HEM Suriname klaar voor de toekomst met keuze voor low-code platform Thinkwise

Het familiebedrijf vaart een nieuwe koers door de IT-structuur en bedrijfsvoering te professionaliseren

| Thinkwise | 3 min | 7 oktober 2021 8:15
Copyright: HEM Suriname
HEM Suriname N.V is een samenwerking gestart met Thinkwise. Het familiebedrijf vaart een nieuwe koers door de IT-structuur en bedrijfsvoering te professionaliseren. Om de vooruitstrevende en innovatieve ambities waar te maken, kiest HEM voor het low-code softwareplatform van Thinkwise.

HEM Suriname N.V, een familiebedrijf opgericht in 1898, is één van de grootste importeurs en distributeurs van consumentenartikelen in Suriname. Het bedrijf vertegenwoordigt meerdere toonaangevende merken waaronder Nestlé, Johnson & Johnson, Zwanenberg en Edgewell. De organisatie ondergaat sinds de overname door de vierde generatie familie in 2005 een modernisatie die voortvarend verloopt. Vooral de opening van een gloednieuw pand (9000m2) aan de Hendriksstraat in Paramaribo Suriname is hier een kenmerkend voorbeeld van. Met 100+ kundige medewerkers, een grote hoeveelheid kwaliteitsproducten en continue innovatie op het gebied van sales en distributie heeft HEM Suriname N.V zich ontwikkeld tot een onmisbaar bedrijf zowel voor de afnemer als de consument. Een belangrijk missend component in de modernisatie was echter het vervangen van de legacy IT-omgeving.

Lastige zoektocht

De zoektocht van HEM Suriname om de juiste partner te vinden waarmee het de transitie van de verouderde AS400-omgeving naar een nieuw IT-platform mogelijk kon maken, duurde een aantal jaar. Verschillende softwareleveranciers passeerden de revue en claimden aan de wensen van het bedrijf te kunnen voldoen, maar bleken die niet waar te kunnen maken. Na een mislukte software-implementatie besloot HEM Suriname dat het roer om moest. Geen pakketsoftware meer, maar low-code softwareontwikkeling met Thinkwise.

"In onze verouderde IT-omgeving moeten veel zaken buiten het systeem om handmatig uitgevoerd worden, wat zeer foutgevoelig en arbeidsintensief was. Dat moest anders,” vertelt Irene Spangenthal, directrice en mede-eigenaar van HEM Suriname.

Waar de mislukte software-implementatie niet in slaagde, moet nu met Thinkwise wel gaan lukken: “We hebben veel vertrouwen in de nieuwe samenwerking met Thinkwise. Met dit platform kunnen we heel snel software maken die perfect aansluit op onze processen. En dat gaat ons heel veel tijd en mankracht besparen.”

Controle terugkrijgen

HEM Suriname wil voornamelijk zelf de controle houden over de ontwikkeling van de software en zelf prioriteiten kunnen bepalen zonder hierbij concessies te doen.

Spangenthal: “De vrijheid van een low-code platform sprak ons enorm aan, maar tegelijk zagen we het ook als een obstakel omdat we natuurlijk geen IT-bedrijf zijn. Zelf bedrijfssoftware ontwikkelen, is dat wel verstandig? We begonnen de samenwerking daarom met een Proof of Value-project, waarbij ons ontwikkelteam zelf de mogelijkheden van het Thinkwise Platform ging verkennen. De learning curve hiervan was zo snel en kort dat we al na een paar weken besloten om het project door te zetten.”

Gedurfde keuze

De efficiëntie van de bedrijfsvoering verhogen en de vele mogelijkheden die het Thinkwise platform biedt waren voor HEM Suriname de belangrijkste argumenten om voor Thinkwise te kiezen.

Irene Spangenthal: “Voor een niet IT-bedrijf uit Suriname is een low-code platform als Thinkwise een heel gedurfde keuze. We willen graag vooruitstrevend en innovatief zijn als bedrijf en als dit slaagt zetten we een enorme stap in de juiste richting.”

Ook Thinkwise is vol lof of de keuze van HEM Suriname: “Wij zijn trots dat HEM Suriname, een bedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat, voor ons platform heeft gekozen,” zegt Rimko Meijer, account executive bij Thinkwise. “Hiermee krijgt het een toekomstbestendige technologie in huis, waarmee het klaar is voor de volgende honderd jaar.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Thinkwise
Thinkwise is wereldwijd de enige leverancier van een low-code softwareplatform waarmee écht omvangrijke en complexe bedrijfssoftware wordt gerealiseerd. Het Thinkwise platform biedt de hoogste productiviteit in de low-code markt en garandeert daarbij ook dat er geen nieuwe legacy meer ontstaat. De gerealiseerde bedrijfssoftware gaat automatisch over op toekomstige technologieën. Daarnaast kan bestaande legacy software razendsnel worden gemoderniseerd door het Thinkwise platform met de ingebouwde “Upcycler” technologie. Thinkwise levert zijn platform in licentievorm aan bedrijven die in-house software realiseren en aan softwareleveranciers.
Meer over Thinkwise
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.