Zyxel voegt bescherming tegen cyberaanvallen toe aan Nebula Cloud Networking-oplossing

Netwerkbeveiliging kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, met meerdere systemen en locaties om in de gaten te houden

| Zyxel | 3 min | 5 oktober 2021 10:25
Afbeelding: ATP-firewalls bieden superieure bescherming tegen zero-day- en endpoint-aanvallen | Copyright: Zyxel
Zyxel Networks, toonaangevend leverancier van veilige, AI- en cloud-gedreven zakelijke en thuisoplossingen, kondigt aan dat zijn serie high-end Advanced Threat Protector (ATP) Firewalls nu gecentraliseerd cloudbeheer ondersteunen met extra feature-updates. Die moeten het mkb en MSP's ondersteunen via Zyxel’s Nebula Cloud Networking Solution, nu hybride werken de normaalste zaak van de wereld wordt.

Netwerkbeveiliging kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, met meerdere systemen en locaties om in de gaten te houden. Het beheren van gedistribueerde netwerken én gebruikers ter ondersteuning van flexibele hybride werkmodellen, is voor IT-managers en steeds grotere uitdaging. Bovendien zien cybercriminelen dit nieuwe tijdperk van remote connectiviteit en gedistribueerde netwerken als een kans. Ze profiteren hier ten volle van, omdat ze nu een groter aanvalsoppervlak hebben.

Uit recent onderzoek is gebleken dat 88 procent van de respondenten van kleine ondernemingen vindt dat hun organisaties kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, maar veel kleine en middelgrote ondernemingen kunnen zich geen volwaardige IT-oplossing veroorloven of ze hebben maar beperkte middelen om aan cybersecurity te besteden.

Sterke maar eenvoudige beveiliging

Om deze uitdaging het hoofd te bieden, heeft Zyxel een firmware-upgrade uitgebracht voor de hoogwaardige ATP-firewall Hiermee worden geavanceerde netwerkbeveiligingsfuncties toegevoegd aan de centraal beheerde, cloudgebaseerde Nebula-familie. Sandboxing en reputatiefilters maken het voor middelgrote bedrijven eenvoudig om hoofdkantoren of centrale kantoren te beveiligen. De toevoeging van ATP aan Nebula tilt ook de gezamenlijke verdedigings- en responsmogelijkheden naar een hoger niveau, door gebruik te maken van een continu groeiende clouddatabase die al miljarden malware-signatures bevat. ATP helpt ook netwerken en gegevens te beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen, zoals zero-day-aanvallen die vaak onder de radar van conventionele beveiligingsoplossingen blijven. ATP is een aanvulling op USG FLEX in de groeiende reeks firewall-oplossingen met Nebula-compatibiliteit. ATP wordt vaak gebruikt als oplossing voor hoofdkantoren of grote kantoren, terwijl USG FLEX vaak wordt gebruikt voor kleinere kantoren of filialen.

Volledige controle en consistent beleid

Om veilig werken op afstand te ondersteunen, kunnen netwerkbeheerders ook gebruikmaken van nieuwe belangrijke functies in het Nebula Control Center om de Zyxel SecuExtender VPN-client eenvoudig en direct te installeren. SecuExtender kan worden geïnstalleerd op endpoints, waaronder desktops of laptops, om twee-factor authenticatie en tunnelbescherming te bieden voor mensen die thuis of weg van kantoor werken. Door SecuExtender toe te voegen aan de Nebula, kunnen netwerkbeheerders nu de beveiliging van alle endpoints centraal beheren, zodat ze gegarandeerd hetzelfde beveiligingsbeleid hanteren, ongeacht de locatie.

Vereenvoudigd licentiebeheer

Om partners te ondersteunen met een meer gestroomlijnde en vereenvoudigde gebruikerservaring, kunnen MSP's nu Nebula-licenties beheren via het Circle abonnementsbeheerplatform. Voorheen konden daarin alleen beveiligingslicenties worden beheerd, maar Circle omvat nu ook asset management, account management en e-commerce.

"Deze nieuwste updates voor Nebula maken een portfolio van meer dan 60 verschillende producten beschikbaar voor klanten, die allemaal samen kunnen worden beheerd onder één cloud-gebaseerd netwerkbeheerplatform. Dit biedt het mkb een schat aan opties om in specifieke behoeften en implementatiescenario's te voorzien. Omdat het netwerklandschap de afgelopen 18 maanden zo sterk is veranderd, zijn wij ons aanbod voor het mkb en MSP's blijven ontwikkelen om ze te helpen bij hun uitdagingen op het gebied van beveiliging en netwerkbeheer," aldus Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux.

Nebula is de meest uitgebreide cloud-gebaseerde netwerkbeheeroplossing voor het mkb. Er worden voortdurend aanvullende producten aan het Nebula-aanbod toegevoegd om de voorsprong op de markt te behouden. Naast ATP is nu ook de USG20-VPN-firewall met een firmware-update compatibel met Nebula. De onlangs gelanceerde WiFi 6 access point-modellen NWA50AX en NWA55AXE waren al vanaf het begin Nebula-compatibel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN. en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals M7 (onder andere Online, Sanal Digitaal) en T-Mobile biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal.
Meer over Zyxel
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.