Tanium lanceert met Tanium Risk een nieuwe mogelijkheid voor near realtime risicoanalyses

Organisaties van elke omvang kunnen nu een proactieve, datagedreven en continue benadering hanteren bij het beoordelen en beheren van kwetsbaarheden in IT-omgevingen

| Tanium | 2 min | 30 september 2021 15:23
Copyright: Tanium
Tanium, leverancier van endpoint management en security, ontwikkeld voor complexe IT-omgevingen, lanceert Tanium Risk. De nieuwe mogelijkheden van Tanium Risk bieden klanten een uitgebreid, near realtime overzicht van de risico-posture binnen hun organisatie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om kwetsbaarheden en hiaten in de compliance snel te verhelpen vanaf één helder dashboard.

Tanium Risk is nu beschikbaar als onderdeel van Tanium’s risico en compliance-oplossing. Door gebruik te maken van bestaande features van het Tanium-platform, genereert Tanium Risk een nauwkeurige, relevante risicoscore. Hierdoor kunnen klanten snel prioriteit geven aan wat er in hun omgeving moet worden opgelost, zonder dat ze daar additionele tools voor hoeven in te zetten.

“Het beheren van endpoint-risico’s en voldoen aan de compliance-eisen is uitdagender dan ooit”, zegt Wyzte Rijkmans, Vice President bij Tanium. “De CISO’s van vandaag moeten de risico’s van miljoenen wereldwijd gedistribueerde, heterogene assets beheren, terwijl zij ook moeten reageren op de almaar toenemende audit-controle en compliance-vereisten.”

Of organisaties hun applicaties nu moeten patchen, updaten of er moet een nieuw configuratie-beleid ingevoerd moet worden, Tanium Risk maakt het mogelijk om dezelfde dataset, agent en architectuur te gebruiken om hiaten zo snel mogelijk te dichten. Daarnaast melden organisaties van elke omvang de directe waarde van Tanium Risk om hen te helpen dreigingen voor te blijven.

“Een near realtime risicoscore in combinatie met uitgebreid inzicht in endpoints, maakt het voor executives mogelijk om de impact van cyberaanvallen op de bedrijfsresultaten beter te begrijpen”, zegt Phil Harris, Research Director, Cybersecurity Risk Management Services bij analistenbureau IDC. “Organisaties kunnen ernstige kwetsbaarheden beter prioriteren, veel sneller reageren op inbraken en het aanvalsoppervlak enorm verkleinen.”

Voor meer informatie over Tanium RIsk & Compliance, bezoek de website: https://www.tanium.com/solutions/risk-and-compliance-management/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tanium
Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.