Werkzaak Rivierenland kiest opnieuw voor BCT en digitaliseert zijn informatiebeheer en documentarchivering

Informatiebeheer gedigitaliseerd met de inzet van het Corsa Document Management Systeem (DMS)

| BCT | 2 min | 30 september 2021 9:23
Copyright: BCT
Werkzaak Rivierenland, de samenwerkingsorganisatie van tien Gelderse gemeenten in het kader van de Participatiewet, heeft zijn informatiebeheer gedigitaliseerd met de inzet van het Corsa Document Management Systeem (DMS) van BCT Software, specialist in Enterprise Information Management. Met de implementatie van Corsa is de administratie en archivering van documenten van Werkzaak Rivierenland een stuk gemakkelijker en gebruiksvriendelijker geworden. Bovendien is het documentenarchief vergaand gedigitaliseerd, wat resulteert in een betere naleving van de archiefwet voor de gehele samenwerkingsorganisatie.

Afleren is moeilijker dan aanleren

Werkzaak Rivierenland begeleidt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt bij het vinden van werk middels opleidingen of interne werkplaatsen. Bij de oprichting van het samenwerkingsverband moest de gehele organisatie opgetuigd worden, waarbij het de bedoelding was dat alle 400 medewerkers volledig digitaal met Corsa gingen werken en zaakgericht zouden archiveren. Dit ging stroef: elke ambtenaar had een eigen werkwijze gecreëerd en er was weinig scholing over het gebruik en de werking van het nieuwe systeem. Hierdoor werden documenten als vanouds op verschillende plekken in de organisatie opgeslagen. In het licht van de archiefwet, waarin aan gemeentelijke organisaties eisen worden gesteld aan het vernietigen en bewaren van documenten, was dat ongunstig.

Verbetering gestoeld op drie pijlers

Samen met BCT startten ze een verbetertraject met MyCorsa Nxt in combinatie met beheerapplicatie i-Navigator, een veelvoorkomende oplossing bij gemeenten. Het verbetertraject was specifiek gericht op drie pijlers binnen de organisatie: opleiding, een koppeling tussen werk- en informatieprocessen en verregaande digitalisering. Externe trainers hebben het personeel van Werkzaak Rivierenland geschoold in hun Corsakennis en -vaardigheden. Door het startscherm van de applicatie te vereenvoudigen, is het gebruiksgemak van de applicatie verbeterd en sluiten werk- en informatieprocessen beter op elkaar aan. En omdat alle digitale documenten nu automatisch gearchiveerd worden in het DMS, kunnen ambtenaren zich voornamelijk met de inhoud van de stukken bezighouden.

Roeland Winter, teammanager facilitaire diensten bij Werkzaak Rivierenland, over de samenwerking: “De rechtsvoorganger van Werkzaak Rivierenland had Corsa van BCT al eerder in gebruik. Dat pakket hebben we toen overgenomen, ook omdat BCT de beste in de markt is. Maar je krijgt lastig grip op een afdeling als Sociale Zaken, omdat men veel werkt met papieren documenten en deze achteraf pas archiveert. We zijn op een rijdende trein gesprongen met de digitalisering. Daarom zijn we heel blij met de continue support van BCT. Inmiddels zijn we na een jarenlang proces dankzij BCT weer helemaal bij de tijd qua informatiebeheer en is er een flinke administratieve last weggenomen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BCT
BCT is ervan overtuigd dat grip op informatie bijdraagt aan een veilige, kansrijke en duurzame wereld. BCT optimaliseert informatiemanagement bij organisaties aan de hand van het BCT Transitiemodel. Daarmee geeft BCT organisaties in vier overzichtelijke stappen een handvat in de groei naar een kennisgedreven organisatie om zo het maximale uit informatie te halen. Met haar blik gericht op de toekomst, maar met oog voor het huidige ambitie- en volwassenheidsniveau van organisaties, ontketent BCT een evolutie of een revolutie op het gebied van waardecreatie. De specialist in informatiemanagement is een aanjager van innovatie en helpt organisaties hun bestaansrecht te borgen. Hiervoor zet BCT hoogwaardige Enterprise Information Managementtechnologie in.
Meer over BCT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.