Colt Technology Services versterkt de digitale klantenervaring met Blue Planet

Software voor geautomatiseerde network assurance lost snel netwerkproblemen op en zorgt voor uiterst betrouwbare connectiviteit

| Colt | 2 min | 1 oktober 2021 13:43
Afbeelding: Het Blue Planet Unified Assurance & Analytics (UAA) platform | Copyright: Blue Planet
Colt Technology Services, aanbieder van flexibele, high-bandwidth connectiviteitsoplossingen zet software voor storingsbeheer in van Blue Planet, een dochteronderneming van Ciena. Daarmee kan Colt de network assurance-ervaring verbeteren voor gebruikers van het Colt IQ Network.

Dankzij de software van Blue Planet kan het IQ Network van Colt onregelmatigheden binnen het netwerk detecteren en oplossen voordat het tot ernstige storingen leidt. Hiervoor zorgt Blue Planet Unified Assurance & Analytics (UAA) met ingebouwde artificial intelligence. Route Optimization and Analysis (ROA) biedt overzicht en grip op het meervoudig gelaagde netwerk van Colt om storingen met de levering van netwerkservices op te lossen. Zo kunnen nieuwe diensten ook sneller op de markt worden gebracht.

Sinds de introductie van het IQ Network in 2016 is Colt blijven innoveren op het gebied van optische netwerken. Colt doet dit op basis van uitgebreide investeringsprogramma’s en hechte samenwerkingen met partners. Het voor 100 Gbps geoptimaliseerde IQ Network met hoge bandbreedte en lage latency verbindt wereldwijd momenteel meer dan 900 datacenters en 29.000 gebouwen.

De integratie van de software van Blue Planet maakt deel uit van een complete revisie van het Network Operations Centre van Colt waarmee een geavanceerde proactieve aanpak van het beheer van netwerkstoringen wordt gerealiseerd op basis van geavanceerde monitoringfunctionaliteit.

“De inzet van UAA voor storingsbeheer biedt ons de mogelijkheid om gebruik te maken van automatiseringsfunctionaliteit en artificial intelligence om netwerkproblemen snel te analyseren en verhelpen. Met de software kunnen we ook proactief kansen identificeren om de betrouwbaarheid van ons netwerk te verbeteren”, zegt Shane Sura, vice president Network Operations bij Colt. “De software draagt bij aan pijlsnelle detectie en probleemoplossing, zodat we klanten uitmuntende netwerkservices kunnen bieden.”

“Moderne netwerken zijn enorm complex en vragen om automatisering, zodat operators hun klanten optimale digitale ervaringen kunnen bieden”, zegt Rick Hamilton, senior vice president bij Blue Planet. “Met Blue Planet creëert Colt een netwerk dat in staat is om zich aan te passen aan de volgende golf van connectiviteitseisen en zet het zijn focus op de klant kracht bij.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Colt
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt datacenters en aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.
 
Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties wereldwijd. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen.
 
Meer over Colt
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.