Oktober is Cybersecurity Awareness Month! Waarom cyberslim zijn belangrijk is

De campagne kan een maand duren, maar we mogen niet vergeten dat cyberbeveiliging het hele jaar door belangrijk is

| ESET | 2 min | 2 oktober 2021 12:03
Copyright: ESET
De maand oktober wordt geassocieerd met een verscheidenheid aan thema's, maar luidt ook het begin van de herfst en met pompoen gekruide lattes in en culmineert in een van de engste dagen van het jaar - Halloween. Afgezien van de stijging van de aandelenkoersen van Starbucks en de verkoop van kostuums, wordt oktober echter gemarkeerd als Cybersecurity Awareness Month in de Verenigde Staten en als European Cybersecurity Month op "het oude continent".

Hoewel de gemiddelde persoon misschien denkt dat hij een redelijk goed begrip van cyberbeveiliging heeft met goed ontwikkelde gewoonten en onberispelijke cyberhygiënepraktijken, is de realiteit dat we niet ver hoeven te zoeken naar het bewijs van het tegenovergestelde: de jaarlijkse overzichten van de meest voorkomende wachtwoorden schilderen een nogal afschuwelijk beeld; kijk maar eens naar de slechtste wachtwoorden van 2020, bijvoorbeeld.

Bovendien is de wereld nog nooit zo verbonden geweest als het op technologie aankomt en zal het aantal nieuwe digitale technologieën in de loop der jaren alleen maar toenemen; daarom is cyberbeveiliging (en cyberslim zijn) belangrijk. Door zich in te zetten voor deze campagnes, helpen landen bij het bevorderen van goede cyberbeveiligingsgewoonten bij hun burgers en zo helpen ze hun waardevolle gegevens te beschermen en meer verantwoordelijke netizens te worden.

Betere cyberbeveiliging is tenslotte een collectieve verantwoordelijkheid, en door goede cyberhygiënepraktijken toe te passen, zowel in ons werk als in ons privéleven, zorgen we ervoor dat cybercriminelen minder toegangspunten tot apparaten hebben, waardoor het dreigingslandschap kleiner wordt.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESET
ESET begon zijn leven als een pionier op het gebied van antivirusbescherming en creëerde bekroonde software voor het detecteren van bedreigingen. Nu is het doel van ESET om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de adembenemende mogelijkheden die technologie biedt. Tegenwoordig stellen onze beveiligingsoplossingen bedrijven en consumenten in staat om het meeste uit de digitale wereld te halen.
Meer over ESET
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.