Ctac neemt strategisch meerderheidsbelang in Digisolve-Mijn ICT

De verkrijging van het meerderheidsbelang in Digimij past naadloos bij het businessmodel en in de strategie van Ctac

| Ctac | 3 min | 1 oktober 2021 20:59
Copyright: Ctac
Business & Cloud Integrator Ctac N.V. heeft een koopovereenkomst ondertekend voor de acquisitie van 80% van de aandelen in Digisolve-Mijn ICT B.V. (Digimij) per 1 oktober 2021, een specialist in software en hardware oplossingen.

Digimij is gevestigd in Helmond. Het ambitieuze en gemotiveerde team bestaat momenteel uit 12 medewerkers. Digimij is in de regio Zuidoost-Brabant een betrouwbare ICT-partner voor vele MKB bedrijven.

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Deze strategische acquisitie vormt de derde stap in de realisatie van onze equity story. Voor Ctac vormt het onboarden van Digimij een interessante en logische stap voor het verstevigen van onze ICT-beheer dienstverlening waarbij wij bedrijven nog meer mogelijkheden bieden om te kiezen uit verschillende oplossingen zowel on premise als ook in de cloud. Via deze acquisitie zetten wij een nieuwe stap in het optimaliseren en uitbreiden van onze clouddienstverlening. Tevens breiden wij ons bereik voor aanvullende services bij nieuwe opdrachtgevers via het Digimij kanaal fors uit. Wij zijn uitermate content dat we Digimij aan ons hebben weten te binden en om verdere groei te realiseren van zowel Digimij alsmede onze producten. Tevens verwachten we verdere groei van dit marktsegment.”

“Digimij’s omzet bedraagt ruim € 2 miljoen op jaarbasis en zal vanaf Q4 van het huidige boekjaar bijdragen aan de groei van onze cloudactiviteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac. Ctac financiert de acquisitie uit eigen middelen en zal geen additionele financiering aantrekken of aandelen uitgeven”, aldus Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

Edwin Hillen, co-founder van Digimij: “Een actuele trend onder dienstverleners in de ICT-markt is het zoeken naar schaalgrootte en verbreding van end-to-end ICT-services. Digimij wordt onderdeel van Ctac en dat biedt onze opdrachtgevers meer stabiliteit alsmede de mogelijkheid om meer ICT diensten af te nemen via het Ctac-kanaal dat nu voor ons geopend wordt. Beide bedrijven gaan elkaar zeker versterken via alle mogelijke vormen van samenwerking. Ctac is voor ons een logische partij om strategisch mee samen te gaan.”

Edwin Hillen en co-founder William Verkoelen blijven aan de onderneming verbonden als leidinggevenden en zij behouden een minderheidsbelang in Digimij, waarmee hun betrokkenheid is gewaarborgd. De acquisitie van het 80% belang wordt in contanten afgerekend. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang waarvan op termijn een beperkt deel in aandelen Ctac zal worden afgerond. Digimij zal als onafhankelijk onderdeel van de Ctac-groep blijven opereren.

De verkrijging van het meerderheidsbelang in Digimij past naadloos bij het businessmodel en in de strategie van Ctac, waarbij Ctac haar klanten toegevoegde waarde wil bieden bij hun digital transformation journey, onder meer door het bieden van de juiste ICT end-to-end oplossingen in de breedste zin des woords.

Ctac’s strategie is er op gericht om leidende posities in te nemen in de domeinen: IT modernisation, Connected Intelligence, Transformation & Changemanagement, Security & Trust en Business Transformation.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Ctac
Over Ctac
Als Business & Cloud Integrator helpt Ctac (AMS:CTAC) haar klanten hun ambities waar te maken. Door continu te innoveren, creëert Ctac daarvoor de benodigde business value. Ctac biedt een breed portfolio met oplossingen van SAP en Microsoft ‘on any cloud’ en levert diensten op het gebied van business consultancy, managed services, projecten, learning en detachering. Daarnaast heeft Ctac een aantal eigen producten, waaronder Fit4Woco, Fit4RealEstate en de XV Retail Suite, bestaande uit een omnichannel gedreven Point-of-Sale & Loyalty-platform. Ctac bestond in 2020 28 jaar en heeft in deze periode ruime ervaring en inhoudelijke kennis opgebouwd in de sectoren retail, wholesale, manufacturing en real estate.

Ctac heeft op basis van leeftijd, kennis en ervaring een goed gebalanceerd personeelsbestand. Samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken staat hoog in het vaandel.
Meer over Ctac
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.