Celonis luidt met nieuwe producten en overnames het tijdperk ‘data execution’ in

Verschillende investeringen en overnames in data en intelligentie

| Celonis | 4 min | 5 oktober 2021 10:11
Afbeelding: Celonis Execution Graph screenshot | Copyright: Celonis
Celonis, wereldwijd leider in execution management, kondigt verschillende investeringen en overnames in data en intelligentie aan. Met die investeringen verandert het bedrijf het totale execution management landschap, en stelt Celonis bedrijven in staat optimaal gebruik te maken van hun bedrijfsdata.

Eén van de investeringen is de overname van Lenses.io, een pionier in de snelgroeiende ‘streaming data’-industrie. Verder lanceert het bedrijf ‘Celonis Execution Graph’, een baanbrekende technologie die intelligentie en inzichten biedt in verschillende bedrijfsprocessen. Ook gaat Celonis een strategisch partnership aan met Conexiom, marktleider in sales order automatisering.

“Bedrijven verzamelen steeds meer data uit verschillende machines, applicaties en data pools”, zegt Alex Rinke, mede-oprichter en co-CEO van Celonis. “Dit doen ze zowel in de cloud, als op locatie. Daarom bouwden we ons Execution Management System. Nu gaan we een stap verder met de introductie van baanbrekende innovaties binnen verschillende disciplines: data, intelligentie en uitvoering.”

Overname Lenses.io

Real-time streaming data wordt continu gegenereerd door dynamische bronnen zoals media, transport, telemetrie, weer- en milieusystemen. Streaming data zijn revolutionair voor bedrijfsprocessen en kunnen het vermogen van een bedrijf om zich snel aan te passen aan de steeds veranderende markt- en klantverwachtingen maken of breken. Hoe en wanneer een product wordt gemaakt en geleverd, wordt bijvoorbeeld beïnvloed door een groot aantal real-time factoren, variërend van weersomstandigheden, toegang tot grondstoffen, of zelfs sociale en politieke trends. Celonis neemt Lenses.io over om deze streaming data te kunnen integreren en daardoor bedrijven de mogelijkheid te geven om in te spelen op deze milliseconde veranderingen in de bedrijfsomgeving.

“Mensen verwachten tegenwoordig real-time informatie en gepersonaliseerde ervaringen in al hun applicaties, zoals informatie over bezorg- of vertrektijden”, zegt Antonios Chalkiopoulos, oprichter en CEO van Lenses.io. “Voor organisaties is dat niet anders. We zijn razend enthousiast over de mogelijkheid streaming data in het Celonis Execution Management System te kunnen gebruiken. Ik ben ervan overtuigd dat het gebruik van data voor organisaties net zo gemakkelijk zou moeten zijn als in ons dagelijks leven.”

Proces-intelligentie met Celonis Execution Graph

De afgelopen decennia leerde Celonis hoe je als bedrijf gebeurtenissen, verbanden en causaliteit in data vastlegt en met verschillende systemen gebruikt. De Celonis Execution Graph maakt deze verbanden en relaties voor het eerst voor organisaties zichtbaar, zodat bedrijven als nooit tevoren inzicht hebben in hoe hun verschillende systemen en omgevingen met elkaar in verband staan. Hoe meer processen en data aan het systeem zijn aangesloten, des te sterker en overtuigender worden de grafieken die Celonis Execution Graph genereert. Dit komt met name door twee unieke technologische innovaties:
  • De Celonis Multi Event Log staat gebruikers toe frictiepunten te identificeren en lokaliseren in het ene proces, dat door een ander proces veroorzaakt wordt. De log maakt verbonden processen zichtbaar en onderzoekt alle mogelijke relaties tussen processen duidelijk.
  • Celonis Signal Link is een nieuwe feature die ‘events’ (gebeurtenissen) uit verschillende processen linkt en zichtbaar maakt voor verschillende afdelingen en levels in de organisatie.
“De Celonis Execution Graph is een doorbraak zoals de uitvinding van process mining tien jaar geleden ook was. Het nieuwe Eureka-moment voor Celonis is het begrip van hoe processen met elkaar verband houden en invloed op elkaar hebben. Daar is een execution graph voor nodig”, zegt Martin Klenk, mede-oprichter en CTO van Celonis. “Denk aan een bestelling die te laat komt en een ontevreden klant. Lag de oorzaak in de bestellingsprocedure? De verzending? Het voorraadbeheer, of een combinatie van factoren? De Celonis Execution Graph beantwoordt die vragen.”

Intelligente acties in Execution Management Ecosysteem door partnership

Processen in het echte leven bestaan naast elkaar en werken samen binnen verschillende apps en systemen. Ze draaien binnen verschillende user cases, waardeketens en elke industrie. Er is daarom een ecosysteem nodig waarin voor elk domein de technische expertise aanwezig is waarmee Celonis elke klantvraag kan beantwoorden.
Order-to-cash en ­procure-to-pay­ zijn twee van de meest essentiële processen die Celonis helpt te automatiseren. Celonis kondigt daarvoor een partnership aan met Conexiom, wereldleider in sales order automatisering. Samen brengen ze Touchless Order Capture uit, een nieuwe optie in het Celonis EMS. Met dit product brengen Conexiom en Celonis de beste technologieën samen die klanten hun order management processen op orde laat stellen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Celonis
Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.