Atos' hosting via cloud zorgt voor succesvol verloop Olympische en Paralympische Spelen Tokio 2020

Atos heeft opnieuw tienduizenden supporters wereldwijd in staat gesteld om de prestaties van atleten op de voet te volgen

| Atos | 4 min | 8 oktober 2021 9:06
Copyright: Bryan Turner op Unsplash
De Olympische en Paralympische Spelen Tokio 2020 waren uniek, omdat het sportevenement middenin de coronacrisis plaatsvond. Als internationale IT-partner van de Olympische en Paralympische Spelen heeft Atos desondanks opnieuw tienduizenden supporters wereldwijd in staat gesteld om de prestaties van atleten op de voet te volgen door achter de schermen alle IT-systemen volledig in de cloud te beheren en te beveiligen.

Atos streeft ernaar de milieu-voetafdruk van de Olympische en Paralympische Spelen zo veel mogelijk te verkleinen. Om dit mogelijk te maken, heeft zij alle IT-systemen van het internationale sportevenement naar de cloud gemigreerd. Atos heeft nieuwe innovatieve werkwijzen geïmplementeerd en de laatste technologieën ingezet om op afstand alle noodzakelijke tests te kunnen uitvoeren. Ook is alles op alles gezet om het aantal fysieke servers met bijna de helft af te schalen. Dit maakte de weg vrij voor een lagere energieconsumptie, minder hitte-emissies en het verminderen van transportbewegingen van stafmedewerkers die van en naar Tokyo moesten reizen[1].

Feiten en cijfers over Olympische en Paralympische Spelen Tokio 2020
  • Alle kritische applicaties zijn volledig door Atos in de cloud gehost
  • De resultaten van 878 wedstrijden zijn wereldwijd in een split-second live met fans, journalisten en tv-stations gedeeld
  • Miljarden toeschouwers
  • 200.000 uur technologische tests
  • Fysieke servers zijn met bijna 50 procent afgeschaald in vergelijking met eerdere edities - van 250 servers tijdens de Olympische Spelen in Rio (2016) naar 130 tijdens de Olympische Spelen in Tokyo (2020)
  • 67 miljoen gebruikers raadpleegden wedstrijdresultaten op de officiële website van de Olympische Spelen
  • 49.510 vrijwilligers kregen toegang tot de vrijwilligersportal
  • Uitgifte van 535.000 accreditaties - die ook dienst deden als veilig en officieel document om de grens naar Japan te overschrijden
De systemen van de Olympische Spelen bevatten belangrijke persoonlijke data. Net als in voorgaande jaren was Atos verantwoordelijk voor de beveiliging van de volledige IT-infrastructuur van de Olympische en Paralympische Spelen. Hierbij zette zij haar expertise op het gebied van digitale cybersecurity in, in combinatie met tools voor real time data-analyses. De cybersecurity experts van Atos richtten zich op het voortdurend monitoren van systemen en netwerken. Dit deden zij vanuit het Security Operation Center (SOC), waarbij de experts van het Technology Operations Center nauw samenwerkten met het Computer Security Incident Response Team (CSIRT).

“De Olympische Spelen in Tokio waren een unieke gebeurtenis en vereisten buitengewone prestaties van ons allemaal om een veilig en geruisloos verloop te kunnen waarborgen. Atos speelde een cruciale rol bij het verbinden, beveiligen en het digitaal mogelijk maken van de Olympische Spelen, terwijl zij tegelijkertijd de milieu-impact van onze IT-activiteiten tot een minimum heeft beperkt”, vertelt Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. “We zijn blij opnieuw te hebben samengewerkt met Atos, dat een voortrekkersrol vervult op het gebied van digitalisering. Zij heeft nieuwe innovaties geïntroduceerd en ons in staat gesteld ons digitaal te verbinden met onze fans in alle delen van de wereld.”

“De Paralympische Spelen in Tokio waren historisch: atleten braken records en haalden het beste uit zichzelf naar boven. Het was erg belangrijk om dit verhaal van diversiteit en inclusie aan de hele wereld te kunnen vertellen. Atos’ cloud zorgde ervoor dat we voortdurend digitaal verbonden waren met fans, journalisten en tv-stations in alle delen van de wereld”, zegt Andrew Parsons, voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité. “Een strikte beveiliging was voor ons van het grootste belang, ook vanwege de lancering van ‘WeThe15’. Dit initiatief heeft tot doel een einde te maken aan de discriminatie van ruim 1,2 miljard mensen met een fysieke beperking. We feliciteren Atos dat het is gelukt om tijdens de Paralympische Spelen zowel op het gebied van IT als op het wedstrijdterrein net zo uitstekend te presteren.”

Internationaal Paralympische Comité

Atos ondersteunt de campagne #WeThe15 van het Internationaal Paralympische Comité. Het is de grootste campagne ooit gericht op de inclusie van mensen met een beperking. De Groep heeft haar employee resource group wervingsactiviteiten gericht op mensen met een beperking uitgebreid. Daarnaast is inclusie een belangrijke pijler van de bedrijfscultuur. “Net als de atleten hebben de experts van Atos zich jarenlang voorbereid op de Olympische en Paralympische Spelen. Tijdens zo’n enorm evenement krijg je maar één keer de kans het goed te doen”, benadrukt Elie Girard, CEO van Atos. “Elke editie van de Olympische en Paralympische Spelen verbindt steeds meer toeschouwers met elkaar en meer dan ooit speelt ‘digital’ hierbij een cruciale rol. De expertise van onze teams hebben het mogelijk gemaakt om de Spelen geruisloos en soepel te laten verlopen en mensen in alle delen van de wereld in staat gesteld om momenten van vreugde en plezier met elkaar te delen. Juist in deze buitengewone tijd ben ik ontzettend trots op het succes van en de getoonde veerkracht tijdens deze Olympische en Paralympische Spelen.”

Een vooruitblik naar Beijing 2022 en Parijs 2024

Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen de komende edities van de Olympische en Paralympische Winterspelen slechts binnen vijf maanden na de Zomerspelen plaatsvinden - wat betekent dat de voorbereidingen een enorme uitdaging zijn. De teams van Atos zijn al op locatie in Beijing en zien er naar uit om zich met al hun passie in te zetten voor een succesvolle organisatie van het evenement. Atos bereidt zich ook al actief voor op de Olympische en Paralympische Spelen die in 2024 in Parijs zullen plaatsvinden.
  1. 50 procent reductie van reisbewegingen door stafleden die tijdens Olympische Spelen ondersteuning boden vanuit het Technology Operation Center in Tokyo.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.