Nieuwe versie Portworx PX-Backup: cross-cloud dataprotectie en migratie van stateful applicaties op Kubernetes

Nieuw Portworx-onderzoek wijst datamobiliteit en dataprotectie aan als de grootste uitdagingen bij het beheren van stateful apps op Kubernetes

| Pure Storage | 3 min | 12 oktober 2021 15:23
Afbeelding: Portworx PX-Backup screenshot | Copyright: Pure Storage
Vandaag tijdens KubeCon North America kondigt Portworx by Pure Storage een nieuwe versie aan van zijn marktleidende applicatie- en dataprotectieplatform voor moderne applicaties: PX-Backup 2.1. Ook maakt Portworx de resultaten bekend van een onderzoek naar het draaien van stateful applicaties op Kubernetes vanuit het perspectief van eindgebruikers.

De verbeteringen in de nieuwe PX-Backup-versie bieden ondernemingen uitgebreide dataprotectie, multi-cloud mobiliteit en verbeterde compliance-ondersteuning voor applicaties op Kubernetes, ongeacht of ze on-premises of in de cloud draaien. Tot deze verbeteringen behoren onder meer:
  • Applicatieportabiliteit tussen clouds: PX-Backup biedt portabiliteit van applicaties tussen elke cloud of on-premises datacenter. Met de nieuwe versie kunnen klanten back-ups maken van Kubernetes-applicaties die in een cloud of datacenter draaien en deze herstellen in elke andere cloud of datacenter.
  • Verbeterde compliance via ondersteuning van de 3-2-1 back-up regel voor elke storage: De 3-2-1 back-upregel is een industriestandaard voor ieder dataprotectieplan en garandeert recovery binnen diverse storingsscenario's. Met deze versie kan PX-Backup nu back-ups offloaden van CSI-snapshots naar object storage. Organisaties die Kubernetes-apps draaien op de Portworx PX-Store, op elke CSI-compliant opslagdienst of op cloud-gebaseerde storage, kunnen nu PX-Backup gebruiken om drie kopieën van data te realiseren (productie, snapshots, reservekopie) over zowel schijf- als object-storage. Dit biedt flexibiliteit om data off-site op te slaan (in iedere cloud), waarmee wordt voldaan aan de eisen van een op de 3-2-1 regel gebaseerd back-upprogramma.
  • Uitgebreide recovery met ondersteuning voor file shares: Naast de bestaande mogelijkheden om block-based workloads te back-uppen, kunnen ondernemingen nu een back-up maken van applicaties die draaien op read-write-many (RWX) persistent volumes in de vorm van file shares van FlashBlade, Portworx proxy volumes, of iedere NFS server.
  • Verbeterde protectie met behulp van PX-Secure: PX-Backup gebruikers kunnen nu zowel de rolgebaseerde toegangscontroles als de encryptie diensten van Portworx PX-Secure benutten, waardoor een extra beveiligingslaag voor hun moderne applicaties wordt verkregen plus de mogelijkheid om de management overhead te verminderen.

Enquête onder eindgebruikers: perspectieven op het draaien van stateful applicaties op Kubernetes

Kubernetes blijft een cruciale rol spelen in het stimuleren van bedrijfsflexibiliteit en veerkracht nu bedrijven hun applicaties en infrastructuur moderniseren. Uit een enquête onder 500 IT-professionals in de VS en het VK blijkt dat meer dan de helft van de respondenten het vergroten van de wendbaarheid (58%) en het vergroten van de veerkracht (52%) noemt als de sterkste drijfveren achter hun beslissing om stateful applicaties op Kubernetes te bouwen en te implementeren. De belangrijkste bevindingen zijn:
  • Invloed op bedrijfsresultaten: Het draaien van stateful apps op Kubernetes stelt IT-professionals in staat om hun apps sneller te ontwikkelen (54%) en op te schalen (55%), terwijl ontwikkelaars efficiënter kunnen werken (55%).
  • Backup & restore is een essentiële vereiste: Backup & restore (55%), datamobiliteit en capaciteitsbeheer (49%), en hoge beschikbaarheid (48%) werden door IT Professionals genoemd als de meest kritieke vereisten voor het draaien stateful apps op Kubernetes.
  • Datamobiliteit en -protectie zijn een uitdaging: met datamobiliteit (29%) hebben IT-professionals het meeste moeite als het gaat om het draaien van stateful apps op Kubernetes. Dataprotectie (49%) is de grootste operationele uitdaging.
  • Stateful workloads zullen naar verwachting toenemen: een meerderheid (87%) van de respondenten verwacht dat het percentage stateful workloads de komende 12 maanden zal toenemen, 9% verwacht dat het percentage gelijk zal blijven en slechts 4% verwacht dat het percentage zal afnemen.

“Deze bevindingen onderstrepen de urgentie van het beveiligen van bedrijfskritische Kubernetes-applicaties met een veelomvattende strategie voor dataprotectie en compliance. Met de PX-Backup-verbeteringen kunnen we wereldwijd onze klanten een leverancier-agnostische oplossing bieden om hun moderne, gedistribueerde Kubernetes-infrastructuur echt te beheren en te beveiligen”, zegt Murli Thirumale, VP en GM, Cloud Native Business Unit, Pure Storage.

PX-Backup 2.1 zal in november 2021 beschikbaar zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Pure Storage
Pure Storage (NYSE:PSTG) helpt moderne organisaties data om te zetten in zakelijk voordeel. De oplossingen van Pure maken een data-ervaring mogelijk die zich kan aanpassen als de behoeften van de klant varanderen. Pure Storage is een van de snelst groeiende IT-bedrijven in de geschiedenis. Het bedrijf helpt klanten data te benutten, terwijl de complexiteit en de kosten van het beheer van de onderliggende infrastructuur worden verminderd. Pure Storage biedt een moderne data-ervaring die een gemeenschappleijke operationele omgeving creëert over meerdere datacenters en clouds, en een vereenvoudiging van de operaties via APIs en intelligente AI-gedereven automatisering. Met een gecertificeerde NPS-score die wereldwijd tot de top 1% van de B2B-bedrijven behoort, heeft Pure een groeiende groep klanten die tot de meest tevreden klanten ter wereld behoren.
Pure Storage, het ‘P’ logo, AIRI, Evergreen, FlashBlade, FlashStack en Pure1 zijn handelsmerken van Pure Storage, Inc. Alle andere handelsmerken en namen genoemd in dit document zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.
Meer over Pure Storage
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.