RobotWise genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2021; bereikt top 10-lijst

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland

| RobotWise | 3 min | 13 oktober 2021 8:53
Copyright: RobotWise
RobotWise is genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2021. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland. De bedrijven die hiervoor in aanmerking komen, zijn zorgvuldig geselecteerd via de Nederlandse Innovatie Monitor 2021. Voor dit onderzoek zijn circa 800 leidinggevenden van Nederlandse bedrijven ondervraagd over onderwerpen zoals de coronacrisis, duurzaamheid, digitale transformatie en diversiteit. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder regie van prof. dr. Henk Volberda, hoogleraar Strategisch management en innovatie aan de UvA. De monitor is opgezet door SEO Economisch Onderzoek.

RobotWise ontwikkelt en biedt interactieve les- en trainingsprogramma’s met sociale educatieve robots voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp. De organisatie richt zich op talentontwikkeling met robots als hulpmiddel, met een focus op de ontwikkeling van sociaal-emotionele en (meta-)cognitieve vaardigheden.

Nederlandse Innovatie Monitor

De Nederlandse Innovatie Monitor 2021 is onderdeel van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Het is één van de grootste jaarlijkse onderzoeken naar innovatie in Nederland. Meer dan 25.000 organisaties in Nederland zijn benaderd om deel te nemen aan het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat RobotWise bovengemiddeld scoort op diverse indicatoren op het gebied van innovatie, zoals het continu op zoek zijn naar fundamenteel nieuwe oplossingen, gecombineerd met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarmee bevindt RobotWise zich in de top 10 van meest innovatieve bedrijven van ons land.

Welk Nederlands bedrijf wint de Nederlandse Innovatie Prijs 2021?

In de slotfase zijn tien organisaties genomineerd die zich onderscheiden op het gebied van innoveren en maatschappelijke impact.

De 10 genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):
  • ASML
  • Blender
  • Ecoplant
  • Elestor B.V.
  • Mosa Meat
  • Qlayers B.V.
  • RobotWise
  • Stamicarbon B.V.
  • The Protein Brewery
  • Visma Connect B.V.

Tamar Neter, oprichter van RobotWise: “Ik ben bijzonder vereerd dat RobotWise in de top 10 staat van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Het is geweldig dat we slechts vijf jaar na oprichting een nationale waardering krijgen en op het vizier staan voor wat betreft innovatie en maatschappelijke impact. We hopen zo nog meer jonge mensen enthousiast te maken voor technologie en ze te helpen hun eigen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.”

Juryleden Nederlandse Innovatie Prijs

Een deskundige jury heeft de taak om de lijst van tien organisaties terug te brengen tot drie eindkandidaten die kans maken op de Nederlandse Innovatie Prijs 2021 en de uiteindelijke winnaar te bepalen. De juryleden zijn Hans Boumans (Technology Transfer Manager TNO), Thomas Grosfeld (Specialist Innovatie en Topsectorenbeleid van VNO-NCW), Mariëtte Hamer (Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad), Geert Huizinga (Directeur Belangenbehartiging FME), Carla Moonen (Voorzitter NLingenieurs), Sjaak van der Tak (Voorzitter LTO), Albert-Jan Thomassen (Directeur Familiebedrijven Nederland (FBNed)), Greet Prins (voorzitter van de Raad van Bestuur van KVK), Focco Vijselaar (Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Pieter Waasdorp (Directeur Ondernemerschap, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Donovan van Heuven (hoofdredacteur MT/Sprout) en Henk Volberda (Hoogleraar Strategie & Innovatie, Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam en Directeur Amsterdam Centre for Business Innovation (onderzoeksleider en juryvoorzitter).

Bekendmaking winnaar tijdens Nationaal Innovatie Diner

Op woensdag 21 oktober vindt voor de vierde keer het Nationaal Innovatie Diner plaats, in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Tijdens dit event, waar een aantal top-innovators en de meest innovatieve bedrijven uit Nederland bij elkaar komen, wordt de winnaar van de Innovatie Prijs 2021 bekendgemaakt. Deze avond wordt georganiseerd door AVROTROS in samenwerkring met Big Improvement Day (BID), met als gastheer Ralph van Hessen.

Op maandag 25 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt in het AVROTROS programma De Wereld van Morgen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over RobotWise
RobotWise ontwikkelt en biedt sociale educatieve robot (les)programma’s voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp. Wij richten ons op talentontwikkeling met robots als hulpmiddel, waarbij ‘Socializing through technology’ de rode draad. 
Meer over RobotWise
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.