BrainCreators kondigt nieuwe versie van zijn digitale weginspecteur INSPECH aan voor realistische weergave

Nieuwe versie bevat digitale kaart en vernieuwd dashboard voor efficiëntere schadebepaling en snellere rapportages en trendanalyses

| BrainCreators | 3 min | 11 oktober 2021 12:53
Afbeelding: INSPECH Dashboard screenshot
BrainCreators, de specialist in intelligente digitale inspecteurs op basis van AI technologie, kondigt vandaag een nieuwe versie aan van haar weginspecteur INSPECH aan. De nieuwe versie zorgt voor realistische visuele weergave, nauwkeurigere schadebepalingen en verbeterde rapportages en trendanalyses. Hierdoor kunnen weginspecteurs razendsnel schades aan het wegdek identificeren, de inzet van wegbeheerders maximaliseren en tegen lagere kosten infrastructuur onderhouden.

INSPECH is een digitale inspecteur die domeinkennis van een menselijke weginspecteur overneemt met intelligente technologie, zodat visuele weginspectie vergaand kan worden geautomatiseerd. De weg hoeft hierdoor niet meer handmatig te worden gecontroleerd waardoor inspecties van wegen consistenter, sneller en veiliger kunnen worden uitgevoerd tegen lagere operationele kosten. De nieuwe versie bevat een compleet nieuw dashboard waardoor weginspecteurs altijd volledig op de hoogte zijn van de meest actuele status van het wegdek. Hierdoor wordt de staat van het areaal, zoals de verharding en markering van de weg, meteen inzichtelijk. Doordat het dashboard automatisch de type schade weergeeft, inclusief de ernstklassen, de omvang en de geografische coördinaten van de schade, kunnen inspecteurs direct actie ondernemen om de schade aan het wegdek te laten herstellen.

De nieuwe versie van INSPECH bevat een online geospatiale analyse functie, die middels een digitale kaart direct een realistisch inzicht biedt in de staat van het areaal. Op de kaart worden schades automatisch voorzien van gekleurde wegvakken, waardoor inspecteurs precies kunnen zien welk gedeelte van de weg aan onderhoud toe is. Tevens plot de functie individuele schades op de kaart op basis van orthographische afbeeldingen, zodat inspecteurs vanaf hun computer specifieke wegdelen kunnen controleren op basis van actuele foto’s. De analyses kunnen automatisch worden gekoppeld aan internationale richtlijnen, zoals die van het CROW of DWW. Hierdoor geeft INSPECH automatisch de scores van de officiële richtlijnen weer, die vervolgens gekoppeld kunnen worden aan een planning tool. Op deze manier kunnen organisaties een optimale planning maken om efficiënt te budgetteren, risico gestuurd onderhoud in te plannen en eventuele maatregelen te prioriteren. De inspectieresultaten kunnen tevens worden geëxporteerd als shapefile en als rapportages in .csv/.pdf formaat.

Voor klanten die geen grote hoeveelheden videodata willen of kunnen opslaan, biedt BrainCreators de mogelijkheid om hun beelden onder te brengen in de INSPECH databank. Hier kunnen ze al hun ingewonnen videobeelden opslaan zonder zich zorgen te maken over veiligheid of privacy. BrainCreators fungeert hierbij als ‘data steward’, waardoor de ‘datasoevereiniteit’ gewaarborgd blijft en klanten de volledige regie behouden over de data die ze hebben gegenereerd.

“Het is nu ruim een jaar geleden dat wij INSPECH hebben gelanceerd en de digitale inspecteur is al succesvol in dienst genomen door provincies, gemeenten, luchthavens en aannemers met DB(F)M contracten. Het nieuwe dashboard met de digitale kaart en de verbeterde analyse en rapportage functie, zorgen ervoor dat onze digitale inspecteur nog betrouwbaarder, consistenter en nauwkeuriger is geworden. Op deze manier kunnen wegbeheerders nog sneller en tegen lagere operationele kosten infrastructuur onderhouden,” aldus Glenn Brouwer, Chief Revenue Officer en medeoprichter van BrainCreators. “De nieuwe versie van INSPECH is verkrijgbaar middels een Digital Inspector as a Service model (DIaaS). Dankzij een jaarlijkse subscription kunnen eindgebruikers via hun browser op ieder moment van de dag de status van hun wegconditie binnen hun areaal inzien. Op deze manier kan men schades binnen hun areaal continu controleren en krijgen ze toegang tot betrouwbare voorspellingen over de levensduur en onderhoudsmaatregelen, waarmee men een effectief beleid en meerjarenplan kan worden gemaakt.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BrainCreators
BrainCreators is in 2016 opgericht door drie ondernemers die elkaar in de jaren 90 hebben leren kennen via de opleiding Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam. BrainCreators wil met intelligente automatisering de kwaliteit van het leven verbeteren door repeterende handelingen te automatiseren. Dankzij haar BrainMatter platform kunnen organisaties snel digitale inspecteurs ontwikkelen, die direct als digitale dienst inzetbaar zijn in de fysieke wereld.
Meer over BrainCreators
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.