Hoe vind ik een goedkope hostingprovider?

Pakketten kunnen namelijk van elkaar verschillen

| Cloud86 | 3 min | 11 oktober 2021 9:21
Wil je een eigen website bouwen? Ga dan eerst op zoek naar een geschikte domeinnaam. Als je deze gevonden hebt, dien je hem te registreren. Nadat dit gelukt is, ben je er nog niet. Nee, want je hebt namelijk ook webhosting nodig. Omdat je gebruik maakt van de diensten van een andere partij, brengt dit kosten met zich mee. Vaak betaal je een vast bedrag per maand voor webhosting. Om te voorkomen dat je hier onnodig veel voor betaalt, vertellen we je hier hoe je een goedkope hostingprovider vindt.

Kies een geschikt pakket

Wie denkt dat hostingproviders allemaal dezelfde contracten aanbieden, heeft het mis. De pakketten kunnen namelijk van elkaar verschillen. Allereerst verschillen webhostingpakketten in prijs van elkaar. Dit prijsverschil wordt onder meer veroorzaakt door de inhoud van het pakket. Voor een pakket met uitgebreide dataopslag betaal je logischerwijs meer dan voor webhosting met minder data.

Ben je op zoek naar goedkope hosting? Dan raden wij je aan eerst voor jezelf te bepalen welk pakket je nodig hebt. Wanneer je nog niet eerder een hostingpakket hebt afgesloten, weet je mogelijk niet goed wat de beste keuze is. Kies in dat geval niet lukraak een pakket uit. Doe je dit wel? Dan ontdek je mogelijk al snel dat je toch niet de juiste keuze hebt gemaakt. Als je niet weet welk pakket je het beste kunt kiezen, kan een hostingprovider jou helpen.

Vergelijk hostingproviders met elkaar

Er zijn vandaag de dag talloze partijen waarbij je een webhostingpakket af kunt sluiten. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan raden wij je aan een vergelijking te maken. Sommige mensen denken dat zij hiervoor de site van meerdere hostingpartijen moeten bezoeken, maar dat is niet het geval. Je kunt namelijk een vergelijkingssite gebruiken om hostingproviders met elkaar te vergelijken. Zo’n site toont je binnen de kortste keren een overzicht met partijen die aan jouw wensen voldoen.

Grote voordeel van een vergelijkingssite is dat er vaak direct bij vermeld wordt hoeveel webhosting jou maandelijks kost. Hierdoor zie je in een oogopslag welke webhosting goedkoop is en welke juist niet. Staar je overigens nooit blind op de prijs. De inhoud van het pakket is namelijk een stuk belangrijker. Kijk daarom ook naar zaken als dataopslag en het aantal mailadressen dat je kunt gebruiken.

Ga op zoek naar interessante aanbiedingen

Webhostingpartijen doen er vaak alles aan om nieuwe klanten te lokken. Vandaar dat er regelmatig leuke aanbiedingen te vinden zijn. Ga daarom nooit over één nacht ijs, maar neem de tijd om een hostingprovider te vinden. Als je te hard van stapel loopt, is de kans namelijk groot dat je een mooie aanbieding mist. Heb je een aanbieding gevonden? Kijk dan of er een addertje onder het gras zit. Sommige aanbiedingen gelden namelijk alleen de eerste paar maanden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cloud86
In 2003 stapten wij de hosting wereld in met één missie: webhosting aanbieden tegen een eerlijke prijs, zónder concessies te doen op kwaliteit. Inmiddels zijn we ruim 15 jaar verder en weten we precies hoe we jou kunnen helpen aan online succes.

Wij investeren flink in de achterliggende techniek van jouw hosting. Dat doen we op het gebied van zowel hardware als software met als doel de snelheid en betrouwbaarheid van onze diensten hoog te houden. Onze engineers monitoren 24/7 de infrastructuur op hotspots en we schalen direct bij als het nodig is.
Meer over Cloud86
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.