ServiceNow introduceert nieuwe geïntegreerde ESG-oplossing die bedrijven helpt meer impact te maken op milieu, maatschappij en bedrijfsleven

Geïntegreerde milieu-, maatschappij- en governance (ESG)-oplossing combineert de kracht van het ServiceNow-platform om bedrijven te helpen een betere wereld mogelijk te maken

| ServiceNow | 6 min | 12 oktober 2021 16:11
Copyright: ServiceNow
ServiceNow, het toonaangevende digitale workflowbedrijf dat werk beter laat werken voor mensen, kondigt vandaag een nieuwe, geïntegreerde ESG-oplossing aan. Deze oplossing, mogelijk gemaakt door het Now-platform, helpt bedrijven bij het uitvoeren van ESG-strategieën, -programma’s en -initiatieven – van het bevorderen van diversiteit en inclusie en het terugdringen van CO2-uitstoot tot het mogelijk maken van zakelijke weerbaarheid – binnen de organisatie. De ESG-oplossing van ServiceNow combineert de kracht van het Now-platform, nieuwe en bestaande producten, en het partnerecosysteem van ServiceNow om organisaties te helpen bij het plannen, beheren, besturen, en rapporteren over hun ESG-programma’s en initiatieven die impact maken op milieu, maatschappij en bedrijfsleven.

Organisaties geven steeds meer prioriteit aan ESG-initiatieven om bij te dragen aan een meer duurzame, rechtvaardige en ethische wereld, vertrouwen te wekken bij klanten en stakeholders en goede bedrijfsresultaten te realiseren. Uit recente onderzoeken blijkt dat 88% van de investeerders het erover eens is dat bedrijven die prioriteit geven aan ESG-initiatieven betere kansen hebben op langetermijnrendement dan bedrijven die dat niet doen. Daarnaast zijn consumenten wereldwijd bijna vijf keer meer geneigd om bedrijven met een sterk ESG-doel te vertrouwen, te steunen, te beschermen en erbij te kopen.

De huidige ESG-inspanningen zijn vaak ad hoc, geïsoleerd en handmatig. De momenteel beschikbare technologische producten ondersteunen afzonderlijke, losgekoppelde ESG-inspanningen, waardoor het probleem nog groter wordt. Tegelijkertijd blijft de wereldwijde ESG-regelgeving zich snel ontwikkelen: sinds 2018 zijn 170 ESG-voorstellen voor regelgeving verschenen, en 82 procent van de investeerders is van mening dat bedrijven niet bereid zijn om aan de ESG-rapportagevoorschriften te voldoen. Organisaties moeten in staat zijn hun verschillende ESG-producten en operationele systemen met elkaar te verbinden en nieuwe en bestaande voorgestelde regelgevingsvereisten te ondersteunen om hun ESG-inspanningen op te schalen, hun ESG-doelstellingen te halen en tegemoet te komen aan de toenemende verwachtingen van stakeholders voor meer transparantie en openbaarmaking. De ESG-oplossing van ServiceNow, die gebruikmaakt van één datamodel en de enkelvoudige architectuur van het Now-platform, helpt bedrijven bij het behalen van deze doelen.

“ESG is een topprioriteit voor de C-suite. Leiders hebben betere manieren nodig om de investeringen van hun bedrijf in een meer duurzame, rechtvaardige en ethische wereld te plannen, te beheren, te sturen en hierover te rapporteren,” aldus Gina Mastantuono, Chief Financial Officer van ServiceNow. “Door de kracht van het Now-platform, is ServiceNow geschikt als strategische ESG-platform partner voor bedrijven, en helpt leiders zo operationele controle te krijgen op het groeiende aantal ESG-initiatieven om een positieve en duurzame verandering te realiseren.”

