Signicat en Appsolutely bieden Salesforce-klanten identityoplossing

‘Signicat – Identity Solutions’ beschikbaar via Salesforce AppExchange

| Signicat | 2 min | 4 oktober 2021 9:51
Afbeelding: Van links naar rechts: Jaap Branderhorst, Clemens Bloemen, Floor Knoups, Thijs Vink | Copyright: Signicat
Identityexpert Signicat en Salesforce-partner Appsolutely stellen de app ‘Signicat – Identity Solutions’ beschikbaar via de Salesforce AppExchange. Organisaties die gebruikmaken van Salesforce kunnen hiermee klanten of gebruikers laten inloggen met eID’s zoals iDIN, DigiD, eHerkenning en itsme.

Signicat – Identity Solutions is geschikt voor alle scenario’s waarin identiteit een rol speelt. Zo kan de app worden gebruikt voor online identificatie en authenticatie van klanten of gebruikers, onboarding en de ondersteuning van Know Your Customer (KYC)- en Know Your Business (KYB)-processen. Uiteindelijk kan de app ook worden ingezet om documenten zoals een Ultimate Beneficial Owner (UBO)-verklaring digitaal te laten ondertekenen. Verschillende functionaliteiten van Signicat komen hiermee beschikbaar op het Salesforce-platform.

Eenvoudig, snel en veilig

Signicat en Appsolutely maken het klanten van Salesforce zo eenvoudig mogelijk. Organisaties downloaden de app via de Salesforce AppExchange en configureren de app binnen hun eigen omgeving. Vervolgens sluiten ze een contract met Signicat om bijvoorbeeld inloggen met DigiD, iDIN of eHerkenning mogelijk te maken.

Bij de ingebruikname van de app komt geen regel code kijken, waardoor de implementatie tot 95 procent sneller verloopt dan wanneer bedrijven 1-op-1-koppelingen met de verschillende eID’s moeten realiseren. Signicat zorgt bovendien voor het onderhoud van de eID-koppelingen, wat de beheerlast tot een minimum beperkt. Het gebruik van vertrouwde eID’s biedt een hoge mate van zekerheid over identiteiten. Dit ondersteunt compliance met wet- en regelgeving zoals de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft), eIDAS en de Wet digitale overheid (Wdo).

Direct te implementeren

“De app Signicat – Identity Solutions is interessant voor alle Salesforce-klanten die met strenge wet- en regelgeving te maken hebben”, zegt Jaap Branderhorst, CTO en managing director van Appsolutely dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de app. Hij noemt onder andere financiële instellingen en overheidsinstanties. “Zij kunnen hiermee een omgeving waar Salesforce-technologie achter zit snel en op een veilige manier ontsluiten voor klanten of gebruikers.”

“Het is ingewikkeld om op het Salesforce-platform een koppeling te realiseren met een eID zoals DigiD. Dan moet je goed weten waar je mee bezig bent en voldoen aan alle voorwaarden”, aldus Clemens Bloemen, Business Alliances Manager bij Signicat. “Wij bieden een oplossing die direct is te implementeren, waardoor veel tijd wordt bespaard en de eindklant snel gebruik kan maken van de online dienstverlening.”

Signicat – Identity Solutions is per direct beschikbaar via de AppExchange van Salesforce.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Signicat
Signicat is een baanbrekende, pan-Europees digital identity service provider, met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide portfolio van identiteitsverificatie- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal toegankelijk via één integratiepunt. Het platform ondersteunt de volledige digitale klantreis, van herkenning en onboarding, via login en consent, tot het vastleggen van zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan.
Meer over Signicat
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.