Schneider Electric roept studenten op om gedurfde en duurzame ideeën te delen

Twee keer zoveel kansen bieden aan stagiairs, leerlingen en starters op de arbeidsmarkt

| Schneider Electric | 3 min | 11 oktober 2021 10:16
Copyright: Schneider Electric
Schneider Electric is op zoek naar game changers van over de hele wereld. Samen met softwarepartner AVEVA kondigen ze de lancering aan van Schneider Go Green 2022; de jaarlijkse studentenwedstrijd waarbij het bedrijf zoekt naar de nieuwste gedurfde ideeën op het gebied van digitale en duurzame innovatie. Schneider Electric is de leider in digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering én door Corporate Knights uitgeroepen tot 's werelds meest duurzame onderneming in 2021.

In 2025 heeft Schneider Electric het doel om twee keer zoveel kansen te bieden aan stagiairs, leerlingen en starters op de arbeidsmarkt als onderdeel van het Schneider Sustainability Impact Q2 2021 Report. Go Green biedt studenten de kans om hun ideeën te presenteren aan topleiders in de industrie met de hulp van experts en professionals als mentoren. Hiernaast maken studenten kans op een baan en prijs van maximaal 10.000 euro voor de winnaar.

"Bij Schneider Electric maakt ‘empowered zijn’ deel uit van ons DNA. We geloven er sterk in dat vrijheid leidt tot innovatie," zegt Charise Le, Chief Human Resources Officer bij Schneider Electric. "Voor Schneider Go Green zijn we op zoek naar mondige en gepassioneerde studenten met gedurfde en duurzame ideeën. Wij geloven dat toegang tot energie een fundamenteel mensenrecht is. Bij deze wereldwijde wedstrijd zoeken we naar nieuwe manieren om dat te doen."

"Daag ons en jezelf uit door je beste ideeën op het gebied van duurzaamheid te presenteren tijdens de Go Green 2022-competitie", zegt Lisa Johnston, Chief Marketing Officer en Chief Sustainability Officer bij AVEVA. "Laten we samen bouwen aan de weg naar duurzamere industrieën. AVEVA is er trots op deel uit te maken van de Schneider Go Green-competitie en we kijken ernaar uit om jullie innovatieve ideeën in actie te zien."

Duurzaamheid en technologie werken samen

Schneider Go Green is een belangrijk evenement voor studenten in Business, Engineering, Marketing en Innovatie over de hele wereld. Aan de wedstrijd van 2021 deden een recordaantal van 25.000 jonge innovators mee. Zij kwamen van meer dan 3.000 universiteiten in 130 landen. De wedstrijd van dit jaar draait om vijf thema's: ‘Toegang tot energie’, ‘Huizen van de toekomst’, ‘Supply Chain van de toekomst’, ‘Netwerken van de toekomst’ en ‘De[codering] van de toekomst’.

Het winnende idee van 2021 kwam van twee studenten aan de Universitat Politécnica Catalunya in Spanje. Zij presenteerden hun duurzame en doelgerichte oplossing die bekend staat als de ‘Light Pill’: een kunstmatige lichtbron en ultraviolet waterzuiveringsapparaat in de vorm van een flessendop. Deze is speciaal ontworpen om gemeenschappen te helpen die geen toegang hebben tot energie en drinkwater.

Dit jaar wordt van alle deelnemende teams (bestaand uit 2 tot 4 studenten) verwacht dat ze genderdivers zijn. Dit komt voort uit het beleid van Schneider Electric om diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit te bevorderen.

De deadline voor inzendingen in Europa is 15 februari 2022. Schneider Go Green staat open voor bachelor- of masterstudenten van over de hele wereld. Wel moeten de teamleden tijdens de wedstrijd in hetzelfde land studeren.

Meer informatie over de Go Green Challenge in Europa vind je hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Schneider Electric
Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen alles uit beschikbare energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang te boeken en verduurzaming te garanderen. We noemen dit Life Is On. Onze missie is om jouw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie. We stimuleren digitale transformatie gedurende de gehele levenscyclus door integratie van toonaangevende proces- en energietechnologieën met producten, monitoring, software en services die end-point met de cloud verbinden. Hierdoor is geïntegreerd beheer mogelijk voor woningbouw, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.
 
Van alle internationale bedrijven zijn wij het meest lokaal actief. We zijn voorstanders van open standaarden en partnerschap in ecosystemen, waarbij de passie voor onze gedeelde waarden, inclusiviteit, elkaar versterken en een betekenisvol doel centraal staan.
Meer over Schneider Electric
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.