VodafoneZiggo zet Red Hat in voor 5G en innovatie in IT-applicaties

Red Hat OpenShift levert hybride-cloudfundament voor toonaangevende telecomorganisatie in Nederland

| Red Hat | 3 min | 12 oktober 2021 15:32
Copyright: Red Hat
Red Hat, Inc., leverancier van open source-oplossingen, kondigt vandaag de levering van een hybride-cloudplatform voor VodafoneZiggo aan. Het platform is op basis van Red Hat OpenShift, een toonaangevend Kubernetes-platform. Het verenigt de applicatie-infrastructuur van het netwerk en de IT-architectuur van VodafoneZiggo, waaronder ook de nieuwe standalone 5G core valt. Het hybride-cloudplatform resulteert in een hogere productiviteit en snellere time-to-market voor de telecomorganisatie.

VodafoneZiggo is in Nederland een van de meest toonaangevende service providers van communicatie- en entertainmentdiensten, zowel particulier als zakelijk. Dankzij de toegenomen vraag naar data-intensieve diensten en nieuwe digitale ervaringen is VodafoneZiggo continu bezig met het moderniseren van het netwerk en de IT-systemen. Daarmee vergroot het telecombedrijf zijn flexibiliteit, terwijl het de complexiteit beheert en de efficiëntie stimuleert.

Multi-vendor infrastructuur

De provider heeft behoefte aan technologie die leveranciersonafhankelijk is om een multi-vendor-infrastructuur te bouwen. Red Hat werkt met diverse organisaties samen in een uitgebreid ecosysteem en in staat is om de interoperabiliteit van cloud-native network functions (CNF's) met open source-oplossingen te valideren en te certificeren.

VodafoneZiggo beschikt al over een gemeenschappelijk platform voor de 4G mobiele core en verschillende bedrijfsapplicaties die leunen op het Red Hat OpenStack Platform. De organisatie kiest met de selectie van het Red Hat OpenShift-platform voor een voortzetting van de horizontale platformaanpak als basis voor cloud-native applicaties voor zowel het netwerk als de business. Daarbij is 5G Core de eerste implementatie.

Red Hat Consulting begeleidt productie-uitrol

Na een succesvolle proof-of-concept schakelde VodafoneZiggo Red Hat Consulting in voor ondersteuning bij de productie-uitrol van Red Hat OpenShift. Daarnaast biedt Red Hat Consulting begeleiding bij het inzetten van agile ontwikkelingsmodellen zoals DevSecOps en de overgang naar een meer open, collaboratieve cultuur. Deze nieuwe omgeving biedt voordelen voor mensen en processen, en resulteert naast een sterker teamgevoel in een cross-functionele observeerbaarheid van platform en workloads, het proactief oplossen van operationele problemen en een verminderde downtime. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring bij klanten en partners.

Met OpenShift, dat self-service provisioning en automatisering biedt voor de hele levenscyclus van applicaties, verwacht VodafoneZiggo een consistentere, repetitievere open hybride cloudervaring voor ontwikkelaars en operations. Daarmee worden bijvoorbeeld ideeën sneller van ontwikkeling naar productie geleid. VodafoneZiggo wil voordeel halen uit de flexibiliteit van OpenShift in gedistribueerde omgevingen, waarbij het voornamelijk gaat om containers die op bare-metal draaien. De provider is ook van plan om een continue systeembeveiligingsaanpak in te zetten via de beveiligingsfuncties van OpenShift. Die wordt onder meer geleverd via netwerk- en containerisolatie en datatoegangscontrole over meerdere lagen van de oplossing.

Efficiënt schalen in meerdere clouds

Met Red Hat OpenShift als containerplatform is VodafoneZiggo in staat sneller en efficiënter te schalen in meerdere clouds zodra bedrijfsbehoeften en markteisen veranderen. VodafoneZiggo is dan ook sterk gepositioneerd om een uniforme hybride cloudervaring te leveren tussen private en publieke clouds. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes biedt hiervoor schaalbare end-to-end multicloudbeheer, zichtbaarheid en compliance enforcement voor meerdere clusters.

"Via een flexibele, open strategie helpt Red Hat serviceproviders met hun positie in de digitale waardeketen, waarin ze te maken hebben met veranderende dynamieken van de industrie en de consument”, aldus Darrell Jordan-Smith, senior vice president industries and global accounts bij Red Hat. “Red Hat stimuleert open innovatie in belangrijke behoeften van de telecomsector en brengt veel van deze innovaties op het gebied van cloud-native networking naar Red Hat OpenShift. We zijn trots dat we VodafoneZiggo ondersteunen met een fundament voor veel verschillende 5G-mogelijkheden en het minimaliseren van operationele complexiteit en kosten. Daarmee ontstaan uiteindelijk verschillende nieuwe diensten voor mensen en bedrijven."

"Bij VodafoneZiggo nemen we onze verantwoordelijkheid voor digitalisering van sectoren en de samenleving serieus. Bij het uitbouwen van de volgende generatie netwerken richten we ons op ons onderscheidend vermogen in 5G-diensten en zakelijke toepassingen”, aldus André Beijen, director mobile network bij VodafoneZiggo. “We willen een stabiel containerplatform met veel beveiligings- en beheerfuncties. We vertrouwen op Red Hat’s bewezen partnershipmogelijkheden om leveranciersonafhankelijkheid te bieden. We zien Red Hat OpenShift als een consistente laag voor cloud-native applicaties en diensten resulteert in hogere productiviteit en continue innovatie."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Red Hat
Red Hat is een toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.
Meer over Red Hat
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.