Citrix breidt Secure Access-oplossingen uit om hybride werken te ondersteunen

Nieuwe cloud-based dienst beveiligt alle apps, data en apparaten zodat werknemers hoe en waar dan ook veilig en productief kunnen werken

| Citrix | 3 min | 5 oktober 2021 15:43
Copyright: Citrix
Tegenwoordig willen werknemers zelf kiezen waar en hoe ze werken, terwijl ze ook een naadloze en productieve werkervaring verwachten. Aan IT de taak op een veilige manier aan deze verwachtingen te voldoen. Om hen te helpen met deze uitdaging, breidt Citrix Systems, Inc. zijn Secure Access-oplossingen uit en kondigt daarom vandaag Citrix Secure Private Access aan: een nieuwe cloud-based Zero-Trust Network Access (ZTNA) dienst die de toegang tot apps en data beveiligt vanaf beheerde en onbeheerde apparaten én Bring-Your-Own-Device-modellen. Zo kunnen werknemers werken zoals ze zelf willen - veilig, betrouwbaar en productief, waar ze ook zijn.

“Wat werknemers vooral willen is een simpele gebruikservaring en technologie zonder haperingen en vertragingen”, zegt Kyle Davies, Practice Lead, Integrated Technology Architecture bij CDW. Maar hoewel IT wel wil voldoen aan die behoeften, maken traditionele oplossingen dit vaak moeilijk.

“Het bedrijfsleven is tegenwoordig ontzettend dynamisch. Oudere security-oplossingen zijn daarentegen ontworpen voor statische bedrijfsgrenzen en bieden daarom onvoldoende beveiliging en een gebrekkige gebruikerservaring”, zegt John Grady, cybersecurity-analist bij het onafhankelijke onderzoeksbureau ESG. “Cloud-based, Zero Trust netwerktoegang verbetert juist de prestaties, door de security vanaf de randen van het netwerk te verstevigen. Daarnaast bevorderen dit soort oplossingen de efficiëntie door een centraal beleidsbeheer mogelijk te maken.”

Dit is precies waar Citrix Secure Private Access voor is ontworpen.

Veilig en productief hybride werken

Citrix Secure Private Access biedt op een uniforme en betrouwbare manier eenvoudige, contextuele toegang tot alle apps en data die werknemers nodig hebben om hun werk te doen. Het maakt gebruik van een hele reeks aan beveiligingsmiddelen, waaronder context-gebaseerde authenticatie, en beveiligingscontroles tegen klembordtoegang, keyloggers en schermopnames. Hierdoor kan IT:

Toegang bieden aan gebruikers op basis van Zero Trust- of Least-Privilege-beginselen
Veiligheidscontroles inschakelen om flexibiliteit te bieden in apparaatkeuze en -gebruik
Alle soorten toegangs- en werkscenario’s ondersteunen
Veilig en op een uniforme manier toegang beheren tot alle soorten applicaties waaronder TCP, browser-based en VDI in multi-cloud-omgevingen.

IT kan dit alles bewerkstelligen op een manier die volledig transparant is voor werknemers. Hierdoor kunnen zij probleemloos en zonder afleiding werken met het vertrouwen dat hun informatie en apparaten veilig zijn.

Een betere werknemerservaring

Met behulp van directe en naadloze toegang tot apps via native browsers of endpoint agents kan IT veel frustratie wegnemen omtrent het extra werk dat komt kijken bij alles wat werknemers verplicht moeten beheren, zoals het bijhouden van meerdere wachtwoorden of apparaatrestricties.

“Met Citrix hebben we een manier gevonden om zowel op locatie als op afstand een betere en veiligere werknemerservaring te bieden”, zegt Gilliard Delmiro, Chief Technology Officer bij internationaal verzekeringskantoor HDI. “Daardoor zijn we goed gepositioneerd om de productiviteit en werknemerstevredenheid nóg meer te verbeteren”.

De verschuiving naar Zero-Trust en moderne IT

Citrix Secure Private Access is ontworpen om de moderne, Zero Trust-filosofie toe te passen op de beveiliging van apps die nodig zijn voor externe werkomgevingen:
  • Adaptieve least-privilege toegang op basis van gebruikersgedrag en toegangspatronen
  • Continue monitoring en beoordeling van gebruikersactiviteiten en geautomatiseerde beveiligingsmaatregelen op basis van gedetecteerde onregelmatigheden
  • Uniform beheer en gedistribueerde handhaving binnen de gehele omgeving
Citrix Secure Private Access is de nieuwste aanvulling in Citrix’ portfolio in Secure Access en biedt in combinatie met Citrix Secure Internet Access™, Citrix SD-WAN™ en Citrix Web App and API Protection™ een uniforme en uitgebreide aanpak voor app- en databeveiliging met een versimpelde werknemerservaring en eenvoudiger beheer. Klik hier voor meer informatie over deze oplossingen en de waarde die ze kunnen toevoegen aan jouw organisatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloudomgevingen kan opzetten en beheren.
Citrix Systems, Inc. Citrix, the Citrix logo, and other marks appearing herein are the property of Citrix Systems, Inc. and may be registered with the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries.  All other marks are the property of their respective owners.
Meer over Citrix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.