Red Hat Ansible Automation Platform 2 bevordert cloud-native automatisering

Ansible IT-automatiseringsplatform is opnieuw ontworpen voor het op grote schaal implementeren van portable automation in hybride clouds en edge-omgevingen

| Red Hat | 5 min | 30 september 2021 9:00
Afbeelding: Het Red Hat Ansible Automation Platform | Copyright: Red Hat
Red Hat, Inc., leverancier van open source-oplossingen, kondigt Red Hat Ansible Automation Platform 2 aan. Deze versie is de nieuwe standaard voor hybride cloud-automatisering, waarmee organisaties automatisering veel breder in het applicatie development-proces kunnen toepassen.

Nu hybrid- en multicloud-computing essentiële IT-middelen zijn geworden, hebben IT-organisaties platformen nodig waarmee ze deze infrastructuren kunnen automatiseren. Een platform waarmee ze zowel traditionele systemen als moderne clouddiensten kunnen beheren, of die nu in het datacenter van de organisatie draaien of in edge-omgevingen.

Ansible Automation Platform 2 is volledig aangepast naar deze hybrid cloud-native wereld, en biedt IT-teams gestandaardiseerde automatiseringsmogelijkheden. Zo kunnen ze met de automation controller (voorheen Ansible Tower) betrouwbaarder, consistenter, on demand en op een schaalbare manier automatisering inzetten. Doordat de automatiseringstaken systematisch gestandaardiseerd worden, verlaagt het de kans op onregelmatigheden binnen de organisatie.

Verder biedt het Ansible Automation Platform met automation mesh de mogelijkheid om verschillende automatiseringscomponenten met elkaar te verbinden, inclusief statuscontroles van de automatiseringen binnen de hele IT-omgeving. Automation mesh kan met verschillende omgevingen en verspreide netwerken verbinding maken, wat resulteert in meer flexibiliteit, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging. Bovendien zorgt dit ervoor dat organisaties automatisering beter kunnen inzetten en uitbreiden.

Automatisering voor developers en IT

Nu automatisering ook in de hybride cloud toegepast wordt, zijn de beheertools niet alleen meer bedoeld voor specialisten. Zowel IT-operations-teams als ontwikkelaars moeten nu in staat zijn hun taken te automatiseren. Hiervoor is automatiseringstechnologie nodig die gemakkelijk overdraagbaar, flexibel en schaalbaar is om in alle IT-omgevingen gebruikt te worden. Ansible Automation Platform 2 biedt automatiseringsmogelijkheden voor de hele IT-organisatie door zijn cloud-native architectuur. Daarnaast biedt het platform nieuwe samenwerkings- en ontwikkelaarstools voor het maken, testen, distribueren en beheren van automatiseringscontent.

Ansible Automation Platform 2 introduceert automation execution environments (die Ansible Engine vervangen). Dit zijn op zichzelf staande automatiseringsomgevingen die eenvoudig kunnen worden gerepliceerd binnen een organisatie. Teams kunnen hiermee sneller automatiserings-tooling beschikbaar stellen voor verschillende omgevingen. Daarnaast verminderen ze hiermee de operationele overhead en complexiteit van het onderhouden van een standaard automatiseringsplatform aanzienlijk.

Met de Automation Content Navigator kunnen teams sneller valideren dat de automatiserings-content naar behoren werkt, zelfs in de grootste omgevingen. Dit helpt automatiseerders, van ontwikkelaars tot systeembeheerders, om de operationele consistentie van hun systemen te bewaken, van ontwikkelaarswerkstations tot staging-platforms en productiesystemen.

Red Hat's open hybride cloud- en edge-portfolio

Ansible Platform 2 biedt verbeterde samenwerkingsmogelijkheden, waarmee de workflow- en ontwikkelingssilo’s worden doorbroken, die vaak bestaan tussen traditionele servers, virtuele machines en cloud-native clusters met Red Hat OpenShift.

