Studenten van de VU werken aan digitale oplossing, zonder een regel code te schrijven

VU, Betty Blocks slaan handen ineen om nieuwe digitale generatie op te leiden

| Betty Blocks | 3 min | 13 oktober 2021 12:52
Copyright: Betty Blocks
Voor het tweede jaar op rij slaan de Vrije Universiteit en no-code ontwikkelplatform Betty Blocks de handen ineen om te investeren in een nieuwe, digitale generatie. Deze keer doen de samenwerkingspartners dit met behulp van een landelijke organisatie die zich bezighoudt met de veiligheid van ons land en al zijn inwoners. Deze organisatie heeft een aantal uitdagende opdrachten uit de praktijk aangeleverd én speelt daarnaast een rol in de beoordeling van de ruim achthonderd studenten die met het curriculum aan de slag gaan.

De studenten die in aanmerking komen voor het programma volgen de vakken Business Information Technology en Business Information Systems, onderdeel van de bacheloropleidingen Bedrijfskunde en International Business Administration. De studenten werken gedurende zes weken aan een oplossing.

Ze mogen daarbij kiezen uit drie verschillende opdrachten, waaronder de ontwikkeling van een applicatie die informatie van ooggetuigen verzamelt, daaruit de overeenkomsten pakt en dit terugkoppelt. De drie opdrachten zijn divers en vragen om een geavanceerde oplossing. Dankzij het no-code platform van Betty Blocks hebben de studenten hier geen programmeerkennis voor nodig.

Nieuwe generatie developers

“We zijn ontzettend trots dat voor het tweede jaar op rij zoveel potentiële citizen developers op ons platform aan de slag gaan. Steeds meer organisaties zetten in op blended en BizDevOps teams, dit zijn teams waarin developers samenwerken met collega’s die niet kunnen programmeren, maar met behulp van de juiste tools wél tech savvy genoeg zijn om een geavanceerde digitale oplossing te bouwen. Deze collega’s noemen we ook wel citizen developers. Door in te zetten op teams waarin verschillende typen developers samen aan slag gaan, ontstaat een unieke samenwerking en synergie,” legt Hans Berkhout, Customer Success Manager bij Betty Blocks uit.

Berkhout werkt samen met Universitair docent Mark Boons aan het project. Boons vertelt: “Door onze studenten nu al met low-code en no-code platforms te laten werken, laten we ze kennismaken met tools waar ze straks zeer waarschijnlijk ook mee te maken krijgen op de werkvloer. We leiden hiermee een nieuwe, digitale generatie op. Door de focus van Betty Blocks op citizen development is het platform ingericht op gebruikers en ontwikkelaars die geen programmeerkennis hebben. Dat was een vereiste bij de selectie van het platform.”

Programma

Het programma start direct na de aftrap van het nieuwe academische jaar met een introductie, waarna de studenten met het platform aan de slag gaan. Tijdens het traject worden zij begeleid door docenten van de VU en krijgen zij een gastcollege over citizen development vanuit Betty Blocks. De studenten sluiten het traject eind oktober af met een pitch event. Tijdens dit event presenteren de studenten hun oplossing aan een afvaardiging van ondernemers en de VU.

Over VU

Vrije Universiteit Amsterdam neemt met wetenschappelijk en waardengedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie, verantwoordelijkheid voor mens en planeet. Onderzoek van de VU is grensverleggend, zowel binnen als tussen disciplines. Studenten en medewerkers staan als vrije denkers en met aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid in verbinding met elkaar en de samenleving. Dat is de missie van de VU.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Betty Blocks
Als 's werelds meest toonaangevende no-code platform stelt Betty Blocks bedrijven en Citizen Developers in staat om op eenvoudige wijze complexe applicaties te bouwen zonder te hoeven coderen. Betty Blocks helpt organisaties met het vinden van de juiste oplossingen door medewerkers hun eigen innovaties te laten creëren.
Meer over Betty Blocks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.