“Om ervoor te zorgen dat ESG-initiatieven effectief zijn, moeten bedrijven een volledig overzicht hebben van hun ESG-inspanningen en -prestaties, zodat ze weten hoe ze hun doelstellingen verwezenlijken,” zegt Kim Knickle, Research Director bij Verdantix. “We verwachten dat de nieuwe ESG-oplossing van ServiceNow deze zichtbaarheid beter mogelijk maakt door te profiteren van het bestaande platform van het bedrijf.”

Met de nieuwe geïntegreerde ESG-oplossing hanteert ServiceNow een holistische aanpak om organisaties te helpen meer impact te maken en het vertrouwen van klanten, investeerders en werknemers te vergroten. Organisaties kunnen ESG-doelstellingen omzetten in echte impact en waarde op de lange termijn creëren door het vernieuwen van processen en het bieden van duurzame oplossingen.

Een uniforme oplossing voor het activeren van ESG binnen de hele organisatie

Door gebruik te maken van de kracht van het Now-platform fungeert de nieuwe ESG-oplossing van ServiceNow als een operationele controletoren om de ESG-doelstellingen van organisaties in de praktijk te brengen. Dit gebeurt door zichtbaarheid en transparantie te bieden binnen hun ESG-programma’s en -initiatieven en hen te helpen de strategie te bepalen, en deze initiatieven te beheren, te besturen en erover te rapporteren op één platform. Belangrijke onderdelen van de geïntegreerde oplossing van ServiceNow zijn onder meer:
  • *NIEUW* ServiceNow ESG Management and Reporting stelt bedrijven in staat om materiële onderwerpen te documenteren, doelstellingen en KPI's vast te stellen, prestaties te volgen, audit-ready data te verzamelen en valideren, en informatie te verschaffen die aansluit bij de belangrijkste ESG-rapportagekaders.
  • ServiceNow Project and Portfolio Management helpt bij het opstellen en onderhouden van de ESG-roadmap van een bedrijf, inclusief tools voor strategie, planning en budgettering, en het continu bijhouden van kosten, middelen en resultaten. Bedrijven krijgen inzicht in hun ESG-investeringen en verbeteren de schaal en impact van hun ESG-inspanningen.
  • ServiceNow Integrated Risk Management biedt core governance-mogelijkheden en geavanceerde risicobeoordelingen, continue monitoring, AI, audits, privacy, automatisering en meer. Het integreert ESG-overwegingen en -gegevens in effectief bedrijfsbreed risico- en compliancebeheer met een realtime overzicht van ESG-compliance en -risico's, evenals rijke analyses die de besluitvorming en bedrijfsprestaties verbeteren.
Deze oplossingen werken naadloos samen met de low-code tools van ServiceNow en oplossingen zoals Business Continuity Management, Vendor Risk Management, Security Operations, Hardware Asset Management, en HR Service Delivery om organisatiebreed nog meer ESG-waard en -impact te realiseren.

Samenwerken met het ServiceNow-ecosysteem om nieuwe en bestaande ESG-uitdagingen op te lossen

Het partnerecosysteem van ServiceNow, developers, klanten en andere derde partijen zullen een vliegwieleffect hebben op de ESG-oplossing van ServiceNow. Vandaag heeft ServiceNow ook een uitbreiding van de samenwerking met KPMG aangekondigd, waarbij KPMG de belangrijkste aanjager van de ESG-oplossing zal zijn. Beide bedrijven zullen nauw samenwerken om ESG actief onder de aandacht te brengen bij gezamenlijke klanten, en bouwen tegelijkertijd nieuwe ESG-workflows op het Now-platform om de mogelijkheden van de oplossing uit te breiden.

