AWS start wereldwijd programma om organisaties te helpen gezondheidsoplossingen te ontwikkelen met betere resultaten en meer gelijkheid

$40 miljoen beschikbaar aan computing-kredieten en technologie-expertise voor organisaties overal ter wereld

| AWS | 1 min | 05 oktober 2021 9:55
Copyright: AWS
In de maand waar ook in Nederland diverse gezondheidsinitiatieven centraal staan, lanceert Amazon Web Services (AWS) een nieuw, wereldwijd programma om haar klanten te helpen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan betere gezondheidsresultaten en ongelijkheid op het gebied van gezondheid verminderen. Met het Global Health Equity programma stelt AWS $40 miljoen beschikbaar aan computing-kredieten en technologie-expertise voor organisaties overal ter wereld.

Het programma staat open voor organisaties over de hele wereld die AWS willen gebruiken op de volgende gebieden:
  • Toegang tot gezondheidsdiensten verbeteren voor minderbedeelde gemeenschappen;
  • Het aanpakken van sociale gezondheidsdeterminanten (Social Determinants of Health, SDoH) – de omgevingsomstandigheden die gezondheidsresultaten en -risico’s beïnvloeden;
  • Gebruikmaken van data om meer rechtvaardige en inclusieve zorgstelsels te bevorderen.
Het toepassen van moderne technologie op gezondheidsstelsels is geen wondermiddel om een einde te maken aan ongelijkheid op het gebied van gezondheid, maar het kan onder meer gezondheidsonderzoek en -innovatie versnellen, het speelveld voor toegang tot zorg gelijker maken, helpen om betrouwbare informatie aan mensen te verstrekken waar en wanneer ze die nodig hebben en toeleveringsketens stroomlijnen.

Organisaties kunnen zich aanmelden tot 15 november via deze website: https://aws.amazon.com/health/health-equity.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.