Significant meer mensen terug naar kantoor

In de stad wordt vaker in de weekenden gewerkt

| IWG | 2 min | 5 oktober 2021 16:00
Copyright: IWG
Uit een data-analyse van IWG, 's werelds grootste aanbieder van flexibel werken en kantoorruimte met merken als Spaces, Regus en de Office Operators, blijkt dat het aantal werknemers dat naar kantoor komt sinds augustus toeneemt. Ten opzichte van andere landen zien we in Nederland na de vakantie een sterkere gang naar kantoor. De gang terug naar kantoor wordt gekenmerkt door een mentaliteitsverandering bij Nederlandse werknemers. Zo blijkt dat de helft het einde van het pre-covid hoofdkantoor verwacht, omdat er een poule flexkantoren wordt gerealiseerd met elk een eigen community. Hierdoor krijgt de medewerker de keuze en meer carrièrekansen dichtbij huis.

Voorlopig verdwijnt het hoofdkantoor nog niet, maar de data van IWG wijst erop dat veel werknemers ervoor kiezen flexibeler te blijven werken. Ze kiezen hierbij voor het hybride model met afwisseling tussen thuiswerken, werkplekken dichtbij huis en werken op het hoofdkantoor. De bezoeken worden geregistreerd aan de hand van het aantal Wi-Fi logins per Nederlandse IWG-locatie per dag. De dinsdag, woensdag en donderdag zijn favoriet als het gaat om werken op kantoor in de steden. Voor-stedelijke locaties worden het drukste bezocht op maandag, dinsdag en donderdag. Zowel in de steden als op voor-stedelijke locaties wordt op vrijdag vooral vanuit huis gewerkt.

Werktijden vervagen

In steden wordt meer in het weekend gewerkt dan bij voor-stedelijke locaties. Stedelingen doen in het weekend dubbel zo vaak het kantoor aan. Dit is in lijn met de verwachting van ruim eenderde van de Nederlanders (34,4%); zij verwachten in de toekomst geen strikte scheiding meer is tussen weekend en werkweek.

“Het hybride model levert grote voordelen op voor zowel werknemers als werkgevers. De work/life balans van de werknemer verbetert, er worden minder reiskosten gemaakt, terwijl de carrièremogelijkheden dichtbij huis toenemen. In alle rust en concentratie - die thuis nog wel eens ontbreekt - vlakbij huis werken heeft daarom steeds vaker de voorkeur. Work from anywhere wordt inmiddels door de meeste werkgevers gefaciliteerd. We zien de positieve trend van work anytime nu ook doorzetten. Flexkantoren worden alleen nog maar belangrijker”, verduidelijkt Annelou de Groot, Development Director IWG Nederland.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IWG
IWG leidt de revolutie in de werkruimte. Onze bedrijven helpen meer dan 2,5 miljoen mensen en hun bedrijven om productiever te werken. We doen dit door een keuze te bieden uit professionele, inspirerende en samenwerkende werkplekken, gemeenschappen en diensten.
 
Digitalisering en nieuwe technologieën veranderen de wereld van werk. Mensen willen de persoonlijke productiviteit voordelen van wonen en werken, hoe en waar ze maar willen. Bedrijven willen de financiële en strategische voordelen. Onze klanten zijn start-ups, kleine en middelgrote ondernemingen en grote multinationals. Met unieke zakelijke doelen, mensen en ambities. Ze willen werkplekken en gemeenschappen die aan hun behoeften voldoen. Ze willen keuze.
 
Via onze bedrijven bieden we die keuze en bedienen we de hele wereld van werk: Regus, Spaces, No18, Basepoint, Open Office en Signature. We creëren persoonlijke, financiële en strategische waarde voor bedrijven van elke omvang. Van enkele van de meest opwindende bedrijven en bekende organisaties ter wereld tot individuen en de volgende generatie brancheleiders. Ze maken allemaal gebruik van de kracht van flexibel werken om hun productiviteit, efficiëntie, behendigheid en nabijheid tot de markt te vergroten.
Meer over IWG
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.