Appronto behaalt certificering voor ISO 27001 en ISO 9001

Appronto toont hiermee aan te voldoen aan de strengste normen op het gebied van databeveiliging en kwaliteitsbeheer

| Appronto | 2 min | 5 oktober 2021 12:44
Copyright: Appronto
Appronto, specialist in low-code business-applicaties en cloud-integraties, heeft twee ISO-certificeringen behaald die de inspanningen van het bedrijf in security en kwaliteit onderstrepen. ISO 27001 is één van ‘s werelds bekendste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging en de ISO 9001-norm beschrijft de belangrijkste vereisten voor kwaliteitsmanagementsystemen van organisaties. Appronto toont hiermee aan te voldoen aan de strengste normen op het gebied van databeveiliging en kwaliteitsbeheer.

De ISO 27001-standaard bevat duidelijke richtlijnen over hoe moderne organisaties hun informatie en data moeten beheren. Organisaties die voldoen aan de ISO 27001-criteria hebben alle benodigde voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat gegevens in de organisatie veilig en vertrouwelijk worden opgeslagen en integer worden behandeld. Ook betekent de certificering dat de 24/7 beschikbaarheid van software en systemen is gegarandeerd.

De ISO 9001- standaard specificeert de belangrijkste vereisten voor een goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem. Bedrijven die voldoen aan deze standaard zijn in staat consistent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van hun klanten en aan de geldende wet- en regelgeving. Door processen effectief te verbeteren, zijn ze tevens in staat de klanttevredenheid te verhogen.

Ronald Beer, CFO bij Appronto: “Onze keuze om een ISO 27001-certificeringstraject in te gaan, is onder meer gevoed door behoefte vanuit de klant. We werken bij Appronto regelmatig met gevoelige persoonlijke, medische of financiële data en klanten willen zeker zijn dat we goed omgaan met deze informatie. Met ISO 27001 laten we klanten zien dat we voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Onze wens om ook de ISO 9001-kwaliteitsmanagement norm te halen, ontstond vooral vanuit onszelf. Hiermee tonen we aan consequent producten en diensten te kunnen leveren die voldoen aan de kwaliteitseisen van onze klanten.”

Verhoging kwaliteit informatiemanagement

Met deze dubbele ISO-certificering onderscheidt Appronto zich verder van de concurrentie. De certificeringen hebben de kwaliteit van informatiemanagement in de organisatie verder verhoogd. Dankzij de ISO 27001-certificering krijgen medewerkers nu bijvoorbeeld standaard een security-training en ook aan wachtwoordbeheer wordt extra veel aandacht besteed, bijvoorbeeld door de inzet van tools als LastPass. ISO 9001 stimuleerde Appronto om een goed functionerend en robuust kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten dat continu geoptimaliseerd wordt.

Appronto ontving de certificeringen na de voltooiing van een intensief certificeringstraject. Molenaar & Plasman Nederland begeleidde Appronto bij dit proces. De externe audit werd uitgevoerd door DNV.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Appronto
Wij ontwikkelen unieke intelligente softwareoplossingen die hét verschil maken en je bedrijf laten excelleren in de markt. We zijn innovators en kijken en zien verder dan het IT-landschap. We begrijpen als geen ander dat het voor bedrijven een uitdaging is om voorop te blijven in deze digitale tijd. Met behulp van de beste disruptieve en innovatieve software leveren we altijd kwaliteit. Dat doen we snel, effectief maar vooral samen. We zijn graag partners die langdurig samenwerken en succes vooropstellen.
Meer over Appronto
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.