Manpower biedt op basis van game-ervaring starters op de arbeidsmarkt inzicht in kwaliteiten

Via een online assessment kunnen geïnteresseerden invullen welke games zij spelen, hoe vaak zij gamen en wat hun niveau is

| Manpower | 2 min | 7 oktober 2021 10:13
Copyright: Manpower
HR-dienstverlener Manpower Nederland biedt vanaf vandaag starters op de arbeidsmarkt inzicht in hun kwaliteiten en potentieel, op basis van hun game-ervaring. Via een online assessment kunnen geïnteresseerden invullen welke games zij spelen, hoe vaak zij gamen en wat hun niveau is. Daar rolt vervolgens een profiel uit waarop staat welke vaardigheden zij hebben en in welke beroepsprofielen zij die kunnen inzetten. De test invullen kan hier.

Voor starters om zichzelf beter in de markt zetten

De tool is ontwikkeld voor starters op de arbeidsmarkt, in de leeftijd van 18 tot 24 jaar. Deze doelgroep heeft vaak geen werkervaring en weet ook niet goed waar hun talenten liggen. Het gevolg daarvan is dat zij moeite hebben met het maken van een cv en met solliciteren. Dankzij deze test en bijbehorend rapport krijgen ze inzicht in hun vaardigheden. Deze kunnen zij vervolgens op hun cv zetten. Ook zien ze in welke bedrijfsprofielen deze vaardigheden van pas komen. Het profiel kan vervolgens worden doorgezet naar Manpower, waarna een recruiter contact opneemt om te kijken of er mogelijk een match is.

Games geanalyseerd op benodigde kwaliteiten

Er kan een profiel opgesteld worden op basis van de game-ervaring, doordat honderden games diepgaand geanalyseerd zijn op de vaardigheden die nodig zijn om de game te spelen. Deze analyse is uitgevoerd door het daarin gespecialiseerde onderzoeksbureau Deeper Signals. Er kan uit een zeer breed scala van games gekozen worden, onder andere uit League of Legends, Dota 2, Counterstrike, Mario Kart en Rollercoaster Tycoon. Vaardigheden die in het rapport komen te staan, zijn bijvoorbeeld: coördinatie, actief leren en inschattingsvermogen.

Janine Bos, directeur bij Manpower Nederland: “Als Manpower zetten wij ons in om iedereen te helpen aan de perfecte baan. Daarin zien we nu nog dat starters het vaak lastig vinden om in sollicitatiegesprekken aan te geven waar hun talenten liggen. Dat is zonde, want je wilt als organisatie graag jong talent aan je binden. Met de tool die we nu lanceren, kunnen we starters de handvatten bieden die zij nodig hebben om hun carrière een fijne start te geven.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.