De Red Hat Ansible Automation Platform Operator integreert Ansible Automation Platform direct met Red Hat OpenShift, waardoor cloud-native implementatie van automatiseringsclusters soepeler verloopt. Data kan eenvoudiger worden beheerd en gemigreerd. Verder zorgen verbeteringen van de platformprestaties ervoor dat automatisering beter geïntegreerd is in cloud-native processen.

Red Hat Insights

Red Hat is dé expert op het gebied van Ansible-automatisering, wat Red Hat Insights zeer geschikt maakt om optimale resultaten te behalen met automatisering in de open hybride cloud. Deze service bevat nu de voormalige Automation Analytics-componenten met nieuwe functies, waaronder:
  • Advisor voor het analyseren van automatiserings-controllers aan de hand van een reeks aanbevelingen voor de beoordeling van beschikbaarheid, prestaties, stabiliteit en systeembeveiliging.
  • Drift voor het creëren van een standaard voor automatiserings-controllers die de configuratieconsistentie bevordert. Daarnaast kunnen problemen beter geïdentificeerd worden op basis van analyse van historische systeemdata.
  • Policies stelt organisaties in staat om unieke interne beleidsregels op te stellen waarmee problemen die uniek zijn voor hun omgeving, geïdentificeerd en geëlimineerd kunnen worden.

Beschikbaarheid

Ansible Automation Platform 2 Early Access is nu beschikbaar voor alle klanten. Ansible Automation Platform 2.1 is algemeen beschikbaar in november 2021.

Quotes

Joe Fitzgerald, vice president and general manager, Ansible Business Unit, Red Hat - "We zien dat veel organisaties hun automatiseringsprioriteiten verleggen van kostenbesparing naar flexibiliteit en veiligheid. Wij helpen onze klanten hun cultuur en processen snel te veranderen, zodat ze op enterprise-schaal kunnen automatiseren, met soms wel tienduizenden automatiseerders die in vele teams en landen werken en content met elkaar delen en hergebruiken. Red Hat's Ansible Automation Platform 2.1 levert een nieuwe generatie architectuur, samenwerkingsmogelijkheden en content die organisaties nodig hebben om hun hybride clouds te automatiseren."

Jay Lyman, senior research analyst, Cloud Native and DevOps, 451 Research - "Hoewel organisaties veel barrières tussen verschillende teams hebben geslecht, met name tussen ontwikkeling en IT-operaties, bestaan er nog steeds silo's. Automatisering kan verschillende IT-teams bij elkaar brengen door samenwerking en communicatie te standaardiseren en silo's te overbruggen. ‘Communities of practice’- teams binnen organisaties, die een gemeenschappelijk technisch of zakelijk belang hebben, kunnen het delen van betrouwbare automatiserings-content bevorderen, waardoor het vingerwijzen wordt verminderd en er meer successen worden geboekt. "

Bron: 451 Research, part of S&P Global Market Intelligence, “Driving DevOps Automation”, Jay Lyman, May 2021

Michael McCarthy, delivery architect, Production Engineering Group, Gamesys - "Onze huidige prioriteiten bij Gamesys zijn schaalvergroting en geografische spreiding. Het was lastig om gecontaineriseerde oplossingen te draaien vanwege het gebruik van virtuele omgevingen, wat invloed heeft op onze schaalbaarheid. Als grootgebruikers van automation controller [voorheen Ansible Tower] is het waardevol dat de technologie die we al gebruiken met ons mee evolueert. De richting van Red Hat Ansible Automation Platform stelt ons in staat te automatiseren in container-omgevingen, wat nieuwe innovatiestrategieën binnen onze organisatie ondersteunt. Nu kunnen we de automatisering systematisch en consistent binnen de hele organisatie schalen. De vraag vereist dat we die twee prioriteiten met minder hindernissen realiseren, wat we nu kunnen doen met behulp van een platform dat al binnen onze workflow is geïntegreerd."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Red Hat
Red Hat is een toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.
Meer over Red Hat
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.