Hoe administratiekantoren kunnen digitaliseren en automatiseren

Maar waarom zou je als administratiekantoor zijnde digitaliseren?

| Klippa | 2 min | 5 oktober 2021 18:52
Exclusief
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de boekhouding en hun administratie te digitaliseren. Het wordt voor administratiekantoren dan ook steeds belangrijker om goed samen te werken met de klant, aangezien klanten het liefst zo weinig tijd kwijt zijn aan het aanleveren van de administratie.

Als administratiekantoor zijnde wil je daarom meedoen met deze digitale transitie. In dit blog lees je hoe je beter kunt samenwerken met de klant en hoe je klanten kunt bedienen met slimme scan en herken software en geautomatiseerde processen.

Het administratiekantoor digitaliseren en automatiseren

Administratiekantoren spreken vaak al van automatisering, wanneer zij een boekhoudpakket gebruiken. Automatisering van de administratie omvat echter een stuk meer.

In het inkoopproces kan er bijvoorbeeld een hoop winst behaald worden. Denk hierbij aan het archiveren en ontvangen van facturen, administratieve handelingen met betrekking tot Belastingaangiftes, controleren en inboeken.

Een oplossing hiervoor is software waarmee deze repetitieve handelingen gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden. Klippa SpendControl voor administratiekantoren is hier een goed voorbeeld van.

Scan en herken software inzetten

Via Klippa’s software lever je bonnen en inkoopfacturen digitaal aan. Dit is zo eenvoudig als het maken van een foto. Bonnen en facturen opslaan in mappen en fysiek langsbrengen bij de accountant, is dus echt verleden tijd.

De scan en herken software zorgt ervoor dat de ingestuurde documenten automatisch omgezet worden naar boekingen. De technologie herkent de relevante data op de foto van het document, waarna dit doorgestuurd wordt naar het systeem. Overtypen is dan ook verleden tijd!

Klippa’s scan en herken software kan daarnaast gekoppeld worden aan het boekhoudpakket. Hierdoor worden de goedgekeurde bonnen en facturen automatisch in het bestaande boekhoudpakket verwerkt.

Waarom digitaliseren?

Maar waarom zou je als administratiekantoor zijnde digitaliseren? Het antwoord is in principe eenvoudig. Wanneer we de voordelen van automatisering voor administratiekantoren voor je opnoemen wordt het al snel duidelijk:
  • Overzicht en inzicht: realtime inzicht in de status van declaraties en te verwerken documenten in de administratie. In het overzicht zie je gelijk welke stappen nog ondernomen moeten worden.
  • Minder foutgevoelig: overal waar manuele handelingen uitgevoerd worden, kunnen fouten gemaakt worden. Met Klippa’s oplossing wordt het aantal menselijke fouten verminderd. Je laat de software namelijk het werk doen.
  • Een betere samenwerking met klanten: als administratiekantoor kun je je onderscheiden door goed samen te werken met de klant. Bij Klippa is dit mogelijk door direct te communiceren met de klant via SpendControl.
  • Verhoging van de efficiëntie: met Klippa bespaar je gemiddeld tot 70% op de verwerkingstijd van bonnen en facturen. Op de langere termijn bespaart dit een hoop manuren en dus personeelskosten.
Kortom, als administratiekantoor digitaliseren en automatiseren zorgt voor rust en tijd om te focussen op het geven van financieel advies. Zo kan het administratiekantoor écht een verschil maken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Klippa
Over Klippa
Klippa is in 2015 opgericht en heeft als doel om omslachtige papierstromen en administratieve processen te digitaliseren en automatiseren. Middels moderne technologieën als machine learning en OCR besparen wij tijd & geld voor organisaties en verbeteren we de compliance. Het is onze missie om met de allerbeste techniek de frustratie uit administratieve processen te halen. Zo maken we werk leuker, worden fouten & fraude voorkomen, kosten bespaard en houden organisaties meer tijd over voor kerntaken.
Meer over Klippa
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.