Dell Technologies brengt IT-support en -beveiliging op hoger niveau

Services en beveiligingsupdates leveren IT-support op maat en veilige pc-ervaringen, aangepast aan de huidige trend waarbij werknemers vanaf elke locatie kunnen werken

| Dell Technologies | 5 min | 6 oktober 2021 13:11
Copyright: Dell Technologies
In de huidige tijd waarbij je overal kunt werken is de computer meer dan een hulpmiddel; het is de belangrijkste verbinding voor werk en communicatie geworden. Werknemers vertrouwen op hun pc om met collega’s samen te werken en voor hun eigen productiviteit, waarbij downtime van het toestel het bedrijfsresultaat negatief beïnvloedt. Daarom lanceert Dell Technologies de verbeterde ProSupport Suite voor pc’s.

De nieuwe ondersteuningsdiensten en beveiligingsoplossingen van Dell Technologies verbeteren de manier waarop IT-verantwoordelijken het personeel in hun organisatie een geavanceerde, intelligente en veilige pc-ervaring kunnen bieden. De extra mogelijkheden die Dell Technologies in de ProSupport Suite voor pc’s nu toevoegt, bouwen verder op de fundamenten van kunstmatige intelligentie en een always-on benadering om de IT-support eenvoudiger te maken en meer op maat te kunnen aanbieden. De nieuwe endpoint-beveiligingspakketten maken de meest veilige pc’s voor commercieel gebruik[1] in de branche nog veiliger met een nieuw aanbod voor beveiligingsverificatie en extra beschermingen achter het besturingssysteem.

Maximalisatie van productiviteit en uptime

Volgens een recent onderzoek van Forrester Consulting[2] is 70% van de bedrijven van plan om het komende jaar meer te investeren in werken op afstand. Met ProSupport Suite voor pc's kunnen IT-managers de manier waarop ze medewerkers ondersteunen en pc's optimaliseren, aanpassen en automatiseren. Nieuwe functies omvatten onder meer:

 • Aanpasbare IT-managementtools: Met nieuwe mogelijkheden voor het beheer en de implementatie van update catalogus is ProSupport Suite voor pc de eerste supportdienst die IT-managers de mogelijkheid biedt om Dell BIOS, drivers, firmware en toepassingen automatisch en op afstand te updaten, en aan te passen hoe deze updates worden gegroepeerd en beheerd.[3]
 • Bruikbare informatie op maat voor het gehele pc-park op één plek: Voor het eerst kunnen IT-managers in één oogopslag de prestatie-, app-ervaring- en beveiligingsscores voor hun volledige Dell pc-vloot zien.[4] Ze kunnen deze scores in de loop der tijd opvolgen om prestatietrends te ontdekken en ook onmiddellijk actie ondernemen wanneer dat nodig is - op afstand - door gebruik te maken van op maat gemaakte aanbevelingen en gebruiksstatistieken die Dell Technologies levert via AI-ondersteunende servicesoftware.[5]
 • Aangepaste, externe workflows: Dankzij een aangepaste rules engine voor het definiëren en orkestreren van remote remediation workflows op schaal, kunnen IT-managers ook vooraf bepalen wie automatisch updates ontvangt en hoe deze worden bijgehouden.
 • ProSupport Suite voor pc's functies beschikbaar voor channelpartners en hun klanten: Channelpartners kunnen binnen de ProSupport Suite voor pc's gebruikmaken van de volledige reikwijdte van de AI-gedreven ondersteuning, tools en portal van Dell Technologies. Partners kunnen de ondersteuning voor meerdere organisaties bekijken en beheren via de SupportAssist in TechDirect. Ze hebben ook de mogelijkheid om de expertise van Dell Technologies te gebruiken om uitdagingen van klanten geval per geval of voor het hele pc-park op te lossen.

"IT is nog nooit zo cruciaal geweest. Hoewel het doel hetzelfde blijft - iedereen productief en systemen up-and-running houden - is de logistiek erachter een stuk ingewikkelder geworden. Vooral nu de hoeveelheid data en mogelijkheden aan de edge steeds groter worden", zegt Doug Schmitt, president of Services bij Dell Technologies. "Onze benadering van IT-supportservices is gebaseerd op een AI-gedreven, adaptieve, always-on basis, waarbij we rekening houden met de huidige realiteit en de toekomstige vraag bij klanten. Uiteindelijk helpen deze nieuwe mogelijkheden IT-leiders om vooruit te kijken en voorop te blijven, terwijl ze het personeel wereldwijd de mogelijkheid bieden om probleemloos te blijven samenwerken en innoveren."

