Alle obstakels voor de digitale transformatie van tafel

Alleen gebrek aan tijd of prioriteit blijft struikelblok

| Visma | Onguard | 2 min | 12 oktober 2021 11:24
Afbeelding: Uitdagingen op weg naar data-gedreven werken (2021) | Copyright: Visma | Onguard
Sinds 2021 zijn de redenen waarom organisaties hun digitale transformatie niet succesvol doormaken geminimaliseerd. Waar eerder onvoldoende financiële middelen, gebrek aan steun van het management en gebrek aan beschikbare technologie uitdagingen waren voor organisaties om een succesvolle digitale transformatie door te maken, zijn deze obstakels sinds de coronacrisis niet meer aan de orde. Dat blijkt uit een trendanalyse van de jaarlijkse FinTech barometer van Visma | Onguard. De FinTech Barometer wordt ieder jaar onder ruim 300 finance professionals uitgevoerd.

Technologie en financiële middelen zitten goed

In 2019 noemde een kwart (23%) van de finance professionals het gebrek aan beschikbare technologie als struikelblok voor een succesvolle digitale transformatie. Vandaag de dag is dat percentage nog maar 16 procent. Ook de onvoldoende financiële middelen vormen minder vaak een beperking. In 2019 was dat nog voor 26 procent de grootste uitdaging, in 2021 speelt het bij slechts 17 procent een rol.

Management zet seinen op groen

De grootste afname is te zien in het gebrek aan steun van het management. In 2020, vlak voor de coronacrisis, was voor een kwart (24%) van de finance professionals het gebrek aan steun van het management de grootste uitdaging in hun succesvolle digitale transformatie. Dat percentage is een jaar later (2021) nog maar zeven procent.

Bij een op de drie vindt geen digitale transformatie plaats

Ondanks bovenstaande cijfers geeft in 2021 ruim een derde (35%) van de finance professionals aan dat in hun organisatie geen digitale transformatie plaatsvindt. Dit wordt in de meeste gevallen waarschijnlijk veroorzaakt door een gebrek aan tijd of prioriteit. Want in 2021 noemt nog steeds 26 procent van de finance professionals dat als grootste drempel voor de digitale transformatie, in 2019 was dat zo goed als even hoog (24%).

Marieke Saeij, CEO bij Visma | Onguard: “Bovenstaande cijfers laten duidelijk zien dat sinds de coronacrisis uitbrak alle seinen voor de digitale transformatie op groen kwamen te staan. Het vele thuiswerken heeft eenieder doen inzien hoe belangrijk het is dat bedrijven vandaag de dag zoveel mogelijk digitaal werken. Alleen dan weet je zeker dat het werk altijd door kan gaan. De organisaties die nu nog niet aan hun digitale transformatie begonnen zijn, wil ik aanmoedigen toch met elkaar te kijken welke kleine stappen genomen kunnen worden. Door klein te beginnen is het voor ieder bedrijf haalbaar digitaal te opereren en zo te werken aan een sterkere basis voor de toekomst.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over Visma | Onguard
Onguard is de afgelopen ruim 25 jaar uitgegroeid van een specialist in credit management software naar een marktleider in innovatieve oplossingen op het gebied van order-to-cash. Ons intelligente platform zorgt voor een optimale verbinding tussen alle processen in de order-to-cash keten en maakt het delen van kritische data mogelijk. Hiervoor maken we gebruik van de nieuwste technologieën zoals zoals API’s, robotics, machine learning, big data en AI. Gebruikers zetten het Onguard platform dagelijks in voor succesvol management en tastbare resultaten in order-to-cash en credit management. Sinds februari 2020 maakt Onguard deel uit van de Visma Group.
Meer over Visma | Onguard
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.