Onafhankelijk commodity intelligence-platform Vesper haalt €5 miljoen op

Vesper, met klanten als marktleiders Nestlé, Cargill en Unilever, zal financiering gebruiken voor uitbreiding naar nieuwe ‘commodity’ categorieën

| Vesper | 2 min | 30 september 2021 10:23
Afbeelding: Het Vesper leadership team met in het midden CEO Alexander Sterk | Copyright: Vesper
De snelgroeiende Amsterdamse scale-up Vesper heeft €5 miljoen opgehaald in een seed-ronde onder leiding van venture-studio Slimmer AI. Aan de financieringsronde nam een aantal angel-investeerders deel, waaronder Adriaan Mol, oprichter van de unicorns Mollie en MessageBird.

Het in oktober 2019 door Alexander Sterk gelanceerde Vesper lost de grote uitdagingen op waarmee grondstoffenhandelaren, kopers en verkopers mee hebben te maken. Uitdagingen zijn onder meer: een gebrek aan nauwkeurige en onafhankelijke informatie, verouderde en ongelijksoortige systemen. Ook hebben handelaren, kopers en verkopers behoefte aan realtime inzichten met toegevoegde waarde. De vraag naar ‘commodity intelligence’ blijft stijgen en bereikt tegen 2026 een verwachte totale marktomvang van $ 4,9 miljard.

Minder dan twee jaar na de start heeft Vesper veel grote merken als klant, waaronder Nestlé, Fonterra, Cargill, Unilever, Lactalis en Danone. Vesper helpt hen om hun handelsstrategieën te verbeteren, weloverwogen prijsbeslissingen te nemen en risico’s te verkleinen.

“Als grondstoffenhandelaar had ik bij het gebruik van legacy-systemen heel direct te maken met allerlei issues: gedecentraliseerde informatie, weinig innovatie en een gebrek aan realtime bruikbare inzichten. Hierdoor kon ik mijn werk niet goed doen. Het was dus duidelijk dat de er ruimte was voor een andere aanpak”, zegt oprichter Alexander Sterk. "Vesper biedt onze klanten een toonaangevende gebruikerservaring. Ook worden klanten voorzien van voorspellende – door AI gedreven - inzichten, die door de samenwerking met Slimmer AI alleen nog maar verder worden verbeterd.”

Naast de superieure UX/UI - ontworpen door kopers en verkopers voor kopers en verkopers - biedt Vesper een eigen prijsbenchmarking-oplossing: de Vesper Price Index. Deze omvat marktvoorspellingen die worden aangedreven door datawetenschap en AI. Vesper's realtime prijsstelling, volume- en voorraadinformatie en prognose-inzichten stellen verkopers, kopers en handelaren in staat om met vertrouwen en gemak te handelen.

Met het extra kapitaal dat in deze startronde is opgehaald, zal Vesper zijn groeiambities versneld kunnen waarmaken. De scale-up gaat nieuwe grondstofcategorieën op het Vesper-platform aanbieden. Ook is er door het extra kapitaal nu de mogelijkheid om nieuwe mensen aan te nemen op strategische posities, zowel op technisch als commercieel vlak.

“Vesper is een uitzonderlijk commercieel succesverhaal, zeker in zo'n vroeg stadium. Maar wat de meeste indruk op me maakte, was dat Vesper een toonaangevend product heeft gebouwd dat erg geliefd is bij hun klanten. We zijn verheugd om samen te werken met Vesper en kijken ernaar uit om bij te dragen aan hun succesvolle opschaling.” zegt JC Heyneke, CEO Slimmer AI.

Over Slimmer AI

Slimmer AI is een AI B2B venture-studio, die gelooft in de kracht van AI om het werk van mensen te stimuleren. Slimmer AI bouwt, investeert en ondersteunt nieuwe B2B-softwareondernemingen die AI toepassen om industrieën te ontwrichten. Ga voor meer informatie naar Slimmer AI.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Vesper
Vesper is een onafhankelijk ‘commodity intelligence’-platform dat gebruikers uren tijd bespaart bij het zoeken naar informatie. Alle relevante inzichten en gegevens worden in één geconsolideerd en gepersonaliseerd overzicht getoond. Naast de eigen Vesper-prijsindex biedt het platform unieke prijs- en voorraadberekeningen, realtime futures, marktinformatie en de meest nauwkeurige voorspelling in de markt, met een waarschijnlijkheid van meer dan 90 procent. Dit alles met hulp van AI en machine learning.
Meer over Vesper
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.