Baanbrekende innovaties zorgen voor veiligste en intelligentste zakelijke pc-portfolio

De snelle shift naar telewerken, het toegenomen gebruik van cloudtoepassingen en nieuwe manieren om in te spelen op de productiviteitsnoden van werknemers hebben het bedreigingsoppervlak vergroot met nieuwe threat vectoren op de endpoints. Aangezien deze bedreigingen steeds geavanceerder zijn geworden en soms moeilijk te detecteren zijn, is elk bedrijf nu een doelwit, ongeacht de locatie, bedrijfstak of grootte. Uit recente gegevens blijkt dat 44% van de organisaties in de afgelopen 12 maanden te maken heeft gehad met ten minste één aanval op hardwareniveau of BIOS.[6] Een beveiligingsstrategie voor endpoints is alleen maar effectief als rekening wordt gehouden met het volledige aanvalsoppervlak, inclusief de hardware en firmware in de gehele keten.

Met de functies van Dell Trusted Devices beschermen zakelijke pc's van Dell apparaten door de volledige keten en levenscyclus van het apparaat. Deze uitgebreide suite van beveiligingsoplossingen in en rondom het besturingssysteem (OS) maakt gebruik van intelligentie en helpt bedrijven om bedreigingen te voorkomen, te detecteren en erop te reageren met een verbeterde mean time to detect (MTTD of tijd tussen begin van het incident en detectie ervan) en verbeterde mean time to respond (MTTR of de tijd nodig om te herstellen van incident na eerste melding).

Dell Technologies bouwt hierbij voort op zijn leiderschap met nieuwe beveiligingsmogelijkheden, waaronder:

 • Advanced Secure Component Verification voor pc's zorgt ervoor dat de pc’s van Dell en belangrijke onderdelen geleverd worden volgens de bestelde bouwspecificaties, zonder enige compromis. Dell Technologies is de enige pc-fabrikant met deze native mogelijkheid, waardoor de beveiliging en integriteitscontroles van de toeleveringsketen worden uitgebreid.
 • Intel Management Engine (ME) Verification biedt mogelijkheden om als snelste cruciale systeemfirmware te verifiëren en manipulatie te detecteren, terwijl de systeemprestaties op een hoog niveau worden gehouden. De eerste versie van Intel ME Verification focust op opstartprocessen die cruciaal zijn voor de beveiliging van het systeem en biedt extra beveiligingslagen onder het besturingssysteem.
 • Dell Trusted Device Security Information and Event Management (SIEM)-integratie biedt klanten volledig inzicht in kritieke below the OS-beveiligingsgebeurtenissen via hun Splunk-dashboards. Het maakt ook een uitgebreide analyse van de beveiligingsstatus van de organisatie mogelijk en stelt hen in staat meer waarde te halen uit bestaande investeringen in beveiliging.

Beschikbaarheid

De extra mogelijkheden van ProSupport Suite voor pc's zijn vanaf 19 oktober wereldwijd beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten, direct en via de channelpartners. Advanced Secure Component Verification is nu beschikbaar voor in de VS (voor overheidsdiensten). Intel ME Verification en Dell Trusted Device SIEM Integration zijn vandaag beschikbaar in Noord-Amerika, Europa en APJ.

 1. Geldt voor Dell Precision, Latitude en OptiPlex. Gebaseerd op een analyse van Dell, januari 2020. Ga voor meer informatie naar https://www.dellemc.com/endpointsecurity;
 2. IT Leaders Outside Experience to Achieve Business Outcomes: A Spotlight on IT Service Providers – A Forrester Consulting Thought Leadership Spotlight Commissioned by Dell Technologies, May 202;
 3. Dell ProSupport Plus is de enige/ eerste supportdienst die geautomatiseerd beheer en implementatie van updatecatalogi op maat biedt; op basis van een analyse door Dell, augustus 202;
 4. Dell ProSupport Plus is de enige/ eerste supportdienst die alle drie bruikbare scores op één dashboard biedt: scores voor de gezondheid van het pc-park, beveiliging en applicatie-ervaring; op basis van Dell-analyse, augustus 2021;
 5. Dell ProSupport Plus is de enige/ eerste supportdienst die bruikbare scores voor de gezondheid van het pc-park, beveiliging en applicatie-ervaring biedt, allemaal op één dashboard; op basis van Dell-analyse, augustus 2021;
 6. Futurum Research, Four Keys to Navigating the Hardware Security Journey, okt. 2020.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dell Technologies
Dell Technologies (NYSE: DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.
Meer over Dell Technologies
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.