Zendesk stelt Matthias Göhler aan als eerste CTO voor snelgroeiende EMEA-regio

De aanstelling van Göhler laat zien dat Zendesk de ambitie heeft om de sterke groei in EMEA voort te zetten

| Zendesk | 2 min | 13 oktober 2021 9:25
Afbeelding: Matthias Göhler, Chief Technology Officer EMEA bij Zendesk
Zendesk, specialist in customer support en experience, verwelkomt Matthias Göhler als Chief Technology Officer voor de EMEA-regio. Met de aanstelling krijgt EMEA voor het eerst een eigen CTO. Een jaar geleden werd Peter Lorant al benoemd als COO voor de regio. De aanstelling van Göhler laat zien dat Zendesk de ambitie heeft om de sterke groei in EMEA voort te zetten.

Göhler zal vanuit Duitsland nauw samenwerken met klanten en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de technologische behoeften en visie van Zendesk in de regio. EMEA droeg in het tweede kwartaal van dit fiscale jaar 29 procent bij aan de wereldwijde omzet van het bedrijf.

"Terwijl we klanten van elke omvang en in alle sectoren wereldwijd ondersteunen, blijft de EMEA-regio een belangrijke motor voor groei", zegt Adrian McDermott, global CTO bij Zendesk. “De afgelopen jaren hebben onze klanten op nieuwe en onvoorstelbare manieren uitgedaagd. Omdat bedrijven te maken hebben met voortdurende onzekerheid, zijn we blij Matthias aan boord te hebben om onze visie op innovatie in customer experience uit te dragen, gedreven door de behoeften van onze klanten in EMEA.”

Matthias Göhler is afkomstig van SAP, waar hij meer dan tien jaar werkzaam was bij de Customer Experience-divisie. In zijn rol bij SAP ontwikkelde hij een brancheportfolio voor customer experience, waarmee sectoren volledig werden ondersteund: van algemene branchestrategie tot productontwikkeling en go-to-market. Hij werkte samen met partners en analisten en trad op als adviseur voor belangrijke klanten. Voorafgaand aan SAP werkte Matthias bij de strategiedivisie van Gemini Consulting.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zendesk
De beste klantervaringen worden gerealiseerd met Zendesk (NYSE: ZEN). Zendesk’s krachtige, flexibele en schaalbare producten voor customer service en engagement komen tegemoet aan de behoeften van iedere organisatie.
Meer over Zendesk
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.