Hoe bereik je de Moderne Data Experience

Aflevering 1 in een serie van 4 over hoe organisaties een moderne data ervaring kunnen realiseren, wat dit begrip inhoudt en welke resultaten ervan verwacht kunnen worden

| Pure Storage | 4 min | 7 oktober 2021 9:00
In een serie van vier afleveringen onderzoeken we hoe organisaties een moderne data ervaring kunnen realiseren, wat dit begrip inhoudt en welke resultaten ervan verwacht kunnen worden. In de volgende afleveringen bespreken we de keuze tussen het bezit van hardware of storage-as-service (STaaS), hoe data kan worden beschermd tegen dreigingen zoals ransomware en downtime, en de rol van de cloud.

Het belang van data wordt niet alleen in de private sector, maar ook in de publieke sector erkent. Data moeten immers de digitale transformatie van beide sectoren ondersteunen. Daarom heeft de Nederlandse overheid een Data Agenda opgesteld als onderdeel van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. De strategie ondersteunt de ontwikkeling van de publieke sector naar steeds meer data-gedreven werken. Net als in het bedrijfsleven is het uitgangspunt dat data geen doel op zich is, maar een middel om doelen te bereiken. Het managen van de veranderende behoeften van een bedrijf of overheidsdienst in een technologielandschap dat voortdurend beweegt is echter een lastige opgave. Technologie heeft de neiging snel verouderd te raken, waardoor de organisatie niet is voorbereid op moderne data-uitdagingen en de eisen van de hedendaagse applicaties en softwareontwikkeling. Voor een digitale reis moet een routekaart worden ontworpen om de knelpunten weg te nemen die de technologie- en storage-sector jarenlang hebben geplaagd: complexiteit, wildgroei van data, gebrek aan cloudflexibiliteit en operationele uitdagingen zoals dure en verstorende upgrades doordat complete systemen vervangen moeten worden.

Deze routekaart leidt tot wat we een moderne data-ervaring noemen. De kenmerken zijn:
  • Beter inspelen op de behoeften met voorspelbare performance en een basis om data-analyses uit te voeren
  • Aanwezig op de juiste plaats en tijd om rijke ervaringen te creëren voor klanten, burgers en medewerkers, waarbij data uit silo's worden losgemaakt en geconsolideerd tot een datastroom waaruit inzichten kunnen worden gedestilleerd die concurrentievoordeel opleveren.
  • Een eenvoudiger pad naar de technologische resultaten die moderne organisaties nodig hebben, inclusief de orkestratie gedurende de levenscyclus van de moderne applicaties en integratie met enterprise applicaties.
Om dit te bereiken is de moderne data ervaring ontwikkeld rond technologie-innovatie, klaar voor de cloud en het leveren van de best mogelijke ervaring.

Technologische innovatie: een dataservices-ervaring

Technologiebedrijven innoveren niet alleen de technologie, maar ook de bedrijfsmodellen, betalingsmodellen, mobiel beheer en voorspellende ondersteuning en onderhoud voor storage. Deze innovatie stopt nooit en in de toekomst komt er meer innovatie rond on-demand data services om moderne, gecontaineriseerde applicaties aan te drijven.

De cloud is een bedrijfsmodel, geen bestemming

Het basisprincipe is dat de cloud een bedrijfsmodel is en geen bestemming. Dat betekent dat overal cloud-voordelen en overal dataportabiliteit mogelijk zijn. Resources kunnen onafhankelijk van locatie worden beheerd, en dat alles vér voor de concurrentie. Datamobiliteit is de kern van een cloud-ready onderneming, en organisaties zullen daarom op zoek moeten naar de tools die ervoor zorgen dat de data toegankelijk zijn op de locaties waar dat nodig is. Voor het beheer van de data dienen voorspellende algoritmen gebruikt te worden, die via één centrale interface aangestuurd kunnen worden. Wie moderne applicaties in containers bouwt, heeft lifecycle management- en orkestratietools nodig om gecontaineriseerde applicaties te kunnen draaien, te back-uppen en te migreren, ongeacht of de organisatie begint met deze apps of daar al redelijk wat ervaring mee heeft.

Beste ervaring: moderne aanschaf en planning

Om de beste ervaring te leveren, moeten nieuwe technologieën en oplossingen worden gebouwd met eenvoud, gebruiksgemak en interoperabiliteit als vertrekpunt. Storage-producten moeten eenvoudig te implementeren, te bedienen en op te schalen zijn. Voorspellende ondersteuning en tools voor machineparkbeheer zorgen voor een transparant beeld van de performance en potentiële knelpunten, naarmate de omgeving groter wordt. Een deel van een moderne data-ervaring komt ook van technologiepartners. Of het nu gaat om robuuste integraties met de bedrijfsapplicaties of om hulp bij het omzetten van een knelpunt in een doorbraak, de organisatie moet kunnen rekenen op ondersteuning.

Hoe de moderne data-ervaring digitale transformatie ondersteunt

Oplossingen met de bovengenoemde kenmerken zullen bedrijven en overheidsorganisaties helpen bij hun digitale transformatie en hen in staat stellen de vruchten te plukken van een moderne data-ervaring. Maar dat zal echt een reis zijn die jaren en zelfs decennia zal duren en organisaties kunnen gerust zijn in de wetenschap dat verouderde technologie dan geen probleem zal zijn.

In de volgende aflevering gaan we dieper in op de gebruiksmogelijkheden en voordelen van storage as-a-service (STaaS) voor moderne organisaties.
Auteur: Marco Bal, Principal Systems Engineer Benelux bij Pure Storage

Alles van Marco Bal

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Pure Storage
Pure Storage (NYSE:PSTG) helpt moderne organisaties data om te zetten in zakelijk voordeel. De oplossingen van Pure maken een data-ervaring mogelijk die zich kan aanpassen als de behoeften van de klant varanderen. Pure Storage is een van de snelst groeiende IT-bedrijven in de geschiedenis. Het bedrijf helpt klanten data te benutten, terwijl de complexiteit en de kosten van het beheer van de onderliggende infrastructuur worden verminderd. Pure Storage biedt een moderne data-ervaring die een gemeenschappleijke operationele omgeving creëert over meerdere datacenters en clouds, en een vereenvoudiging van de operaties via APIs en intelligente AI-gedereven automatisering. Met een gecertificeerde NPS-score die wereldwijd tot de top 1% van de B2B-bedrijven behoort, heeft Pure een groeiende groep klanten die tot de meest tevreden klanten ter wereld behoren.
Pure Storage, het ‘P’ logo, AIRI, Evergreen, FlashBlade, FlashStack en Pure1 zijn handelsmerken van Pure Storage, Inc. Alle andere handelsmerken en namen genoemd in dit document zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.
Meer over Pure Storage
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.