IBM onthult software voor Environmental Intelligence

Bedrijven kunnen hier duurzaamheidsdoelstellingen en klimaatrisico's mee aanpakken

| IBM | 2 min | 12 oktober 2021 15:43
Gewaardeerd
Afbeelding: Environmental Intelligence Suite screenshot | Copyright: IBM
Vandaag kondigt IBM zijn nieuwe Environmental Intelligence Suite (EIS) aan. Dit is een suite met op AI-gebaseerde software die organisaties kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op klimaatverandering,. Dankzij de suite kunnen gebruikers de complexiteit van milieu compliance en de rapportage hieromtrent aanzienlijk verminderen. Zo krijgen ze inzicht in wat voor impact hun organisaties heeft op de planeet. Deze suite is de eerste in zijn soort die op deze manier AI, metrologische data, analyse van klimaatrisico's en CO2-boekhouding combineert. Bovendien maakt de suite gebruik van IBM’s bestaande klimaattechnologie en nieuwe innovaties om analyses over klimaatrisico's en carbon boekhouding te maken.

De suite wordt geleverd als een software-as-a-service (SaaS) en omvat een brede reeks mogelijkheden. Hierdoor kunnen organisaties zowel strategieën en planningen op langere termijn ontwikkelen als de software inzetten voor het aanpakken van operationele uitdagingen.

Zie hieronder enkele voorbeelden waarbij EIS kan ondersteunen:
  • De software kan retailers ondersteunen die zich willen voorbereiden op ernstige verzend- en voorraadverstoringen die door het weer worden veroorzaakt. Het kan ook zijn dat retailers de milieurisico’s willen inschatten voor hun (toekomstige) magazijnlocaties.
  • EIS kan energie- en nutsbedrijven helpen met het bepalen waar hoogspanningsleidingen moet worden aangebracht. Het is hierbij belangrijk dat kan worden bepaald waar hun assets risico’s lopen op natuurrampen zoals bosbranden of overstromingen.
  • Supermarkten krijgen dankzij EIS een duidelijker beeld van hoe koelsystemen bijdragen aan hun totale uitstoot van broeikasgassen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IBM
International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.