Traffic Builders introduceert slimme catalogus Aviou

De innovatieve tool Aviou creëert ruimte voor inspiratie en maakt aanbiedingen effectiever

| Traffic Builders | 3 min | 12 oktober 2021 9:58
Copyright: Traffic Builders
Traffic Builders introduceert een nieuwe tool in Nederland voor het samenstellen van inspirerende folders: Aviou. De tool combineert de beste eigenschappen van een traditionele folder en een website, en verhoogt daarmee de user experience. Aviou is een slimme online catalogus die een nieuw online verkoopkanaal biedt met de voordelen van een webshop. Geautomatiseerd, gepersonaliseerd en altijd gesynchroniseerd met het actuele productaanbod.

De innovatieve tool Aviou heeft een responsive webdesign en past de folder automatisch aan naar schermgrootte. Dat creëert ruimte voor inspiratie en maakt aanbiedingen effectiever.

Onderscheidend

Een traditionele catalogus brengt vaak een lange productietijd en hoge kosten met zich mee. Aviou niet. Dit komt doordat Aviou gebruikmaakt van een bestaande feed waar een groot deel (80%) van de folder uit wordt samengesteld. Ook zien we dat veel folders die online beschikbaar zijn, zich niet aanpassen aan de afmetingen van het scherm. Dit komt de user experience niet ten goede, waardoor de verkoop achterblijft. Zo biedt Aviou meer productbeleving via digitale verkoopkanalen.

Met Aviou komt de gebruiker weer op de eerste plaats. De catalogus biedt een online verkoopmogelijkheid en geeft gepersonaliseerde opties op basis van bijvoorbeeld producten die de gebruiker eerder op de website of op social media heeft gezien. Daarnaast is alles door te meten voor de retailer. Iedere klik, scroll en aankoop geeft je nieuwe inzichten.

Talitha Zwagers, Managing Director Traffic Builders: “De introductie van Aviou komt voor veel merken op het goede moment. Van een folder die door de bus valt kunnen we het succes niet meten. Met Aviou kan dit wel. Daarnaast werkt Aviou slim en efficiënt: 80% van de catalogusproductie gaat geautomatiseerd. Productie gaat dus supersnel en gemakkelijk.”

Geïnspireerd scrollen

Wanneer we onze devices gebruiken, is er één ding wat we allemaal doen: scrollen. Aviou speelt hier slim op in. Waar je in een traditionele webshop of catalogus vaak moet doorklikken naar een volgende pagina, kun je in Aviou blijven scrollen. Dit verlaagt de gebruikersdrempel om de folder te verlaten. Ook kun je in de catalogus sfeerbeelden toevoegen, waarmee je ook de branding van je producten naar het volgende niveau brengt. Zo is het productaanbod visueel veel aantrekkelijker dan in een webshop.

Aviou richt zich met name op B2C-merken in fashion, beauty en retail. Maar ook groothandels, supermarkten en andere online webshops met een groot wisselend productaanbod (ook voor B2B) kunnen de toegevoegde waarden van Aviou benutten.

Meer omzet

Met de Value Index is het koopgedrag van Aviou-gebruikers gemeten ten opzichte van dat van andere websitebezoekers. Daaruit bleek dat een Aviou-gebruiker bijna twee keer beter scoort dan een gebruiker die de catalogus niet heeft gezien.

Talitha Zwagers: “Merken die hun online catalogi creëren met Aviou kunnen gemiddeld rekenen op 44% meer opbrengst en een 68% hogere conversieratio op mobile devices. Voor kledingmerk Bonaparte groeide de omzet op mobiel zelfs met 91% en nam het aantal verkopen met 342% toe dankzij Aviou. Op weg naar Black Friday en de feestdagen kan dit een goede aanleiding zijn om je producten via deze tool te promoten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Traffic Builders
Traffic Builders is hét digital marketingbureau dat gelooft in de kracht van datadriven marketing en merkcommunicatie. Combineer je die twee dingen, dan krijg je een digital marketing strategie waarbij je kanalen en het budget optimaal inzet en de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Dus, lees snel verder over onze aanpak als digital agency voor marketing en media. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van je eerste kennismaking met Traffic Builders. Goed om te weten: we houden wel van een uitdaging!
Meer over Traffic Builders
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.