Equinix verzorgt dienstverlening Koppelnet Publieke Sector voor Logius

Equinix Managed Services legt directe en private verbinding tussen overheidsnetwerken binnen Koppelnet Publieke Sector

| Equinix | 2 min | 19 februari 2020 19:59
Copyright: Logius
Equinix Managed Services verzorgt de dienstverlening Koppelnet Publieke Sector voor Logius, de dienst digitale overheid die onderdeel is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De leverancier van IT-infrastructuurdiensten in de Equinix-datacenters beheert sinds half december 2019 de infrastructuur van het koppelnet voor overheidsinstanties.

Koppelpunt Publieke Sector

Het Koppelnet Publieke Sector (KPS) is onderdeel van het afsprakenstelsel Diginetwerk van Logius. Diginetwerk maakt het mogelijk om verschillende netwerken van overheidsorganisaties onderling aan elkaar te koppelen, waardoor gegevens eenvoudig en veilig kunnen worden uitgewisseld. KPS is het knooppunt waar tien overheidsnetwerken bij elkaar komen, waaronder Gemnet en de Haagse Ring.

Veilig en schaalbaar door interconnectie

“Overheidsinstanties kiezen vaak voor een hybride cloud-aanpak, met een combinatie van een private en publieke cloudomgeving. Interconnectie maakt het mogelijk om netwerken onderling veilig en privé met elkaar te verbinden, of het nu om burgers of overheid gaat, in een publieke of private cloudomgeving. Private verbindingen hebben een betere netwerk performance door minimale latency, een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid en zijn bovendien kostenefficiënter”, zegt Frank van der Heijden, Managing Director Managed Services.

“Dankzij Koppelnet Publieke Sector is het mogelijk verbinding te maken op een veilige en schaalbare manier. We zijn er dan ook trots op dat Logius heeft gekozen voor Equinix Managed Services om deze infrastructuur te beheren. Deze samenwerking sterkt ons in de ambitie dé interconnectie-dienstverlener te worden van het publieke domein”, aldus Van der Heijden.

Alexander Hielkema, manager Stelsels & Standaarden, Logius: “Met deze samenwerking kunnen we nieuwe stappen zetten om de digitale en centrale infrastructuur van de overheid te optimaliseren. Samen met Equinix kunnen we Diginetwerk verstevigen en klaar maken voor de toekomst. Dat zorgt ervoor dat overheidsorganisaties de komende jaren veilig, snel en efficiënt gegevens kunnen blijven uitwisselen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.