaarbasis[3]. HPE kondigde ook nieuwe klanten aan van het HPE GreenLake platform zoals Woolworths Group de grootste retailer van Australië en Nieuw-Zeeland, en het NSA (National Security Agency) uit de Verenigde Staten.

HPE GreenLake introduceert de eerste cloud-native Unified Analytics- en Data Lakehouse-clouddiensten in de sector[2], geoptimaliseerd voor hybride omgevingen

De nieuwe clouddiensten zijn beschikbaar op het edge-to-cloud-platform van HPE GreenLake en zijn cloud-native gebouwd. De services voorkomen complexe datamigraties naar de publieke cloud door een elastic unified analytics-platform te bieden voor data en applicaties on-premise, aan de edge en in publieke clouds. Vanaf nu kunnen analytics- en data science-teams on premise gebruik maken van de eerste cloud-native oplossing in de industrie[2], beter gebruik maken van Apache Spark-lakehouses en AI- en ML-workflows versnellen. De nieuwe HPE GreenLake clouddiensten omvatten het volgende:
 • HPE Ezmeral Unified Analytics: Het eerste uniforme, moderne analytics- en data lakehouse-platform in de branche[2], dat is geoptimaliseerd voor on-premise implementatie en zich uitstrekt van de edge tot de cloud.
 • HPE Ezmeral Data Fabric Object Store: De eerste[2] Kubernetes-native object store die is geoptimaliseerd voor analytische prestaties en toegang biedt tot datasets van edge-to-cloud.
 • Uitbreiding van het HPE Ezmeral Partner Ecosysteem: De HPE Ezmeral Marketplace levert een snelgroeiende set van gevalideerde full-stack oplossingen van ISV-partners waarmee klanten hun analytics engines kunnen bouwen. Dit omvat nieuwe support van NVIDIA, PepperData en Confluent, en open-source projecten zoals Apache Spark. HPE heeft 37 ISV-partners toegevoegd aan de HPE Ezmeral Marketplace sinds deze voor het eerst werd geïntroduceerd in maart 2021. Zij leveren daarmee extra ecosysteem stack support van core use cases en workloads voor klanten, waaronder big data en AI/ML use cases.
HPE pakt cyberbedreigingen en ransomware aan met nieuwe HPE GreenLake clouddiensten om de data van klanten te beschermen van de edge tot de cloud
HPE betreedt de snelgroeiende data protection as-a-service markt met HPE GreenLake voor databescherming, nieuwe cloud services, ontworpen om databescherming te moderniseren van de edge tot de cloud, ransomware aanvallen op te vangen, en snel dataherstel te leveren.
 • HPE Back-up en recovery service: Back-up as-a-service biedt, op beleid gebaseerde, orkestratie en automatisering aan om van virtuele machines in hybride cloud, van klanten een back-up te maken en te beschermen. Daarbij elimineert HPE de complexiteit van het beheren en back-uppen van hardware, software en cloud-infrastructuur.
 • HPE GreenLake voor Disaster recovery: Na de afronding van de Zerto-overname is HPE van plan om Zerto's toonaangevende disaster recovery dienst te leveren via HPE GreenLake. Met die dienst kan HPE klanten helpen binnen enkele minuten te herstellen van ransomware-aanvallen. Zerto biedt best-in-class hersteltijden[4] zonder impact op de bedrijfsvoering voor alle herstelscenario's.

HPE versnelt toepassing van “de ervaring van de Cloud – overal” operating models met bewezen framework en data-gedreven intelligentie en automatiseringstools

HPE kondigde vandaag ook een bewezen set van methodologieën en automatiseringstools aan om organisaties in staat te stellen een data-gedreven aanpak te hanteren om het optimale cloud operating model te bereiken voor alle omgevingen:
 • Het HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework maakt gebruik van de expertise van HPE in het leveren van on-premise oplossingen, om te voldoen aan een breed scala van zakelijke behoeften van klanten over de hele wereld. HPE heeft een aantal kritische domeinen geïdentificeerd die bedrijven moeten evalueren en meten om een effectief cloud operating moel uit te voeren. Deze domeinen, waaronder strategie en management, mensen, de uitvoering, innovatie, applicaties, DevOps, data en beveiliging, vormen de kern van het HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework.
 • De operationele ervaring van de cloud wordt verbeterd met de toonaangevende AI Ops voor infrastructuur[5]; HPE InfoSight. Die infrastructuur observeert nu voortdurend applicaties en workloads die draaien op het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform. Deze nieuwe toevoeging, genaamd HPE InfoSight App Insights, detecteert anomalieën in applicaties, geeft prescriptieve aanbevelingen en houdt de applicatie workloads draaiende zonder storingen te veroorzaken. HPE CloudPhysics levert datagestuurde inzichten voor slimmere IT-beslissingen van de edge tot de cloud. Hierdoor kan IT de plaatsing van applicatie workloads optimaliseren, infrastructuurdiensten van de juiste omvang inkopen en kosten verlagen.

Beschikbaarheid van producten

HPE GreenLake voor analytics en HPE GreenLake voor data protection zullen vanaf H1 2022 beschikbaar zijn. Het HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework is nu beschikbaar.
 1. IDC, Worldwide Big Data and Analytics Software Forecast, 2021 – 2025, July 2021. IDC Doc # US47402321
 2. HPE GreenLake edge-to-cloud platform lanceert eerste cloud-native unified analytics en data lakehouse clouddiensten in de industrie die geoptimaliseerd zijn voor hybride omgevingen HPE blog, 28 september, 2021
 3. HPE Q3 2021 financial results
 4. Zerto Case Study: Beyond disaster recovery: TenCate leverages multiple benefits of Zerto Virtual Replication
 5. HPE InfoSight—Artificial Intelligence for autonomous infrastructure, February 2020

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.