InterSystems IRIS® FHIR® Accelerator Service maakt opslaan en ophalen van zorgdata gemakkelijk

FHIR-server stelt IT’ers in de zorg in staat cruciale applicaties te ontwikkelen

| InterSystems | 3 min | 04 oktober 2021 8:37
Copyright: InterSystems
Datatechnologie-provider InterSystems kondigt de release aan van InterSystems IRIS® FHIR® Accelerator Service. De Accelerator Service is een complete enterprise-grade server voor HL7® FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) en biedt IT-ontwikkelaars in de zorg een gemakkelijke, veilige en schaalbare plek voor het opslaan en delen van zorgdata en -applicaties.

Als FHIR-ontwikkelaars data uit het dagelijks leven voor hun applicaties gebruiken, zoals apps die coronabesmettingen tracken, hebben zij een manier nodig waarop zij die data kunnen beheren. Zodra de zorgomgeving buiten de traditionele muren van de gezondheidszorg treedt, moet de data werkbaar zijn voor verschillende doeleinden en applicaties. Dit stelt extra eisen aan de data, waar de gezondheidszorg dankzij de Accelerator Service beter aan kan voldoen.

De IRIS FHIR Accelerator Service is een betrouwbare, kant-en-klare oplossing voor het opslaan en ophalen van FHIR-data. Ontwikkelaars kunnen hierdoor efficiënter werken en hun applicaties sneller op de markt brengen.

Belangrijkste features

  • Authorisatie en identificatie. De service is standaard uitgerust met OpedID Connect en OAuth 2.0. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot intuïtieve methoden die toegang verschaffen aan toegewezen accounts. Op die manier configureren ontwikkelaars gemakkelijk toegang voor verschillende users en applicaties.
  • Application Programming Interface (API) keys die inkomende FHIR-aanvragen autoriseren.
  • Een interface voor ontwikkelaars die meer efficiënte tests mogelijk maakt en zo informatie verschaft over de FHIR API’s die beschikbaar zijn voor een applicatie. De interface laat ook zien welke API-aanvragen nodig zijn om deze resources op te slaan en te laden.
  • De IRIS FHIR Accelerator Service is beschikbaar op AWS Marketplace, en binnenkort ook op andere populaire cloudproviders.
  • De service ondersteunt de nieuwste HL7 FHIR versie R4, inclusief United States Core Data for Interoperability (USCDI).
  • Ondersteuning voor importeren van FHIR-bundels via secure file transfer protocol (sFTP), waardoor ontwikkelaars snel kunnen beginnen met het maken van een app.
  • Enorm hoge beschikbaarheid door het gebruik van mirrors.
  • Continue, automatische updates en nieuwe features beschikbaar

Dan Woodlock, Head of Healthcare Solutions bij InterSystems: “We helpen onze klanten daadwerkelijk interoperabel te worden en zoveel mogelijk waarde uit hun zorgdata te halen. Met een oplossing als InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service hebben ontwikkelaars de technologie in huis die ze nodig hebben om interoperabel te zijn, en oplossingen te creëren die kosten besparen, betrokkenheid bij patiënten vergroten, innovatieve projecten ondersteunen. Dit leidt uiteindelijk tot betere zorg op alle vlakken.”

Samen met de onlangs aangekondigde HealthShare Message Transformation Services for Amazon HealthLake is de InterSystems FHIR Accelerator Service de nieuwste Smart Data Services-dienst van InterSystems. Met Smart Data Services hebben gebruikers toegang tot alle mogelijkheden die de InterSystems database ze biedt, in de vorm van kleinere, flexibele services in de cloud. Smart Data Services is beschikbaar op alle grote public cloud marketplaces.

Scott Gnau, Head of Data Platforms bij InterSystems: “Met een volledig aanbod als dat van InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service hoeven ontwikkelaars zich geen zorgen te maken over problemen met de IT-infrastructuur, die zij vroeger wel hadden. Met de FHIR-server, die is gebouwd op het InterSystems IRIS® data platform, kunnen zij snel data ophalen, opslaan en herstellen, en is de data altijd beschikbaar.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over InterSystems
InterSystems is de drijvende kracht achter de belangrijkste IT-toepassingen voor de gezondheidszorg, bedrijven en overheden. De oplossingen van InterSystems zorgen ervoor dat klanten realtime en op een veilige manier toegang hebben tot belangrijke data die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren. Data waarmee ze verbinding kunnen maken, die ze kunnen delen en waar ze inzichten uit kunnen halen.
Meer over InterSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.