Via haar Developer Program brengt ServiceNow ISV’s, klanten en andere derde partijen bij elkaar voor het creëren van speciale ESG-workflows die aan de unieke vereisten van diverse sectoren en regio's voldoen, specifieke materiële kwesties aanpakken, en ESG-initiatieven uitbreiden van de organisatie naar de supply chain. Bijvoorbeeld:
  • EcoVadis levert een platform voor duurzaamheidsbeoordelingen waarmee milieu-, sociale en ethische werkwijzen kunnen worden beoordeeld. Door EcoVadis te integreren met het Vendor Risk Management-product van ServiceNow kunnen zij klanten helpen de duurzaamheidsprestaties van derde partijen samen met andere soorten risico's in overweging te nemen en zo een alomvattend beeld van het risico van derde partijen te krijgen.
  • Watershed stelt bedrijven in staat hun CO2-uitstoot te meten, te verminderen, te verwijderen en hierover te rapporteren. Toonaangevende bedrijven, waaronder ServiceNow, Airbnb, DoorDash, Stripe, Shopify, en sweetgreen, maken gebruik van Watershed op hun weg naar zero carbon. Door te integreren met ServiceNow ESG Management and Reporting kunnen bedrijven hun klimaatactiviteiten in hun overkoepelende ESG-programma integreren, waarbij CO2-metingen uit Watershed geïmporteerd worden in ServiceNow.
  • Standaardiseringsorganisaties werken met ServiceNow voor het integreren van hun standaarden in de ESG Management and Reporting-oplossing. Zo heeft ServiceNow al licenties verstrekt aan de Value Reporting Foundation’s SASB Standards. En ServiceNow is momenteel bezig om toestemming te vragen voor het gebruik van de Global Reporting Initiative (GRI) Standards in haar ESG Management and Reporting-oplossing voor het eind van het jaar. Deze mogelijkheden zullen bedrijven in staat stellen verslag uit te brengen en toelichtingen te verstrekken die aansluiten bij een aantal van de meest gebruikte rapportagestandaarden.

EcoVadis

“De meeste leiders beseffen nu dat 80% van de duurzaamheidsimpact in de supply chain ligt, en dat bedrijven dus hun zichtbaarheid moeten uitbreiden tot buiten de muren van de organisatie en in hun waardeketen,” zegt David McClintock, Marketing Director bij EcoVadis. “Door nauw samen te werken met ServiceNow, bouwen we aan een krachtige nieuwe integratie die ServiceNow-klanten in staat stelt om leveranciersbeoordelingen, inzichten en benchmarks te integreren in hun duurzame inkoop- en risicobeheerinitiatieven, die helpen om betere zakelijke beslissingen te nemen."

GRI

“We zijn verheugd dat ServiceNow momenteel bezig is met de certificering voor de software en de tools van GRI,” zegt Mirjam Groten, Chief Business Development Officer bij GRI. “Binnenkort mogen zij de inhoud van de GRI-standaarden gebruiken in hun nieuwe ESG-oplossing om bedrijven, overheden en andere organisaties te helpen de impact van hun duurzaamheid op de economie, het milieu en de maatschappij te begrijpen en te communiceren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ServiceNow
ServiceNow (NYSE: NOW) laat werk beter werken voor mensen. Ons cloudbased platform en onze oplossingen bieden een digitale workflow die de ervaring en productiviteit van zowel werknemers als organisaties verbetert. 
Meer over ServiceNow
Disclaimer
This press release contains “forward looking statements” about the expectations, beliefs, plans, intentions and strategies relating to ServiceNow’s integrated ESG solution and related products. Such forward looking statements include statements regarding future product capabilities and offerings and expected benefits to ServiceNow. Forward looking statements are subject to known and unknown risks and uncertainties and are based on potentially inaccurate assumptions that could cause actual results to differ materially from those expected or implied by the forward looking statements. If any such risks or uncertainties materialize or if any of the assumptions prove incorrect, our results could differ materially from the results expressed or implied by the forward looking statements we make. We undertake no obligation, and do not intend, to update the forward looking statements. Factors that may cause actual results to differ materially from those in any forward looking statements include, without limitation, (i) changes in the ESG regulatory landscape; and (ii) unexpected delays, difficulties, and expenses in making available the ESG solution or executing this strategy. Further information on factors that could affect our financial and other results is included in the filings we make with the Securities and Exchange Commission from time to time.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.