ROC Midden Nederland maakt blended learning mogelijk met Studytube

Mbo-onderwijsinstelling biedt 1.800 medewerkers centrale leeromgeving

| Studytube | 2 min | 21 februari 2020 9:58
Copyright: Studytube
ROC Midden Nederland gaat gebruikmaken van Studytube. Alle 1.800 docenten en medewerkers van het regionale opleidingscentrum krijgen via het leerplatform toegang tot een uitgebreid aanbod van online, klassikale en blended opleidingen.

Onder ROC Midden Nederland vallen dertien mbo-colleges, voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo) en bedrijfsopleidingen in de provincie Utrecht. Met Studytube wil het ROC een stap zetten in de richting van een leven lang leren.

“In onze lessen maken we al langer gebruik van digitale didactiek, maar de opleidingen voor onze eigen medewerkers vonden tot voor kort nog vooral klassikaal plaats. Met Studytube hebben we een centrale omgeving die voor elke medewerker een handig overzicht biedt van alle beschikbare opleidingen”, aldus Esmeralda Francino, Manager HRD en strategisch P&O partner bij ROC Midden Nederland. “Daarnaast merken we dat onze medewerkers het steeds belangrijker vinden om zelf te kiezen wanneer ze een training volgen.”

Via het leerplatform kunnen medewerkers zich inschrijven voor diverse trainingen bij een van de duizend opleiders die bij Studytube zijn aangesloten, maar ook voor de opleidingen die het ROC zelf aanbiedt aan medewerkers. Zo organiseert de onderwijsinstelling regelmatig leernetwerkbijeenkomsten; daarin kunnen vakleerkrachten die actief zijn bij verschillende scholen kennis bijspijkeren en met elkaar in gesprek over ontwikkelingen in hun vakgebied.

“We vinden dat het onderdeel is van goed werkgeverschap om medewerkers de mogelijkheid te geven om een leven lang te leren”, aldus Francino. “Leren zit in het hart van onze organisatie en we vinden het daarom belangrijk dat we dit ook stimuleren bij onze eigen mensen. In Studytube vonden we wat we zochten in een leerplatform; niet alleen omdat we een combinatie kunnen maken van onze eigen opleidingen en de complete leerbibliotheek van Studytube, maar ook vanwege de persoonlijke begeleiding die we hebben gekregen bij de implementatie.”

Studytube wordt in april officieel in gebruik genomen, tijdens een van de jaarlijkse centrale leerdagen van ROC Midden Nederland.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Studytube

Over Studytube

Wij willen dat alle werknemers hun volledig potentieel realiseren. Wij faciliteren het leren in organisaties optimaal en nemen belemmeringen weg voor groei en ontwikkeling.

Hiervoor biedt Studytube een leerplatform met toegang tot zeer veel verschillende leerinterventies. Variërend van microlearnings tot klassikale trainingen bij één van de aangesloten opleiders. Zo ingericht dat je als werkgever gemakkelijk kunt bepalen wie wat leert. Volledig digitaal, dus geen administratieve processen.

Het platform is intuïtief en nodigt medewerkers uit om op ontdekking te gaan, naar verschillende leervormen, om samen te werken en elkaar te inspireren. Kortom, alles voor de ontwikkeling onder één dak. Op dit moment maken meer dan 200 organisaties gebruik van Studytube.
Meer over Studytube

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.