Open Stack lanceert 24e versie van open source cloud infrastructure software

Xena, de 24e versie van OpenStack’s biedt krachtige hardware-ondersteuning en projectintegratie voor versterking infrastructuur voor cloud-native toepassingen

| Open Infrastructure Foundation | 3 min | 7 oktober 2021 8:43
Copyright: Open Infrastructure Foundation
De OpenStack community heeft vandaag Xena beschikbaar gesteld, de 24e versie van hun open source cloud infrastructure software. Highlights van de nieuwe release zijn ondersteuning van nieuwe hardware functies, verbeterde verbeterde integratie tussen componenten, en vermindering van de zgn. technical debt om de stabiele en betrouwbare kern van OpenStack te behouden.

OpenStack is een van de meest actieve open source projecten in de wereld, ondersteund door een levendige en betrokken community van developers. In slechts 25 weken werden de afgelopen tijd bijna 15.000 wijzigingen, geschreven door meer dan 680 contributors uit meer dan 125 organisaties, opgenomen in Xena.

Deze release komt op een moment dat het OpenStack-project meer dan ooit wordt ingezet in productie. In de laatste 18 maanden werden meer dan 100 nieuwe OpenStack clouds gebouwd, waardoor het totaal aantal cores onder OpenStack beheer is gegroeid tot meer dan 25.000.000. Organisaties met implementaties variërend van honderden cores tot zes miljoen cores hebben volgens de 2021 OpenStack User Survey een significante groei laten zien. Het onderzoek zal beschikbaar worden gesteld voorafgaand aan OpenInfra Live op 17-18 november, waar diverse users de details zullen delen van hun OpenStack cases.

Tien jaar geleden was OpenStack pionier op het gebied van open infrastructure. Sinds die tijd heeft het project zich ontwikkeld tot een standaard op het gebied van open IaaS. OpenStack is momenteel de basis van meer dan 100 publieke clouddatacenters en duizenden private clouds op een schaal van meer dan 25 miljoen compute cores. Het is het enige infrastructuurplatform dat geschikt is voor implementaties van uiteenlopende architecturen - bare metal, VM's, GPU's en containers.

Highlights van Xena

De verbeteringen in de Xena-release bevestigen de zeer flexibele projectintegratie-mogelijkheden van OpenStack. Een belangrijk voorbeeld is de integratie met Cyborg, Neutron en Nova.In Xena heeft Nova een patchreeks geïntegreerd die ondersteuning biedt voor het creëren van Nova servers met Neutron poorten die worden ondersteund door Cyborg beheerde PCI-apparaten (SmartNIC's). Deze nieuwe functie biedt dezelfde gebruikerservaring voor wat betreft het offloaden van netwerkgerelateerde werklast naar een PCI-device. De operatie ondervindt een vereenvoudiging van de configuratie door het gebruik van een externe beheersdienst (Cyborg). Bovendien ondersteunt Nova's libvirt stuurprogramma nu alle PCI-apparaten die gebruik maken van het VFIO-mdev virtualisatieraamwerk: dus niet alleen virtuele GPU's, maar ook netwerkadapters of compute accelerators.

"Na 24 releases zien we nog steeds een groeiende, levendige, internationale community die nieuwe bijdragen levert aan OpenStack", zegt Kendall Nelson, upstream developer advocate voor OpenStack bij de OpenInfra Foundation. "De OpenStack community blijft behoren tot de meest actieve open source-projecten ter wereld, met dagelijks gemiddeld meer dan 130 gemergede wijzigingen. OpenStack Xena laat zien hoe dankzij de samenwerking van de community de software krachtig en efficiënt blijft, innovatie wordt gestimuleerd om nieuwe use cases te ondersteunen, en er voortdurend interoperabiliteit tussen projecten en platformen wordt geleverd."

Open Stack Xena is hier te downloaden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Open Infrastructure Foundation
De Open Infrastructure Foundation (OIF) bouwt gemeenschappen die open source infrastructuursoftware schrijven die in productie wordt genomen. Met de steun van meer dan 100.000 individuen in 187 landen, host de OIF open source-projecten en praktijkgemeenschappen, waaronder infrastructuur voor AI, container-native apps, edge computing en datacenter-clouds.
Meer over Open Infrastructure Foundation
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.