Hibob haalt $150 miljoen op in Series C financieringsronde

Middelgrote ondernemingen te helpen met het moderniseren van hun HR-processen

| HiBob | 3 min | 13 oktober 2021 13:49
Copyright: HiBob
Hibob, het bedrijf achter 'bob', het HR-platform dat de werkervaring transformeert voor snelgroeiende middelgrote ondernemingen en hun medewerkers, heeft 150 miljoen dollar opgehaald tijdens een Series C-financieringsronde. Deze werd geleid door General Atlantic, een vooraanstaande en wereldwijd actieve investeringsmaatschappij. Deelnemers aan de financieringsronde waren onder meer Bessemer Venture Partners, Battery Ventures, Eight Roads en Entrée Capital. Hiermee heeft Hibob sinds zijn oprichting eind 2015 in totaal 274 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Het zal deze nieuwe kapitaalinjectie aanwenden voor zijn wereldwijde expansie en de ontwikkeling van innovatieve ‘work tech’-modules die bijdragen aan de groei van zijn klanten.

Moderne Human Resources Information Systems (HRIS) hebben zich langzaam maar zeker ontwikkeld van ouderwetse administratieve back-officesystemen tot platforms die de betrokkenheid van het personeel vergroten. De intuïtieve HR-platforms die hiermee zijn ontstaan zijn van cruciaal belang voor de communicatie en samenwerking door iedereen binnen de organisatie, van HR-teams tot directieleden en van managers tot individuele uitvoerenden. Moderne bedrijven hebben niet alleen technologie nodig voor de ondersteuning van hun administratieve processen, maar ook om te zorgen voor een positieve werkcultuur voor alle werknemers, of het nu gaat om geografisch verspreide teams, thuiswerkers of hybride werkers. Dat is precies de waardepropositie die Hibob te bieden heeft. En het is ook de reden waarom Hibob van 2017 tot 2021 elk jaar opnieuw een driecijferige omzetgroei wist te boeken. In deze periode heeft het ruim 200 nieuwe middelgrote klanten aangetrokken. Deze zijn actief in meer dan 134 landen en hebben vestigingen in Noord-Amerika, de regio EMEA en Australië.

“We richten ons op een enorme markt waarin tientallen miljarden euro’s omgaan, en Hibob is nog maar net begonnen aan het ontginnen daarvan”, zegt Ronni Zehavi, de medeoprichter en CEO van Hibob. “In onze visie is ons platform ‘bob’ het laatste HRIS dat middelgrote bedrijven nog hoeven aan te schaffen. We luisteren naar onze klanten en ontwikkelen onze oplossing in goed overleg met hen verder om hun onderneming in de vaart der volkeren op te stoten. Hibob wil met deze nieuwe kapitaalinjectie fors investeren in de ontwikkeling van tools die voorzien in de veranderende behoeften van ondernemingen en uitmuntende technologieën verwerven die onze oplossingen aanvullen. Daarnaast willen we onze wereldwijde aanwezigheid uitbreiden zodat we meer bedrijven en hun geografische verspreide teams kunnen bereiken.”

De markt heeft Hibob omarmd nu steeds meer HR-managers hun vizier richten op praktische oplossingen voor de aanhoudende problemen op de werkplek als gevolg van automatisering, wereldwijde expansie en de groeiende behoefte aan flexibiliteit. Legacy HR-technologie komt onvoldoende tegemoet aan de unieke behoeften van snelgroeiende middelgrote bedrijven. De werkomgevingen die door de coronacrisis zijn ontstaan hebben bedrijven in dit segment genoodzaakt om snel volwassen te worden. Hibob biedt deze organisaties een van de meest geavanceerde technologische HR-platforms die er op de markt te vinden is.

“Hibob heeft een oplossing ontwikkeld die de behoeften van moderne, veranderende ondernemingen dient en anticipeert”, zegt Anton Levy, Co-President, managing director en global head Technology Investing bij General Atlantic. “We volgen het bedrijf al jarenlang, en de positieve feedback van zijn klanten onderstreept dat het platform van Hibob is uitgegroeid tot een kerncomponent van HR-omgevingen. Hibob is onze zesde investering in een Israëlisch bedrijf in nog geen twee jaar tijd. Dat geeft wel blijk van ons sterke vertrouwen in ondernemingen in dit land. We zien ernaar uit om de wereldwijde groei van Hibob te ondersteunen terwijl het een nieuwe definitie geeft aan werknemersbetrokkenheid en HR-technologie.”

In het kader van de transactie zal Anton Levy toetreden tot de Raad van Bestuur van Hibob.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HiBob
HiBob is opgericht om HR-technologie te moderniseren. HiBob's intuïtieve en gegevensgestuurde platform 'Bob' is gebouwd voor de manier waarop mensen tegenwoordig werken: wereldwijd, op afstand en in samenwerking. Sinds de lancering eind 2015 is HiBob het HR-platform bij uitstek geworden voor moderne, middelgrote en multi-locatie bedrijven die begrijpen dat een krachtige, flexibele HR tech suite missiekritiek is en een belangrijke motor voor organisatorisch succes. Snelgroeiende bedrijven over de hele wereld vertrouwen op Bob om HR en managers te helpen bij het verbinden, betrekken, ontwikkelen en behouden van toptalent.
Meer over HiBob
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.