DATPROF lanceert vernieuwd test data portaal

Met één klik op de knop ververst een tester nu zijn of haar eigen dataset

| DATPROF | 2 min | 11 oktober 2021 9:49
Copyright: DATPROF
DATPROF heeft een vernieuwd test data portaal (DATPROF Runtime 4) ontwikkeld waarmee softwaretesters eenvoudig toegang hebben tot hun eigen (geanonimiseerde) test data set. Met één klik op de knop ververst een tester nu zijn of haar eigen dataset. Ook kan dit proces eenvoudig in een bestaande CI/CD pipeline worden geïntegreerd om verversingen geautomatiseerd af te trappen. Hiermee wordt veel tijd en geld bespaard binnen softwareontwikkelingsteams.

Voor de ontwikkeling van nieuwe systemen of applicaties is test data nodig om te verifiëren of een nieuwe applicatie naar behoren werkt in productie. De beschikbaarheid van goede test data is voor veel organisaties een grote uitdaging: 1) Veel productiedata bevat privacygevoelige informatie die niet gebruikt mag worden voor testdoeleinden, 2) De omvang van de databases maakt het lastig om zomaar overal kopieën neer te zetten en 3) De tijd tussen de aanvraag en de oplevering van een ververste test data set kan oplopen van dagen tot zelfs weken. Het werd dus hoog tijd voor een self-service test data portal waarmee testers zelf eenvoudig hun eigen (geanonimiseerde) dataset kunnen verversen.

DATPROF Runtime is op zichzelf geen nieuw product. Wat wel nieuw is, is de zeer gebruiksvriendelijke user interface. “We zagen dat de functionaliteiten niet optimaal werden benut door onze huidige klanten, dus die hebben we gebruiksvriendelijker gemaakt. Maar we hebben ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd zodat het voor testers nog makkelijker wordt om hun eigen dataset te verversen,” aldus Bert Nienhuis, Chief Product Officer. Met de volledige DATPROF suite (inclusief DATPROF Privacy en DATPROF Subset) wordt het beheren, verversen, anonimiseren en subsetten van test data nog verder vereenvoudigd.

Wil je het vernieuwde test data portaal in actie zien? Registreer je dan gratis voor het webinar ‘Test Data Deployment through a self-service portal’ op dinsdag 26 oktober. Aanmelden kan via deze link.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DATPROF
DATPROF is dé specialist in oplossingen voor test data management. Het bedrijf helpt cliënten met data maskeer-, data generatie- en data subsetoplossingen. Eenvoudig over test data kunnen beschikken is cruciaal voor hoge quality assurance. Het streven van het bedrijf om simpele en slimme data-oplossingen te bouwen, leidt tot voortdurende innovatie. DATPROF ontstond in 2009 en is Nederlands marktleider op het gebied van test data management. Door de grote verscheidenheid aan klanten, in zowel de publieke als de private sector, heeft ze een uitgebreid track record. DATPROF is onafhankelijk en gebruikt zijn wereldwijde partnernetwerk om de oplossingen bij haar klanten te brengen. DATPROF vereenvoudigt het verkrijgen van de juiste test data op het juiste moment.
Meer over DATPROF
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.