Wereldwijd IT-consultancybedrijf Xebia bundelt krachten met PGS Software uit Polen

Met de vijfde acquisitie van dit jaar breidt het van origine Nederlandse bedrijf zo verder uit

| Xebia | 3 min | 5 oktober 2021 9:49
De wereldwijd opererende IT-consultingorganisatie Xebia kondigt vandaag de overname van PGS Software aan, een toonaangevende cloudexpert uit Polen. Het Poolse softwarehuis sluit zich daarmee aan bij Xebia Group. Met de vijfde acquisitie van dit jaar breidt het van origine Nederlandse bedrijf zo verder uit in lijn met zijn buy-and-build-strategie: samenwerken met andere toonaangevende spelers om de autoriteitspositie in het wereldwijde digitale domein te versterken.

PGS Software en Xebia gaan nauw samenwerken om specifieke technologiediensten en IT consultancy te bieden aan bestaande en nieuwe klanten. De CEO van PGS Software, Wojtek Gurgul, wordt lid van Xebia’s leadership team en het bedrijfslogo van PGS Software wordt uitgebreid met de voetnoot: ‘Proudly part of Xebia’.

Gezamenlijk beschikken Xebia en PGS Software over 3.100 medewerkers, verdeeld over veertien landen. Met PGS Software breidt Xebia digitale capaciteit uit en voegt het bedrijf nearshoring-diensten toe aan het portfolio. Dit resulteert voor klanten in meer toegankelijkheid, snellere marktintroductie en meer innovatie. Door lid te worden van Xebia wordt de wereldwijde marktpositie van PGS Software versterkt en krijgen de ambitieuze teams van PGS toegang tot grotere projecten en ontwikkelmogelijkheden.

PGS Software is een van Europa's grootste IT-bedrijven, met kantoren in Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 800 digitale experts levert het wereldwijd sterke mobiele en web-apps en diensten op het gebied van software, cloud, data, nearshoring en offshoring. Oorspronkelijk lag de focus van PGS op softwareontwikkeling. Nu 95 procent van de projecten cloudgerelateerd is, heeft PGS Software partnerships opgezet met AWS, Microsoft en Google. Sinds de oprichting in 2005 heeft PGS Software met succes 2.800 projecten afgerond voor klanten als Trust Payments, Giacom en Omio. Het bedrijf had een omzet van meer dan 35 miljoen euro in de laatste vier kwartalen.

Xebia is een wereldwijd opererende IT-pionier die hoogwaardige consultancydiensten levert voor alle aspecten van digitale transformatie. Van softwareontwikkeling tot cloud, data, AI, softwareconsultancy, DevOps en Agile. Tot zijn klanten behoren onder meer Disney, Ahold Delhaize, Tesco, Philips en ING bank. Xebia heeft 2.300 mensen in dienst die werken vanuit strategisch gelegen kantoren in Europa, APAC, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De organisatie heeft een omzet van meer dan 150 miljoen euro in de laatste vier kwartalen.

“We zijn verheugd om samen te werken met PGS Software en zo ons bereik en vermogen om onze klanten wereldwijd te bedienen te vergroten en een groter scala aan mogelijkheden op softwaregebied te bieden. Samen hebben we meer dan 3.100 medewerkers en zijn we aanwezig in veertien landen. Met de jarenlange ervaring van PGS Software, de knowhow en het uitgebreide netwerk, streven we er naar een autoriteit blijven op alle digitale domeinen en onze klanten verschillende shoringopties te bieden”, aldus Anand Sahay, CEO van Xebia.

“Xebia biedt ons eindeloze groeimogelijkheden. Niet alleen tijdens de snelle groei van IT vandaag de dag, maar ook lang daarna. Werken met Xebia betekent deelnemen aan grote, wereldwijde, zeer innovatieve en technologisch ambitieuze projecten en het opbouwen van een nog uitgebreider IT-dienstenportfolio. Onze expertisegebieden vullen elkaar aan, en onze bedrijfscultuur en waarden lijken ook erg op elkaar - we passen perfect bij elkaar”, aldus Wojtek Gurgul, CEO van PGS Software.

“Een samenwerking van deze omvang betekent een transformationele stap voor Xebia. Met het toonaangevende Poolse softwarehuis PGS Software hebben we een partner gevonden met een gelijke passie voor digitale solide relaties met cloudleveranciers als AWS, maar ook waardes die bij ons passen. Met de kennis, skills en ervaring van PGS Software zetten we een grote stap vooruit, in lijn met onze missie om autoriteit te worden”, aldus Andrew de la Haije, CEO van Xebia.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Xebia
Over Xebia
Xebia, de snelgroeiende digitale leider, geeft al meer dan 20 jaar hoogwaardig advies aan bedrijven wereldwijd bij hun digitale transformatie en levert diensten en oplossingen op het gebied van cloud, data, kunstmatige intelligentie, DevOps- en software. Xebia heeft met succes verschillende merken gelanceerd (Xebia, GoDataDriven, Binx, Xpirit, Qxperts, Appcino, Stackstate, Instruqt, Xebia Academy) en blijft uitbreiden met een 'buy and build'-strategie: samenwerken met thought leaders om samen meer voet aan de grond te krijgen in de digitale ruimte. Xebia helpt de 250 grootste bedrijven ter wereld met het omarmen van innovatie, het toepassen van de nieuwste technologieën, en het implementeren van de meest succesvolle businessmodellen. Naast hoogwaardig advies levert Xebia ook geavanceerde tools en trainingen die moderne bedrijven nodig hebben om beter, slimmer en sneller te kunnen werken.
Meer over Xebia
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.