DKV biedt nieuwe duurzame transport oplossingen

De mobility serviceprovider jaagt klimaatvriendelijkere mobiliteit aan door middel van duurzame samenwerkingen

| DKV | 2 min | 7 oktober 2021 13:26
Copyright: DKV
DKV Mobility lanceerde begin dit jaar z’n ‘Groene Missie’, en wil al in 2023 een CO2-negatieve onderneming zijn. Daarnaast wil de mobility serviceprovider in 2030 zijn partners helpen bij het met 30 procent terugdringen van hun CO2-uitstoot door transport. DKV investeert daarom flink in duurzame samenwerkingen om zo klimaatvriendelijke mobiliteitsoplossingen aan te jagen.

Grootste Europese LNG-netwerk

DKV-klanten hebben toegang tot Europa’s grootste merkonafhankelijke servicenetwerk voor alternatieve brandstoffen, zoals LNG. Het netwerk omvat nu meer dan 230 stations in 10 landen.

DKV breidt zijn partnerschappen continu uit. Zo voegt DKV de OKQ8 tankstations in Zweden en de Poolse Citronex Groep toe aan hun LNG-netwerk. DKV en LIQVIS, uit het Duitse Essen, bieden ook een gemeenschappelijke tankkaart aan voor onder meer alternatieve brandstoffen.

DKV's Charge4Europe breidt laadnetwerk uit

Charge4Europe, de joint-venture van DKV en innogy eMobility Solutions, sloot onlangs zijn 200.000e oplaadpunt aan in het servicenetwerk. Dit betekent een verdubbeling van het aantal oplaadpunten in het DKV-netwerk binnen één jaar. Met Charge4Europe bouwt DKV samen met verschillende partners uit 32 landen aan één van de grootste oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen van Europa.

DKV-klanten profiteren van broeikasgasbonus

In Duitsland wordt duurzame mobiliteit gestimuleerd met een financiële bonus, namelijk de broeikasgas emissiebonus. Deze vergoeding loopt momenteel op tot 300 euro per jaar voor milieubewuste bestuurders van een elektrische auto, 10.000 euro voor een elektrische truck en 12.000 euro voor een gas aangedreven truck.

DKV werkt samen met eQuota, specialist op gebied van deze broeikasgasquota. Klanten van de mobility serviceprovider kunnen snel en simpel profiteren van deze CO2-reductiebonus. Met behulp van e-Mobility producten hebben DKV-klanten een actueel digitaal totaaloverzicht van onder meer de verwachte bonus.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DKV
DKV Euro Service is al ruim 85 jaar een van de meest toonaangevende service providers op gebied van wegvervoer en logistiek. Variërend van verzorging onderweg zonder contante betaling bij acceptatiepunten van allerlei merken tot aan tol afrekenen en btw-restitutie, biedt DKV tal van diensten met als doel kostenoptimalisatie en effectief fleet management op de Europese wegen.
Meer over DKV
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.